Mi az oka, hogy 30, de főleg 40 felett a legtöbb férfi elhízik, pocakos lesz?
Én mondjuk két ilyen nőt fogtam ki eddig életemben.
Az elsőre 18 éves korában még az M-es ruha is nagy volt, aztán 20 év után 130 kiló.
A másodikkal szintén így kezdtük, most lassan az L-es ruhák lesznek kicsik.
Csak a saját esetemet tudom elmondani. 25 évesen nősültem, akkor olyan 67 kg körül lehettem a 180 cm magasságommal. Aztán szépen lassan 18 évvel később azt vettem észre, hogy már 80-at mutat a mérleg. Korábban nagy bringás voltam, suliba is azzal jártam, aztán elkényelmesedtem. A mozgás az kb. 0, az irodai munka miatt egész nap ültem, úgyhogy nem volt nehéz összehozni. Az autó meg csak rátett egy lapáttal. Nem mellesleg a feleségem nagyon jól főz.
Pár hónapja viszont egy apróságon változtattam. Angolul imtermittent fasting-nak nevezik. A lényege az, hogy lehet ugyanúgy étkezni, mint korábban, annyi megkötéssel, hogy az étkezések (illetve bármilyen energia bevitel) időtartamát le kell limitálni. Én a 8/16-ost csinálom (de lehet 6/18-asat, vagy 4/20-asat), ami azt jelenti, hogy 8 órás időablakban lehet enni, utány 16 óra szünet. Ez teljesen kényelmes, a vacsora kihagyásával egyszerűen kivitelezhető. 77 kg körül voltam augusztusban, most olyan 71 kg körül vagyok. Mindössze az étkezésen változtattam, semmi másom.
Sok sör, kevés mozgás, rossz életvitel.
A sörön kívül minden más a nőkre ugyanúgy hat
Emberek, hazánk Európa egyik legelhízottabb országa! Ez tény. Évről évre egyre több az elhízott és cukorbeteg ember.
Mi is ennek az oka? Az egészségtelen mozgásszegény életmód.
A legtöbb elhízott sokat eszik mértéktelenül, és szinte semmit se mozog, tehát jóval több kalóriát visz be, mint amennyit eléget.
A betegség miatti hízás és fogyás mindig külön kategóriát képvisel.
És az a szörnyű, hogy egyre fiatalabb korban lesznek elhízottak az emberek.
Vizsgáljátok meg, hogy amit megesztek, megisztok az mennyire egészséges, mennyi mesterséges és egészségtelen összetevőt tartalmaz, mennyi gyorsan felszívódó szénhidrátot észtek és mindezekhez mennyit mozogtok.
Mindenki úgy él, ahogy akar, viszont mindenki felelősséggel tartozik saját életéért, és aki elhanyagolja saját egészségét, az majd küzdhet a betegségekkel, ami előbb vagy utóbb, de megtalálja. A szervezet nem felejt.
Az vagy, amit megeszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!