Miért van az, hogy minden mérleg mást mutat?
A Netfit mérleg azt mondja, 73 kiló vagyok, az iskolaorovosi mérleg szerint 76 vagyok, az otthoni mérleg pedig mindkettő digitális és mindkettő 79-80-at szokott mutatni... Akkor most melyik mond igazat?
A 80 már tényleg elég sok lenne ahhoz képest, ahogy kinézek.
Jól ismerem a saját testképemet, mások is alátámasztották már többször is, hogy teljesen átlagos alakom van. Sokkal inkább vékonyabb, mint vastagabb. Igaz, kicsit vaskosabb a testalkatom, de ettől függetlenül tényleg inkább a vékony kategóriába esem.
Végzős gimnazista vagyok és 186 cm magassággal rendelkezem.
#16, Bocsi, úgy gondoltam a 186 cm-ből és a 80 kilóból erre fogtok következtetni 😅😅
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Mert ezek a sima, otthoni mérlegek nem patikapontosságúak.
Ráadásul a legtöbb házban a padló sem teljesen egyenes. (Nálunk, ha ugyanazt a mérleget csak kicsit odébb teszem, már mást mutat.)
Ezekkel trendet tudsz mérni és nagyságrendeket, nem pontos súlyt.
Ha nő lennél, akkor azt mondanám, hogy reális lehet ekkora eltérés a mérések között, hiszen a ciklus némelyeknél nagyon befolyásolja, hogy épp mennyi vizet tárol a szervezet (nekem például egy hónapon belül a két szélsőérték közt simán van 6 kiló eltérés). Férfiként viszont egyértelműen rosszul van kalibrálva valami, valószínűleg a Netfit, mert a többi nagyjából egy irányba mutat, a köztük lévő eltérés még belefér az ettél/ittál/fel voltál öltözve kategóriába.
A 80 pedig nem feltétlenül sok, sőt. Az izom sokkal nehezebb, mint a zsír, ha izmosabb fajta vagy, akkor ha ugyanakkora a térfogatod, akkor is többet mutat a mérleg, mint másnál, aki hájas. (Tehát ha mondjuk ugyanolyan körméretű a hasatok, karotok...)
Ne foglalkozz az anorexiás lányokkal, teljesen vakon vannak, nem működik az agyuk, olyan régóta éheztetik magukat.
Valószínűleg a talajjal, evés-ivással volt gond. 78 kg körül lehetsz reálisan.
"A 80 már tényleg elég sok lenne ahhoz képest, ahogy kinézek."
Sajnos ez nem így működik. Simán lehetsz 80 is. Honnan tudod, hogy nem az otthoni mérleg a pontos? Ez így csak szimpátia alapján való döntés. Ha lenne egy negyedik mérleg, ami 70kgot mutatna, akkor neki hinnél..
"Jól ismerem a saját testképemet, mások is alátámasztották már többször is, hogy teljesen átlagos alakom van."
Mások általi alátámasztásnak SEMMI valóságalapja. Minden ember más. Más a felépítés, más a testösszetétel. Lehet valaki 180cm 75kg kicsit vastagabb, és lehet valaki 180cm 75kg vékonyan is.
Az emberek mindig azt fogják mondani, amit hallani szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!