Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 1500 kalória, vagy pedig...

Napi 1500 kalória, vagy pedig 1800 és egy kis sport?

Figyelt kérdés
Épp most olvastam, hogy a diétázók szigorúan 1500 kalória alatt szoktak étkezni egy nap. Azt, hogy emellett sportolnak-e vagy sem, azt már nem írták... de..most mi van akkor ha én 1800 kalóriát eszek egy nap, de mondjuk sportolok is? -(futás) Eddig általában én is 1500 max 1600 kalóriát fogyasztottam és fogytam is. Persze mindemellett még sportoltam is aktívan. A mai nap sajnos bűnöztem, már 18 óra van, de én már most 1500 kalóriánál járok, és vacsora még nem is volt... (ami egyébként tükörtojás lesz..). Ráadásul ma inkább szénhidrátot fogyasztottam, pedig már vagy 2 hónapja rendesen visszaszorítottam ezt és helyette inkább rengeteg fehérjét fogyasztottam. Jó is volt, mert élveztem az új étrendet, csak hát ma Anya megcsinálta a kedvenc süteményem. Oké.. nem akarom Anyámra kenni. Szóval ma mindenképpen átlépem a "határt", igaz ma még futni is fogok 1 órát. Tudom, hogy nem egy napi bűnözéstől fogok elhízni, de szimplán érdekelne, hogy tényleg mi van akkor ha olykor többet eszek (kalóriában kifejezve kb. 1800-at) és ha mellette sportolok is, akkor lehet-e baj? Szóval ragaszkodni kell-e feltétlenül ehhez az 1500-hoz, vagy ez csak egy téveszme? Egyébként az orvoslexikon szerint a testsúlyom csökkentéséhez 2091 kalóriát kell bevinnem a szervezetembe. . . ez azért meg így már elég soknak tűnik. Ma ettem tonhalat, süteményt, húslevest... ittam kávét... meg majd vacsira tojást eszek... kb. 1800 kalóriára jövök ki és ezzel már elmondhatom, hogy tényleg TELE vagyok.
2010. okt. 3. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hány kg felesleg van rajtad. Ha csak 5 kg (ami ugye valójában nem is felesleg, épp ezért nem is olyan könnyű leadni), akkor inkább az 1500 kcal ajánlott. De ha 10-15 kg felesleged van,akkor mehet az 1800-as, fogyni fogsz úgy is.
2010. okt. 3. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Be kéne tiltani, hogy valaki sport nélkül fogyókúrázzon (kivéve persze ha orvos rendeli el), mert akkora baromság. A sport igen fontos, sokkal egészségesebb úgy fogyni, még akkor is, ha többet eszel.
2010. okt. 3. 18:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát sajnos még 5 kg felesleg van rajtam. Rendben, akkor máskor igyekszem magamat visszafogni!
2010. okt. 3. 18:52
 4/6 A kérdező kommentje:

"A sport igen fontos, sokkal egészségesebb úgy fogyni, még akkor is, ha többet eszel."

Ezt maximálisan osztom, az én fogyókúrámnak is az egyik lételeme a sport. Heti 2-3 órát mindenképpen szánok futásra, de van hogy többet is. Én is tisztában vagyok vele, hogyha nem lenne a sport, akkor még kevesebbet ehetnék, hisz így sporttal és kevesebb evészettel sem fogyok olyan húú de könnyedén, akkor meg vajon mi lenne sport nélkül...

2010. okt. 3. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
37%
Sport az alap. A kalóriát meg hagy a nők lapja szerkesztőségnek, nem kell vele foglalkozni. Inkább lődd be a fehérjét (2 g/tskg), meg a szénhidrátot(4-5 g tskg). Ennyi lenne a lényeg, meg persze, hogy milyen kajából jönnek ezek az se mindegy.
2010. okt. 3. 19:03
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. okt. 4. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!