Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Munka mellett fogyás, hogyan?

Munka mellett fogyás, hogyan?

Figyelt kérdés

22 vagyok, 186 cm és 137kg,3 éve ilyenkor 120kg voltam.

Elsőnek apám kapott agyvérzést 3 éve, rá fél évre anyám idegileg tönkrement és nem gyógyult ki belőle. Az elmúlt időszakban határokig összeomlottam és közel álltam "hozzá", heti 4 alkalommal kell pszichiáterhez mennem. Azóta már munkám is van, 8tól 5ig dolgozok, előtte utána 1-1 óra utazással, este 6-tól 7-ig pszichiáter, párom hamarabb ér haza, ő szokott elmenni boltba és csinálni rengeteg mindent itthon. Ő tartja bennem a lelket.

Rengeteget szedtem fel magamra.. Ezen változtatni akarok. Itthon szoktam chloe ting videókat végig csinálni, ha időm és energiám engedi, de néha ezeket is nehéz a térd fájdalom miatt és sokszor időm sincs rá, mert pszichiáteres nap végén fél 8ra érek haza, nem pszichis napon pedig kb fél 7re attól függően hogy elérem-e a korábbi buszt. És irodai munkát végzek, szóval próbálok bent sétálni, lépcsőzni, de amennyi munka van örülök ha inni tudok nap közben...

Mindezek tudatában mit ajánlotok étkezést tekintve?

Még annyi, hogy mindenképp gluténmentes megoldásra van szükség mert glutén érzékeny vagyok.

2022. aug. 21. 06:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Munka mellett pont ugyanúgy lehet fogyni, mint anélkül, kevesebbet kell enni, mint amennyire a szervezetednek szüksége van.

Mit, mennyit eszel/iszol 1 nap?

2022. aug. 21. 06:47
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Yazio App pl, beírod a szükséges adatokat, korod, nemek, súlyod és célod, kiírja mennyi a napi kalória, cukor, stb ami kell, minden nap írod bele, hogy ettél pl 1 pohár joghurtot, ebédre meg amit éppen, stb. Én így fogytam 10 kilót, pedig ettem édességet is mértékkel pl napi 1-1 tejszelet, túrórudi, stb.
2022. aug. 21. 07:17
 3/16 A kérdező kommentje:
Napi mennyi kalória egészséges kb pl nekem? Van pl a kaloriabazis, azt használtam egy ideig, de amikor többen is jelezték hogy az az 1200 kalória amit az app kiszamolt nekem naponta, hülyeség és veszélyes.
2022. aug. 21. 07:20
 4/16 anonim ***** válasza:
39%

Ez milyen terápia, ahol minden nap pszichiáter fogad? Pszichiáter normál esetben felír gyógyszert, aztán visszarendel két hónap múlvára kontrollra. Még pszichológus is csak heti max kétszer fogad.

Szóval ezt abba kéne hagyni. Helyette edzés: úszás, vagy más ízületkímélő edzés.

Ahogy írod, az ízületek, csontok, inak, izmok, mind túlterheltek ekkora súly alatt. Ezért az úszás és vizes mozgások az elsődlegesen ajánlottak.

A fogyás pedig ahogy írják, kalóriadeficiten múlik. Kevesebbet kell bevinni, mint amennyit elégetsz. Vannak kalkulátorok, ki kell számolni. A mozgás cxak abban segít, hogy többet égetsz el: többet ehetsz, és itt legfőképp az izommegtartás a cél, mert nem az izomzatodból szeretnél veszíteni.

Illetve az étrendet tényleg szigorúan be kell tartani. Külön kell főznöd a párodtól, számolni a grammokat, kalóriákat. Mindenképp érdemes dietetikussal is beszélni erről, hogy olyan menüt rakj össze, amivel pótlod a kieső vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális dolgokat. Akár tápkieg formájában, de ezek fontosak.

Szóval pszichiáterre nem költenék ennyit, sem időt, sem pénzt. Inkább a testedre fordíts több energiát. Sokkal többet számít lelkileg is, főleg mikkr már érzed magadon a változást.

2022. aug. 21. 07:28
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

A kalóriabázis is tökéletesen megfelel.

1200 kalóriát biztosan nem számolt neked, csak akkor, ha irreális célt adtál meg. Heti 0,5-1kg fogyás egészséges, mivel neked viszonylag sok a felesleged, nálad belefér az 1kg. Ehhez naponta 2000kcal-t ehetsz.

2022. aug. 21. 07:34
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A kaloriabázis csak akkor számol 1200 kalóriát, ha túl gyorsan akarsz fogyni!

Állíts be heti fél kg fogyást, akkor normál értéket fogsz kapni.

2022. aug. 21. 08:04
 7/16 anonim ***** válasza:
66%

Elsőre felejts el minden cukros és édesitőszeres italt. Kávét, energiaitalt, alkoholt, egyéb drogokat is.

Csak vizet vagy szódát igyál, egy kis citrom mehet bele.

2022. aug. 21. 08:04
 8/16 anonim ***** válasza:
1%

5-ös: a 2000 kcal nem tudom, honnan jön ki neked, mivel nem ismered a kérdezö paramétereit.

Nekem súlytartáshoz kell 1600 kcal - alacsony vagyok -, a 2000 egy felnött férfinek lenne megfelelö érték.

2022. aug. 21. 08:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#8, idézem a kérdésből:

"22 vagyok, 186 cm és 137kg,3 éve ilyenkor 120kg voltam."

2022. aug. 21. 08:55
 10/16 anonim ***** válasza:
78%
Bocs,
2022. aug. 21. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!