123kg vagyok mennyit fogyhatok le december 31 ig ?
Ez csak parasztvakítás. Teljesen mindegy, mikor eszel, de csak akkor egyél, ha éhes vagy. Azért az persze jó, ha ennek van egy kitűzött időpontja, hogy a szervezeted ne stresszeld, de amúgy a fogyáshoz sok köze nincs. Ha a teát cukor nélkül iszod, attól fixen rosszul leszel. Éhgyomorra nem is szabad inni, csak ha már ettél valamit. Legalábbis nekem minden bajom lesz, teljesen rosszul leszek, ha üres gyomorra teát iszok. Annyi cukrot teszel bele, amennyitől ízlik a tea. Én egyszer megettem egy teljes gyümölcskonzervet. Abban azért van cukor rendesen, mégse híztam tőle. A cukor egyébként is jó, mert elnyomja az éhséget. Az üres tea nem nyomja el, ellenben a benne levő koffein miatt, ha eleve alacsony a cukrod, akkor rosszul leszel. Akkor inkább igyál vizet, ha a cukor zavar.
Ha sétálsz egy órát, az nagyon jó, de még jobb, ha futással vegyíted, mert akkor akár fogyhatsz is. Persze nem kell megerőltetned magad, csak a pulzusod folyamatosan 130 felett legyen. Én úgy saccolom, 10 kilót így két hét alatt le lehet adni.
Én akkor híztam meg, amikor reggeltől este 8-ig folyamatosan ettem:
Reggel fél 7 vonathoz induláskor vajaskenyér vagy egy szendvics. Vonaton büfékocsiban ham and eggs kenyérrel, ha nem volt büfékocsi, akkor 2,5 óra vonatozás után Pestre érve éhesen reggeli a mekiben, vagy a restiben. Délelőtt ülőmunka, 2 nagy túrórudi, vagy túrósbatyu. Ebéd valahol, ha nem ebédeltem, akkor délután, amikor mentem a vonathoz, akkor már baromi éhes voltam és sajtosrúd, vagy két nagy pogi betáraz a 2,5 órás vonatútra. Hazaérve meg komplett vacsora, mondjuk gulyásleves kenyérrel, vagy hús kruplival vagy rizzsel, stb....
Amikor fogyni tudtam, akkor ezt a kajálást visszavettem, vittem magammal minden nap 4 almát, egyet vagy kettőt megettem a vonaton az odaúton, napközben a túrórudi megvolt, de ebédet kihagytam, hazafelé nem vettem sajtosrudat, se pogit, hanem megettem a maradék almáimat a vonaton. Otthon vacsoráztam.
Home officeban pedig reggel 7-től délig csak folyadék, tea üresen, tejeskávé (szintén cukor nélkül), ha közben főztem is, akkor dél körül főtt étel. Este 6 felé megint, de utána már nem ettem, csak ittam reggelig, este 8 után már csak kortyokat, hogy ne kelljen éjjel szaladgálni vizelni.
Tapasztalatom: ha már reggel elkezdtem az evést, akkor egész nap ettem, mert két óránként megéheztem. Az üres teát nagyon szeretem, kedvencem volt a penny-s csipkebogyó hibiszkusszal, mert üresen is jó kis savanykás volt. Természetesen már lecserélték másikra, ami meg se közelíti a régit. De a rendes teát is szeretem, earl greyt főleg. Évek óta üresen iszom a teát, már nem is esik jól citrommal és cukorral. És az üres teát ha kortyolgatod, elnyomja az éhséged.
Szóval kezdd ott, hogy jóval kevesebbet egyél. Ne legyen otthon csoki, csipsz, meg nápolyi, keksz, sósmogyi ilyenek. Semmi nasi ne legyen otthon.
Ez megint csak reklám, nincs sok köze a fogyáshoz. Addig jó, hogy egyél kevesebbet. A reggelit érdemes kihagyni, vagy későre csúsztatni, mert ezzel beindul az anyagcsere és állandóan enni kell. Az üres tea opcionális, ha azt szereted, nem gond, de a cukor is elnyomja az éhséget, amit érdemes kihasználni. Lehet otthon csoki, ha nem eszed meg. Nem tudom, nekem sokáig elvan az asztalon a tábla csoki, nem vágyom rá, hogy megegyem. Ki kellene bontani, arra meg lusta vagyok.
A gabonafélék minden formája hizlal. Attól, hogy megőrlik az emészthetetlen részeket, még nem lesz jobb, csak olcsóbb, meg még rákot is okozhat, mivel idegen és emészthetetlen anyagot eszel. Persze kell kenyeret enni, mert az emésztéshez szükséges, de akkor már egyél normálisat. Szóval gabonafélék, magvak, krumpli, rizs, ezek mind hizlalnak, leginkább ezekre ügyelj, hogy mennyit eszel. A cukortól beteg leszel, de nem hízol. Gondolj arra, hogy az állatokat mivel hizlalják? Attól az ember is hízik.
Annyiszor volt már kérdés a fogyásról....
Mintha a túlsúllyal fogyna a felfogóképesség.
Semmiféle csodaszer nem létezik, amit reklámoznak, az mind csak a pénztárcádat fogyasztja.
Egyetlen helyes megoldás van: a korlátozott energiabevitel, de amit csak egy egészséges határig szabad csökkenteni, és a sok-sok, sőt még annál is több mozgás! Nem kell túlfeszített mozgás, csak közepes, de folyamatos ahelyett, hogy leülnél, és kinyitnád a hűtőszekrény ajtaját kaja után kutatva. Ezenkívül még három összetevő - önuralom, hogy ne engedj a kaja csábításának, és a fotelnek mert elfáradtál, - sok türelem, mert lassú folyamat a fogyás, - valamint kitartás, mert életed végéig kell tartson a sok mozgás.
Ezek nélkül egy eltunyult, mozogni alig tudó, nagy valószínűséggel félvak cukorbeteg lesz belőled, persze csak ha megéred az öregkort!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!