Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden mérleg mást mutat?

Figyelt kérdés

A Netfit mérleg azt mondja, 73 kiló vagyok, az iskolaorovosi mérleg szerint 76 vagyok, az otthoni mérleg pedig mindkettő digitális és mindkettő 79-80-at szokott mutatni... Akkor most melyik mond igazat?

A 80 már tényleg elég sok lenne ahhoz képest, ahogy kinézek.

Jól ismerem a saját testképemet, mások is alátámasztották már többször is, hogy teljesen átlagos alakom van. Sokkal inkább vékonyabb, mint vastagabb. Igaz, kicsit vaskosabb a testalkatom, de ettől függetlenül tényleg inkább a vékony kategóriába esem.

Végzős gimnazista vagyok és 186 cm magassággal rendelkezem.

2023. febr. 23. 19:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

#16, Bocsi, úgy gondoltam a 186 cm-ből és a 80 kilóból erre fogtok következtetni 😅😅

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

2023. febr. 24. 10:09
 22/29 A kérdező kommentje:
2023. febr. 24. 10:10
 23/29 anonim ***** válasza:

Mert ezek a sima, otthoni mérlegek nem patikapontosságúak.

Ráadásul a legtöbb házban a padló sem teljesen egyenes. (Nálunk, ha ugyanazt a mérleget csak kicsit odébb teszem, már mást mutat.)

Ezekkel trendet tudsz mérni és nagyságrendeket, nem pontos súlyt.

2023. febr. 24. 13:46
 24/29 anonim ***** válasza:

Ha nő lennél, akkor azt mondanám, hogy reális lehet ekkora eltérés a mérések között, hiszen a ciklus némelyeknél nagyon befolyásolja, hogy épp mennyi vizet tárol a szervezet (nekem például egy hónapon belül a két szélsőérték közt simán van 6 kiló eltérés). Férfiként viszont egyértelműen rosszul van kalibrálva valami, valószínűleg a Netfit, mert a többi nagyjából egy irányba mutat, a köztük lévő eltérés még belefér az ettél/ittál/fel voltál öltözve kategóriába.

A 80 pedig nem feltétlenül sok, sőt. Az izom sokkal nehezebb, mint a zsír, ha izmosabb fajta vagy, akkor ha ugyanakkora a térfogatod, akkor is többet mutat a mérleg, mint másnál, aki hájas. (Tehát ha mondjuk ugyanolyan körméretű a hasatok, karotok...)

2023. febr. 24. 13:47
 25/29 anonim ***** válasza:
És persze, az is számít, mikor méred, ezt még hozzá kell tenni.
2023. febr. 24. 13:48
 26/29 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz az anorexiás lányokkal, teljesen vakon vannak, nem működik az agyuk, olyan régóta éheztetik magukat.

Valószínűleg a talajjal, evés-ivással volt gond. 78 kg körül lehetsz reálisan.

2023. febr. 24. 16:08
 27/29 anonim ***** válasza:
Az öltözéknek, lábbelinek is vsn súlya
2023. febr. 24. 20:53
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Szia 175 cm vagyok és 50 kg és kövér vagyok
2023. febr. 25. 09:42
 29/29 anonim ***** válasza:

"A 80 már tényleg elég sok lenne ahhoz képest, ahogy kinézek."

Sajnos ez nem így működik. Simán lehetsz 80 is. Honnan tudod, hogy nem az otthoni mérleg a pontos? Ez így csak szimpátia alapján való döntés. Ha lenne egy negyedik mérleg, ami 70kgot mutatna, akkor neki hinnél..

"Jól ismerem a saját testképemet, mások is alátámasztották már többször is, hogy teljesen átlagos alakom van."

Mások általi alátámasztásnak SEMMI valóságalapja. Minden ember más. Más a felépítés, más a testösszetétel. Lehet valaki 180cm 75kg kicsit vastagabb, és lehet valaki 180cm 75kg vékonyan is.

Az emberek mindig azt fogják mondani, amit hallani szeretnél.

2023. febr. 26. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!