Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden mérleg mást mutat?

Figyelt kérdés

A Netfit mérleg azt mondja, 73 kiló vagyok, az iskolaorovosi mérleg szerint 76 vagyok, az otthoni mérleg pedig mindkettő digitális és mindkettő 79-80-at szokott mutatni... Akkor most melyik mond igazat?

A 80 már tényleg elég sok lenne ahhoz képest, ahogy kinézek.

Jól ismerem a saját testképemet, mások is alátámasztották már többször is, hogy teljesen átlagos alakom van. Sokkal inkább vékonyabb, mint vastagabb. Igaz, kicsit vaskosabb a testalkatom, de ettől függetlenül tényleg inkább a vékony kategóriába esem.

Végzős gimnazista vagyok és 186 cm magassággal rendelkezem.

2023. febr. 23. 19:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Én 1100kcl nekem ezzel a kalória tartással bevált és mellé aerobik 165cm és 60kiló voltam ez nórmál BMI de van rajtam felesleg 56 vagyok, most eddig 4 kiló lement de 52 kilóra szeretnék lefogyni. És azt megtartani
2023. febr. 23. 22:23
 12/29 A kérdező kommentje:

Bocsánat, félreértés történt.

Én a vékony alatt normális, testalkatot gondoltam. Tehát minden vékonynak számít, ami nem kövér... Rosszul fejeztem ki magam.

A Webbeteg BMI kalkulátora világosan megmondja, hogy 186 cm-es férfi esetén 75,25 kg azz ideális testsúly... Olvasni csak tudok már. A 66 az kb a minimum lenne, nem az ideális

2023. febr. 23. 22:23
 13/29 A kérdező kommentje:
Tényleg 5-6 kg különbség lenne két mérés között csak azért mert ettem előtte? Nem hiszem, de ti tudjátok.
2023. febr. 23. 22:25
 14/29 A kérdező kommentje:

Nem akarom én magam semmiféle tévhitben ringatni, nem is csinálok ilyet. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy miért van ilyen jelentős eltérés a mérlegek között...

A Netfit mérlegnek csak nem kellene olyan ócskának lennie, ha komplett országos statisztikákat állítanak fel vele, meg persze az orvosi mérlegnek sem kellene máshogy mérnie...

Otthoni mérlegből viszont kettő van, digitális fajta... A mérések mindig egymást igazolják, csak pár tized kiló eltérés fordul elő esetleg, hogy 80,1 helyett 80,2-t ír, stb.

2023. febr. 23. 22:32
 15/29 anonim ***** válasza:
9%
Igen a 66a minimum de azt nem mondtad hogy ferfi vagy, azt is figyelembe kell venni akkor jó vagy így nincsen gond az alakoddal. Az nem szép ha egy férfi sovány vagy vékony. Igen sajnos akik versenyekre járnak azok mérlegelés előt nem ihatnak ehetnek semmit. Pont azért hogy a mérleg ne mutasson össze vissza.
2023. febr. 23. 22:35
 16/29 anonim ***** válasza:
58%

Fontos hogy mindig reggel ec utan de eves elott merd magad. Es heti 1x

Ugyan azzal a merleggel mindig

Amugy a regebbi fajtak jobban tevednek mint az ujabb digitalisak

Es ami meg szamit hogy csempen merd ne pl laminaltpadlon mert szinten elter es az sem mellekes hogy hany reteg ruha van rajtad

Ez mind sokat szamit.

En mindig reggel merem wc utan, eves elott , heti 1x fehernemuben mindig, ugyan azon a csempen

!! Nagyon szepen csokken a sulyom

2023. febr. 23. 23:24
 17/29 anonim ***** válasza:
Centivel mérd magad az lehet pontosabb.Mérleg lehet nem az igazi. Vagy lehet van benne d 2 kiló kaki azért nem pontos. Reggel kaki pisi utána próbáld meg.
2023. febr. 24. 08:33
 18/29 anonim ***** válasza:
86%

Aztarohadt, ezeket a troll válaszokat értelmezni se tudom, olyan brutális az íráskép.

Kérdező, a 73-76 közötti érték lesz a reális, függ napszaktól, a viselt ruháktól, hogy ettél-e, mosdóztál-e előtte, stb.

Az otthoni kis mérlegeknél sok minden befolyásol, pl milyen a padló alatta, egyenletes-e... szóval az könnyebben mér félre.

Érdemes egy mérleget választani, és azon mérni magad, lehetőleg akkor is azonos napszakban - ideális a reggel, mosdózás után, evés és öltözés előtt, és maximum egy héten egyszer.

Nem számít, ha az otthoni mérleg picit magasabbat mér, ha mindig azon méred magad, és mindig ugyanolyan körülmények közt (kb. ugyanoda teszed le a mérleget is), akkor a változás, amit mutat, az reális lesz. A jelzett értékből meg max levonsz 2-3 kilót, ha tudod, hogy annyival csal. :)

2023. febr. 24. 09:01
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Otthoni digit mérleged a pontos
2023. febr. 24. 09:04
 20/29 NTBS ***** válasza:
Nem ugyanakkor mérnek.
2023. febr. 24. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!