A Pennybe járok minden reggel és péksütit veszek. Esetleg valami más ötletetek van arra hogy valami egészségesebbet egyek ott?
Rántottát én sem ajánlom, de a főtt tojás hidegen nem rossz. Salátakeverék, én általában paradicsom, uborka, reszelt répa + vajas/túrós píritós, zöldségkrém, zöldségfasírt, túró+joghurt+gyümi és mellé keksz.
Ezeket fel lehet vágni/el lehet készíteni akkor, mikor készíted a vacsorát.
Amellett, hogy egyetértek az előttem szólók zömével, megpróbálok nem eltérni a kérdésedtől.
Pennyben nem vagyok ismerős, de gondolom, hogy Aldihoz, Lidlhöz hasonló választék van péksütikben. A legtöbb gyakorlatilag fehér liszt ilyen meg olyan formában, különböző dolgokkal díszítve. Ami mégis egy ici picit egészségesebb, röviden:
- teljes kiőrlésű (részben)
- rozst is tartalmaz
- van benne valamilyen fehérjeforrás (virsli, sonka, húskrém)
- ha vannak benne, rajta magvak, az is pozitív (lenmag egyesek szerint fennakadhat a bélfalon, ezért én azt kerülöm)
Én mostanában zabrudit is szoktam venni, és tartok magamnál, eláll, egyszerűen elővehető, elfogyasztható bármikor, kb. 10% cukrot tartalmaz, egyébként egészséges. A a zabpelyhes müzliszeleteket általában nem szeretem, mert kemények. Vannak olyasmik, mint pl. Biotech oat and fruits (a típus beazonosítása miatt mondom), az ilyenek már normálisan haraphatók, lényegében ugyanolyan, mint a zabrudi.
Kaukázusi kefír jó választás, de semmi rost nincs benne, és engem zavarna, hogy hideg, de ha téged nem, akkor hajrá.
Bármit is választasz, valószínű, hogy nagyon kevés fehérjéhez jutsz belőle, ami probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!