Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok így sem?

Miért nem fogyok így sem?

Figyelt kérdés

- egyáltalán nem eszek semmiféle kenyeret, pékárut

- elhagytam a tejet is, jóformán semmilyen tejterméket nem eszek

- köretnek mindenhez salátát vagy párolt zöldséget eszek krumpli és rizs helyett

- kizárólag vizet iszok

- édességet vagy más nasit sem eszek, max heti 1x valami keveset (pl. 1 gombóc fagyi vagy 1 túró rudi)

2 hónapja tart ez a diétám, igazából minden nap kb. ugyanazt eszem:

- délelőtt kávézok (vízzel granulátumosat, édesítő pötyivel) meg vizet iszok, nagy ritkán megeszek 1 db gyümölcsöt (barack, kivi stb.)

- 1-kor ebédelek általában friss vagy párolt zöldségekkel 2 kisebb szelet rántot húst vagy rántott halat (tudom, a rántás nem jó, de anélkül képtelen vagyok megenni.. nem szeretem a húsféléket)

- 7-kor vacsorázok ugyanezt

- néha ebéd és vacsi közt eszek egy gyümit vagy rosszabb esetben túró rudit, egy gombóc fagyit vagy ilyesmi, de csak ha megéhezem, mert általában nem vagyok éhes az étkezéseim közt. délután is vizet iszok

Ehhez mérten korábban rengeteg csokit és chipsfélét ettem még vacsi után, sok cukros üdítőt, alkoholt és gyümölcslevet, csak krumplival és rizzsel ettem a rántott húsokat, meg tartármártással, napi fél liter tejet ittam és imádtam a sajtot, tejfölt is.

Úgy gondolom, önmagában ha nem számolok semmit, csak ugye ezeket változtattam, már attól is fogynom kellett volna..

de számolom is a kalóriákat, ez úgy nagyjából minden nap 1450-1650 kalória között van. Minden írás szerint én alapjáraton legalább 2000 kalóriát égetek el csak alvással is.

Tehát nem értem, miért nem fogyok 1 grammot sem. Nem várok csodákat, nem 10 kilót akarok eldobni 2 hónap alatt, csak legalább 1-et...

Nem mozgok, ez tény, és nyilván jobb lenne, de valójában mzogástól függetlenül is fogyni kéne, ha kevesebbet eszek, mint amit elégetek.

Arra lennék kíváncsi, mi gátolhatja a fogyást, mik a lehetséges okok.

24 éves nő, 175 cm magas, 90 kg

2022. aug. 17. 08:04
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Még annyi: korábban napi 2500-3800 kalória között ettem minden nap, és ettől igazából az elmúlt 6-7 évben nem nagyon híztam, csak tartottam a súlyom. Illetve néha plusz/mínusz 3 kg járkált le-föl, de mindig ezen belül maradtam. Ehhez mréten most baromi keveset eszek, mégsem fogyok, ugyanúgy tartom a súlyom.
2022. aug. 17. 08:08
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Ami gátolhatja, pl hormonális problémák, érdemes lenne kivizsgáltatni.

2000 kcal dolog nem biztos hogy stimmel, mert ebből a szempontból nem mindegy, hogy 60kg izom és 30kg zsír, vagy 80kg izom és 10kg zsír vagy. Értelemszerűen minnél több izom van rajtad, annál több kcal kell a testednek.

A sport az tényleg nagyon sokat segítene, esetleg próbáld meg úgy, hogy beiktatsz egy 30—60 perces edzést a napodba.

Nasikat meg próbáld kiiktatni esetleg cukormentes alternatívát keresni, általában testépítő webshopokban lehet ilyen édességeket rendelni. A gyümölcsök is sok cukrot tartalmaznak, rágcsálásra még jó alternatíva lehet a répa vagy a karfiol.

