Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az oka, hogy 30, de főleg...

Mi az oka, hogy 30, de főleg 40 felett a legtöbb férfi elhízik, pocakos lesz?

Figyelt kérdés
Máshogyan étkeznek? Változik az emésztésük? Drasztikusan csökken a mozgás? Csökken a tesztoszteronszint?

2022. dec. 24. 09:45
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
76%
A nők is! Ahogy idősödik az ember, úgy igényel egyre kevesebb kalóriát a szervezete. Ámde a kalóriabevitelt nem szokták csökkenteni az emberek, sőt, csak egyre többet esznek, ahogy egyre inkább jobban megy nekik, egyre többet keresnek, a felesleget pedig nem szokták lemozogni, ezért következik be a hízás.
2022. dec. 25. 02:54
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
8: Nem feltétlenül. Ugyanannyit edzem, eszem, mint 10 éve, mégis pocakosabb vagyok, mint 10 éve. Ez pusztán az emésztés öregedése és 35 felett a tesztoszteronszint kb évente 2%-os csökkenése. Az "emésztés öregedését" felfoghatod anyagcsere lassulásnak. Igazából mindegy, hogy tudományosan felszívódás megváltozásnak, anyagcsere lassulásnak, vagy minek nevezed a jelenséget, attól létező dolog.
2022. dec. 25. 07:50
 33/47 anonim ***** válasza:
55%
Leginkább azért, mert konyhamalacként tekintenek ránk. Hiába mondom a két kicsi gyereknek, hogy annyit szedjenek, amit megesznek, nem fogadnak szót, aztán az étkezés végén jön a kérdés: "apa, ugye megeszed?". Ételt meg sajnálok kidobni, így megeszem. Az se megoldás, ha mi merünk nekik, mert akkor meg van a hisztizés. Úgyhogy én inkább alig eszek, mert tudom, hogy a végére úgyis jól lakom. Mondjuk nekem még csak kicsi pocakom van, 78kg vagyok 178 cm-hez. Mondjuk én járok futni, biciklizni, ha nem lenne rá időm, tuti én is nehezebb lennék.
2022. dec. 25. 09:08
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, hogy az egészségtelen életmód hozza magával. Nem megfelelő minőségű, mennyiségű ételek, kevesebb mozgás. Nem is feltétlenül az edzés hiánya, de kevesebbet sétál, csavarog az ember, mint fiatalon, többet ül, és a mindennapi kötelességek miatt kimerültebb is, főleg mentálisan. Ha pedig mentálisan nincs kapacitásod rászánni magad az aktivitásra, akkor abból nehéz kirobbanni.

Nekem pl szüleim mindketten vékonyak voltak fiatalon, különösebb erőfeszítés nélkül. Anyám születésem után is volt 45 kiló. Most már inkább 80. Apám 100 kiló körül van. Egyikük se igazán mozog a napi szükségesnél többet, max kicsit sétálnak, de azt is kevesebbet, mióta nincs kutyájuk. Az idejük nagy részében otthon vannak, és ülnek. A kertet elhanyagolják, én szoktam karbantartani, ha meglátogatom őket. Szomorú dolog egyébként, mert látni, és érezni is rajtuk, hogy enyhén depressziósak. És nem hiszem, hogy egyedi esetek lennének.

Egyébként érdekes téma, sokat lehetne erről diskurálni.

2022. dec. 25. 09:35
 35/47 anonim ***** válasza:
83%
40 év körül a legtöbb férfi gerince, dereka tönkremegy és fájdalmas a mozgás. Illetve ekkorra érnek be a más f..szságok hosszútávú hatásai, pl cigaretta, alkohol, szív emésztőrendszeri és más betegségeket okoz.
2022. dec. 25. 11:57
 36/47 anonim ***** válasza:
24%

Valamint ott van a gyerek is már. Ha mennek is valahova, kirándulni pl. akkor is csak lassan lehet haladni a gyerek tempójában. Sétálni is csak iszonyú lassan lehet, mert ami neked, felnőttként normális tempó, az a gyereknek futás.

Plusz család mellett idő sincs edzeni, meg folyton fáradt az ember, a sok tennivalótól nem tudja rendesen kipihenni magát az ember sokszor. Így senkinek nincs kedve mozogni. Inkább csak bealszik a tv előtt az ember.

Meg tényleg az anyagcsere belassul, ugyanannyi kajától, mint korábban, elkezd hízni az ember. Ha pedig már hízott valamennyit, akkor csökkenteni sem lehet az adagot, mert akkor éhesek leszünk. Ki a tökömnek van kedve éhesnek lenni, mikor tele van a hócipőnk sokmindennel, időhiány, alváshiány, a gyerek hisztije, egyéb rokonsággal kapcsolatos gondok, pénzügyi gondok is akár, türelmesnek kell lenni a gyerekkel, a melóhelyen a kollégákkal, feleséggel, ez még üres gyomorral nemigen megy, koncentrálni kell a munkára, aki vezet, annak a vezetésre is, kialvatlanul elég nehéz, nem kell még az éhezéssel is ezt tetézni.

Meg egyszerűen szeret az ember jókat enni. Már nem olyan menős, mint régen, hogy jó mindig menni valahova. Az csak a fiatalokra jellemző. Kényelmesebb otthon elterülni, és zabálni.

2022. dec. 25. 12:26
 37/47 anonim ***** válasza:
63%
Kifogás kifogás kifogás, utolsó.
2022. dec. 25. 12:28
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom... Én 43 éves férfi vagyok, egyedül élek, de szeretek jókat enni, sütiket is minden nap. Iszok energiaitalt is, cigizek is, sok kávét is iszok, de én ezeket szeretem. Igazából nem szoktam ezzel foglalkozni, hogy most éppen hogy nézek ki, vagy ki-mit szól, mert kinőttem már ebből, meg valahogy nem érdekel. Sztem mindenki maga dönti el, mit csinál meg hogyan, és azt is, hogy meddig. Nagyon feleslegesnek tartom ezért leszólni bármelyik korosztályt is. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Nem jó ráeröltetni senkire más életmódot, az egészség mögé bújva. Nincs itt már egészség, gyerekek.
2022. dec. 25. 12:30
 39/47 anonim válasza:
76%
Kevesebbet mozognak
2022. dec. 25. 19:31
 40/47 anonim ***** válasza:
80%
A lényeget elmondták: az ember -nemtől függetlenül- attól hízik, hogy több kalóriát visz be, mint amennyit eléget. Hogy ebben a matek úgy jön ki, hogy a korábbiaknál többet eszik vagy kevesebbet mozog, az tkp mindegy.
2022. dec. 25. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!