Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » (Inkább nőkhöz szólnék) Aki...

(Inkább nőkhöz szólnék) Aki fogyókúrázott milyen módszerek jöttek be neki?

Figyelt kérdés

Szeretnék leadni úgy 20-25kg-t, és érdekelne mások véleménye,kinek hogy sikerült.

Talán az egyik legnagyobb problémám hogy nagyon édesszájú vagyok☹️

Illetve ha a plusz kiloknak köszönhetően volt valami betegséged pl: pajzsmirigy, cukorbetegseg, magasvernyomas

Az a fogyással, egészséges életmóddol elmúlt? Vagy esetleg jobb lett az értéked?

Köszi a válaszokat 😊

2022. nov. 9. 10:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Kaloriadeficit. Miutan negganultam az adagjaimat es hogy miben mennyi van, azutan mar nem szamoltam. 31 kilo ment le, kb ket ev alatt, szunetekkel. Azota tartom. Alapanyagok, elvek maradtak (zsircsokentett mindenbol, minden etkezeshez zoldseg, feherje es lasus felszivodaus ch). Heti 2 sport volt, már csak egy.

Vérképem tökéletes lett

23n

2022. nov. 10. 08:18
 12/16 anonim válasza:
88%
Feher lisztesek vajak elhagyasa edesseget nagyon csak mertekkel.. Napi 1 masfel ora gyors seta
2022. nov. 10. 13:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi problémám nem volt a súlyomból adódóan, mivel nem voltam igazán elhízva. Kb a normális BMI felső felében voltam, csak viszonyítás képpen. Egy ideig számoltam makrókat, kb 500 kcal deficittel kalkuláltam. Határozottan nagyon hatásos volt, de én alapvetően elég kaotikus vagyok, szóval egy idő után ez a rendszer nem tartható számomra. Szóval számolgatás helyett én a szokásaimra koncentrálok most már. Magyarán rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, megszerettem a zabkását, felfedeztem hogyan lehet finomra elkészíteni ezeket, illetve hogy a kedvenc ételeimet hogyan tudom alacsonyabb kalóriásan elkészíteni. Néha nagy mennyiségeket eszek, néha kicsi, de laktató adagokat, attól függően, mit kívánok. Számomra ez jobban fenntartható, mert akár aznap is kitalálhatom, mihez van kedvem. Vannak számomra bevált receptjeim édesre, sósra, de néha most is kísérletezek, és persze vannak időszakok, amikor nem annyira jön össze, de nem szoktam túl nagy ügyet csinálni ebből sem. Egy kis lazítás néha kell számomra.

Visszatérve, a kalória számolás hasznos, segít megtanulni, mennyi is valójában egy adag étkezés, a különböző ételekkel kísérletezés pedig segít megtanulni, hogy milyen étel meddig telít el, hogyan érzed magad utána. Nincs olyan konkrét étrend, ami mindenki számára megfelel. Én pl nagyon szeretem mind a zöldségeket, mind a gyümölcsöket, így számomra ez egy nagyon könnyen tartható dolog. Plusz én laktóz intoleráns vagyok, szóval a sovány tejtermékek nem opciók számomra, ami sokaknak rengeteget segít.

Sportolni szintén nagyon szeretek, főleg, amióta megtaláltam a mozgásformát, amit élvezetből csinálok, és a megfelelő edzőt hozzá. A sportághoz pedig csinálok itthoni erősítéseket, nyújtásokat, amiknek elsődleges célja számomra a fő sport támogatása. Nyáron a futást is megszerettem, mert volt minden reggel egy órám a gondolataimmal, és a mozgás + hűvös levegő kombinációja sokkal jobban felkeltett, mint a kávé. Szerintem nagyon fontos a megfelelő módon kezelni a mozgást, hogy ne büntetés legyen, hanem élvezet. Hiszen lehetetlen valamit úgy csinálni éveken át, életvitelszerűen, amit utálsz, büntetésként élsz meg.

Szóval a legfontosabb tanácsom, hogy igyekezz élvezni az egész folyamatot. Természetesen nem lesz minden nap ugyanolyan, elkezdeni sokszor nehéz, és vannak napok, amikor csak eleged van. Ilyenkor meg kell tudnod különböztetni, hogy csak nyűgös vagy, vagy tényleg pihenésre van szükséged. Úgyhogy a türelem magaddal szemben szintén fontos lesz.

