Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Munka mellett fogyás, hogyan?

Munka mellett fogyás, hogyan?

Figyelt kérdés

22 vagyok, 186 cm és 137kg,3 éve ilyenkor 120kg voltam.

Elsőnek apám kapott agyvérzést 3 éve, rá fél évre anyám idegileg tönkrement és nem gyógyult ki belőle. Az elmúlt időszakban határokig összeomlottam és közel álltam "hozzá", heti 4 alkalommal kell pszichiáterhez mennem. Azóta már munkám is van, 8tól 5ig dolgozok, előtte utána 1-1 óra utazással, este 6-tól 7-ig pszichiáter, párom hamarabb ér haza, ő szokott elmenni boltba és csinálni rengeteg mindent itthon. Ő tartja bennem a lelket.

Rengeteget szedtem fel magamra.. Ezen változtatni akarok. Itthon szoktam chloe ting videókat végig csinálni, ha időm és energiám engedi, de néha ezeket is nehéz a térd fájdalom miatt és sokszor időm sincs rá, mert pszichiáteres nap végén fél 8ra érek haza, nem pszichis napon pedig kb fél 7re attól függően hogy elérem-e a korábbi buszt. És irodai munkát végzek, szóval próbálok bent sétálni, lépcsőzni, de amennyi munka van örülök ha inni tudok nap közben...

Mindezek tudatában mit ajánlotok étkezést tekintve?

Még annyi, hogy mindenképp gluténmentes megoldásra van szükség mert glutén érzékeny vagyok.

2022. aug. 21. 06:26
1 2
 11/16 NTBS ***** válasza:
Szabadidőmben több mozgás,és fokozatosan csökkentsük a kaját.
2022. aug. 21. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlzottan a sportra teszed a hangsúlyt, az meg persze, hogy nehezen megy, ennyi kilóval. Fontosabb lenne egy egészséges, normális kalóriadeficiten alapuló étrendet összerakni, a kalóriabázis tényleg jó. Ha 1200 kalóriát adott ki, tuti, hogy túl sok fogyást írtál be ahhoz, hogy heti hány kiló menjen le. Ott heti fél-1 kilóval számolj.

Próbáld újra, ha nem megy, segítünk.

2022. aug. 21. 12:05
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a te eseted tipikusan az, hogy menj a háziorvoshoz, csináltass egy vérvételt, és menj el egy dietetikushoz.

Persze, simán össze tudsz állítani magadnak is egy étrendet, de mivel egyszer ez már kudarccal végződött, lehet, hogy az elején egy kis segítség jót tenne.

Ilyen nagy súly mellett simán fogynál még 1800-2000 kalóriával is, akkor is ha nem sportolsz semmit. A komolyabb sportot hagyd is, egyelőre próbálj csak olyasmit csinálni, ami örömet szerez neked, és ami hozzászoktat egyáltalán a rendszeres mozgáshoz. ez lehet akár egy fél óra séta este, vagy hétvégi kirándulás, úszás, biciklizés.

Egyelőre simán a megfelelő étrenddel is jól tudnál fogyni, a sport fontos, de ráérsz később beiktatni bármi komolyabbat, most még az ízületeidet is simán tönkrevágod vele.

2022. aug. 21. 12:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is kellene egy vérvétel ahol néznek pajzsmirigyet, egy cukor terhelés. Mert ha pl ir s vagy akkor mondhatunk mi bármit akkor sem fogsz fogyni, azt kezelni kell. És akkor azt egy kudarcnak éled meg. Feladod, még jobban hízol és egy ördögi körforgásba kerülsz.

És ha nincs semmi gond orvosilag akkor az jó.

Én mindenképp a kalóriaszámolást ajánlom, mert az a biztos. Nyilván nem 1200 kalóriával. Sportnak sétát amíg nem lesz kevesebb a súlyod.

Beszélj a háziorvosoddal. Mert ha esetleg később a fogyás után úgy döntenél hogy a felesleges bőrt leműttetnéd akkor ugye kell az hogy dokumentálva legyen orvos által a fogyás.

2022. aug. 22. 10:15
 15/16 anonim ***** válasza:
A munkahelyed közelében nincs sportolási lehetőség, ahová még ott helyben elmehetsz mielőtt hazaindulnál azokon a napokon , mikor nincs doki? Vagy esetedben egy picit sétàlni minden nap és a következő buszmegállóban felszállni nem ott, ahol eddig? Már a rendszeres séta is segítene és munka után könnyebb, mint ha hazamentél onnan kiindulni megint. Esetleg reggelente korábban kelni és akkor beiktatni valami könnyű mozgást? Mit esztek? Milyen lehetőségeid vannak benn? Mikró, ebédidő..stb Ha 1200at ír az app, akkor ahogy előttem is írták nem reàlis célt tűztél ki…olyan étrend kell amit hosszú távon tudsz tartani. A glutén érzékenység nem baj, a fő alapnak úgyis húsnak és zöldségnek kéne lenni, ha csak nem vagy vega (az már nehezített pálya). Reggelire virslik, zöldségek, sajtok, felvágott, túró bekerve zöldségekkel vagy gyümölccsel, körözött, humusz, zöldségkrémek,joghurt, gyümölcsök, tojás kismillió verzióban és így tovább.. a krémeket és felvágottat is lehet pl paprika szeletre kenni kenyér helyett, egy tojáskrém sonkával és uborkával önmagában is lehet laktató, ezekre rá kell érezni. Az ebédeket se kell csirke saláta keretbe szorítani, halak, főzelékek fasírttal (ha lehet soványabb húsból és ne olajban sütve), köretek közül is egy rakás zöldség köret van, ami túlmutat a salátán, ha azt unod.. nagyon sok lehetőség van csak le kell ülni és tervezni… ekkora túlsúllyal még csak szigorúnak se kell nagyon lenned magaddal, mert már egy picivel több mozgás, egy picit kevesebb, jobb kaja is megindíthat.. már ha nincs eü problémád..de az ki fog derülni ha változtatsz és nem mozdul a mérleg nyelve.. ja és persze az se mindegy milyen gyógyszert szedsz. Sok depresszióra adott készítmény hízlal, de ezt meg a doki tudja, megbeszélheted vele.
2022. aug. 24. 09:33
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
kasztráld magad gázzal, ostorral verd magad, jót tesz! ha kaját látsz, rosszul fogsz lenni, ha jól csinálod a kasztrációt!
2022. aug. 24. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!