Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok így sem?

Miért nem fogyok így sem?

Figyelt kérdés

- egyáltalán nem eszek semmiféle kenyeret, pékárut

- elhagytam a tejet is, jóformán semmilyen tejterméket nem eszek

- köretnek mindenhez salátát vagy párolt zöldséget eszek krumpli és rizs helyett

- kizárólag vizet iszok

- édességet vagy más nasit sem eszek, max heti 1x valami keveset (pl. 1 gombóc fagyi vagy 1 túró rudi)

2 hónapja tart ez a diétám, igazából minden nap kb. ugyanazt eszem:

- délelőtt kávézok (vízzel granulátumosat, édesítő pötyivel) meg vizet iszok, nagy ritkán megeszek 1 db gyümölcsöt (barack, kivi stb.)

- 1-kor ebédelek általában friss vagy párolt zöldségekkel 2 kisebb szelet rántot húst vagy rántott halat (tudom, a rántás nem jó, de anélkül képtelen vagyok megenni.. nem szeretem a húsféléket)

- 7-kor vacsorázok ugyanezt

- néha ebéd és vacsi közt eszek egy gyümit vagy rosszabb esetben túró rudit, egy gombóc fagyit vagy ilyesmi, de csak ha megéhezem, mert általában nem vagyok éhes az étkezéseim közt. délután is vizet iszok

Ehhez mérten korábban rengeteg csokit és chipsfélét ettem még vacsi után, sok cukros üdítőt, alkoholt és gyümölcslevet, csak krumplival és rizzsel ettem a rántott húsokat, meg tartármártással, napi fél liter tejet ittam és imádtam a sajtot, tejfölt is.

Úgy gondolom, önmagában ha nem számolok semmit, csak ugye ezeket változtattam, már attól is fogynom kellett volna..

de számolom is a kalóriákat, ez úgy nagyjából minden nap 1450-1650 kalória között van. Minden írás szerint én alapjáraton legalább 2000 kalóriát égetek el csak alvással is.

Tehát nem értem, miért nem fogyok 1 grammot sem. Nem várok csodákat, nem 10 kilót akarok eldobni 2 hónap alatt, csak legalább 1-et...

Nem mozgok, ez tény, és nyilván jobb lenne, de valójában mzogástól függetlenül is fogyni kéne, ha kevesebbet eszek, mint amit elégetek.

Arra lennék kíváncsi, mi gátolhatja a fogyást, mik a lehetséges okok.

24 éves nő, 175 cm magas, 90 kg

2022. aug. 17. 08:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy nagyon egyoldalúan táplálkozol. Tessék enni tejterméket, hüvelyeseket, tojást... Illetve ez a bevitt kalória neked nagyon kevés, amivel pont az ellenkezőjét éred el. A szervezeted valójában éhezik, mert nem kap meg minden tápanyagot amire szüksége van, ezért raktároz amennyit csak tud, ettől hízol. És szánd rá magad és mozogj. Én nem ismerek olyat, aki mozgás nélkül le tudott fogyni. Max kisebb eredmények, de nem voltak tartósak. Legalább menj el naponta egy órát sétálni, lehet a végén még meg is szereted. :) De most nagyon rossz úton jársz, nagyon egészségtelen amit csinálsz. Ha nagyon bizonytalan vagy, konzultálj egy dietetikussal.
2022. aug. 19. 18:52
 22/24 A kérdező kommentje:
Ha ez túl kevés kalóriakeret, akkor miért nem vagyok éhes tőle? Mármint dél tájt megéhezek, megeszem az ebédet 1 körül, ami általában 300-500 kalórai között van. Jól is lakok, és utána egyáltalán nem vagyok éhes, csak néha este 8 körül, de még akkor sem mindig.
2022. aug. 20. 11:45
 23/24 anonim ***** válasza:
Mert már összeszűkült a gyomrod... Szerintem egyel többet és változatosabban, ez így nagyon egészségtelen.
2022. aug. 20. 17:34
 24/24 anonim ***** válasza:
Ezt nézd meg: [link]
2022. aug. 20. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!