Bocsi a kisregényért, remélem pár hasznos infót találsz azért benne, és hajrá :)

2022. nov. 10. 18:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A fogyókúrákat inkább hagyd. Maradjunk annyiban, hogy zsákutca, és nagyon csúnyán meg lehet velük szívni. Tapasztalat.

Én extrém elhízott voltam, amiért részben az évekig folytatott drasztikus fogyókúrák és ennek negatív hatásai voltak a felelősek. Pm alulműködés, pcos, inzulinrezisztencia.

Életmódot váltottam lowcarb ( LCHF ) étrenddel/diétával, mert végülis a diéta számomra nem szitokszó, és igenis oda kell figyelnem arra mit eszem, ezért tény, hogy diétázom:), amit azóta is tartok, én már így élek, és rendszeresen mozgok is. Nem időszakos koplalós fogyókúra, nem divat, nem éhezés stb, hanem speciális étrend és életmód, az egyetlen ami számomra hosszútávon élhető és tartható.

3 év alatt fogytam le 103 kilót, ezzel elértem egy egészséges testsúlyt a magasságomhoz, és közel 1 éve tartom.

2022. nov. 10. 18:44
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
Semmilyen betegségem nincs (na jó, asztma, végülis lehet köze hozzá, mert el tudja venni az ember kedvét a mozgástól). Az asztma kezelése (hogy legyen kedvem sportolni), sok biciklizés (1 órányira van a munkahelyem), plusz kalóriaszámlálás. Más módszert nem tudtam tartani, így szép lassan, kb. havi 1 kilót, de stabilan tudtam fogyni. Az én fő problémám nem is a mozgáshiány volt, hanem hogy nem tudok az édességben mértéket tartani. Ha elkezdem enni, akkor bezabálok egy csomót, "most már úgyis mindegy" alapon. Ha egyáltalán nem eszem, az egy darabig működik, de idővel úgy érzem, végülis egy kicsit ehetnék, aztán sokat eszem, aztán rengeteget (mert "már úgyis mindegy"). A kalóriaszámlálás segít, hogy tényleg csak kicsit egyek belőle. A felírás segít nekem mértéket tartani.
2022. nov. 13. 14:21
 16/16 anonim válasza:

92 kg voltam még atavasz elején. Most 67kgt mutat a mérleg. Semmiféle "csodaport" vagy hasonlót nem szedtem, kalóriákat sem számoltam. Talán nem fogyókúraként kell felfogni, hanem életmódváltásként. Amit é tettem, hogy sokkal több vizet ittam (nekem a kulacs módszer vált be, az mindíg nálam volt, és ha kellett újratöltöttem), ezen kívűl a nagytányért lecseréltem kistányérra, és aut pakoltam tele,nagyjából azért nem árt tisztában lenni azzal,mi mennyi kalóriát tartalmaz, de felesleges grammra pontosan mérni. Az alkoholfogyasztást is csökkentettem (valahogy már nem is bírom annyira mint előtte) mozgásba pedig Pamela Reif youtube videóit szoktam elvégezni. Általában olyan 2 videót, teljes mértekben a testemre hallgattam. Átlagosan 2 nap pihenőt tartottam. Az ételek fehérjetartalmát szoktam mév csekkolni, próbáltam több feherjét bevinni a szervezetembe. Talán ami a legfontosabb az az egyensúly, ha épp tortát ettem, akkor sem tört össze a világ, ha megkívántam valami edeset nem koplaltam , hanem megettem, egyátalán nem érzem azt, hogy egy küzdelem lenne. Minden egyes leadott kiló győzelem, de akkor sem keseredtem el, ha a mérleg egyik nap többet mutatott, mint az előző nap, hiszen nem csak egy folyamatosan csökkenő skálát fogsz látni, inkább ilye hullámokat (minden egyes hullám egyre lejjebb) egyetlen dolog amit bánok, hogy nem kezdtem el azonnal leírji a súlyomat egy applikációba, így nem tudom visszanézni az első kilók milyen gyorsasággal változtak

Remélem sikerülni fog

2022. nov. 14. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!