Szerintetek nagyon kövér vagyok? (képpel)
Úgy érzem nagyon elhagytam magam, már depressziós vagyok, ha csak a tükörbe nézek. Viszont elhatároztam magam, hogy szeretnék változtatni. Már bejelentkeztem egy dietetikushoz, az általa ajánlott étrendet mindenképpen követni fogom, anyáék segítenek is ebben.
Viszont lassan ott tartok, hogy az utcára alig merek kimenni, mindenhol gúnyos szempárokkal találkozom (legalábbis én így érzem). A környezetem mindig nyugtatott, hogy duci vagyok és ez nem annyira vészes. Ez nyilván hazugság volt, kár volt magam eddig áltatni.
Szerintetek érdemes így párkapcsolatot keresnem? Ez már nagyon kövér kategória? Így kép alapján hány kilótól kellene megszabadulnom?
20/l
A kép: [link]
Nem olvastam el az összes hozzászólást, de a trollokkal ne is foglalkozz, szerencsére úgy láttam jöttek értelmes válaszok is.
Igen, van rajtad felesleg, de az egészséged legyen a legfontosabb, és a legnagyobb motivációd, ne a társadalmi elvárásoknak akarj megfelelni!
Az első lépést megtetted, pedig az a legnehezebb, hogy van benned igény a változtatásra, ez szuper jó és örvendetes dolog! Simán le fogod tudni adni szépen a felesleget, fiatal vagy a leírtak alapján, és a családod is támogat szerencsére (az mondjuk nem volt túl szerencsés, hogy nem jeleztek időben).
A dietetikus jó kezdés, reméljük jó szakemberhez kerülsz, de érdemes a háziorvoshoz is elmenni ezügyben, mert szükség lehet esetleg endokrinológus szakorvos bevonására, és érdemes egy vérképet nézetni, meg kivizsgálni, van-e orvosi oka az elhízásnak, vagy az életviteled eredménye csupán.
A testeddel való viszonyod mindenképpen rendezni kell, és érdemes pszichológus (lehetőleg klinikus) segítségét is igénybe venni, mert könnyen bele lehet csúszni egy étkezési zavarba, ami nem jó buli. A párkapcsolat viszont tényleg nem ezen múlik, ha rendbe kerülsz magaddal, az is jönni fog :)
Nagyon figyelj oda, hogy jó tempóban fogyj, ne vidd túlzásba, tényleg a szakemberekre hallgass ezügyben, mert a gyors fogyás ritkán tartós, de nagyobb feleslegből alapvetően gyorsabban fogsz fogyni, főleg eleinte, az meg növelni fogja a motivációd és a kedved is jobb lesz! :)
Sok sikert neked!
Ne sértődj meg, de szerintem nagyon kövér vagy, fogyókúráznod kéne és sportolnod.
Kezdj el sétálni, napi félmaraton. Töltsd le a lépésmérő appot.
1500 kcal.
Lerepül az, hidd el.
1 hónap múlva már csodákat fogsz látni.
"Szerintetek érdemes így párkapcsolatot keresnem?"
Emiatt ne aggódj. Nő vagy, a többi nem számít. Uccu fel a Tinderre és egyből letámadnak sokan így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!