2022. aug. 17. 08:27
 3/24 anonim ***** válasza:
69%
Elcsúszik a számolás valahol, és nincs meg a tartós kalóriadeficit.
2022. aug. 17. 08:40
 4/24 anonim ***** válasza:
63%
A számolással lesz a baj. Ennyi kalória neked fogyáshoz is kevés. A rántott dolgoknál leméred az olajat is előtte-utána, hogy mennyit szívott be az étel?
2022. aug. 17. 09:42
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj az jó kérdés. Olaj az 100 gramm/800-900 kalória, egy evőkanálnyi olajban is már van legalább 90 kalória. Szóval tényleg jó kérdés, hogy az olajat is leméred, hogy mennyit szívott be?
2022. aug. 17. 10:05
 6/24 A kérdező kommentje:

Izom nem igen van rajtam, igazából sosem sportoltam (vagyis de, 12 éves koromig, aztán akkor tönkrementek a térdeim és azóta nem). Szóval inkább zsírból állok csak.

Tudom, hogy a sport jó lenne, párszor megpróbálkoztam vele, de valahogy sosem tudtam tartani 1-2 hétnél tovább. Meg végülis kalóriadeficittel sport nélkül is fogyni kéne..

A számolás szerintem nem rossz, de ha adtok tippeket, mit nézzek, hol csúszhat el, megnézem, nem az lehet-e a gond..

A rántott húst nem olajban sütöm, hanem sütőben.

2022. aug. 17. 10:07
 7/24 anonim ***** válasza:
51%

A rántott húsnál pl ha csak kikeresed az appból hogy rantott hús ott elcsúszhat. Le kell mérni nyersen a húst, a lisztet, a tojást, a prézlit. Eh legyen 700 gram. Kisules utan lezs kb 400. Tehat az appba betaplalod hogy 300 gramm elparolgas. Es ha ezutan eszel 200 grammot az ugye a fele. De ha ugyanezt a 700 grammos receptbol irod az sokkal kevesebb.

Mi a helyzet a folyekony kaloriakkal? Ha iszol kolat, tejes vagy cukros kavet, fantát, gyumolcslevet stb az rengezeg kaloria.

Az is lehet hogy belefaradt a tested a tul alacsony kaloriaba. Mert ekkra sullyal az 1400 neked bazikeves. 150 centis 62 kilos lanykent en ennyivel fogyok. Amikor meg 90 voltam 1700 kalorian fogytam. Szoval tarthatnal egy cslaonapot. Nem coskibol meg chipsbol hanem nornalis kajakbol csak sokkal tobbet enni, amennyi csak jolesik. Merni se kell. Aznap az evest abbahagyod delutan 5-6 fele es masnap kora dleutanig nem is egyel semmit csak vizet. Ennek az ertel.e hkgy a nagy kajaloket es utana a bojt beinditja a T3 és a T4 pajzsmirigy hormonokat. (Utanavashatsz ha szerentel). Ilyet egy vagy ket havonta erdemes tartani. De fontos a masnapi bojt is, igy nem kerulsz nagy kaloriatobbletbe. 2-3 napig ne is merd magad mert idieglenesen tobb lehet.

Amugy ektlem hogy megvan az 1400 kaloria es az egesz dietad azon is elcsuzshat hogy tul keveset eszel. Ehehz hozzaszokik a szervezet es utana elkezd kevesebbol mukodni. Tehat hiaba vagy defixitben, megsem vagx.

A helyebden minimum 5 napig pontosan szamolnam grammra a kaloriabevitelem. Minden etelt nyersen, grammra merve. Q

Napi 3 liter folyadek kell az anyagcserehez.

Az etrended alapja rostot is keveset eszel, azt kellene.

Az se jo hogy nem reggelizel, nincs mi beinditsa az anyagcseret reggel.

Elsore kb ennyi jutott ezsembe

Mert habar a 90 szazalek az kaloria ki es bevitel, de nalad kbs emmi mas nincs a helyen.

Makrok milyenek?

2022. aug. 17. 10:34
 8/24 anonim ***** válasza:
81%

Hát így első tippre a legkézenfoghatóbb, ami előfordulhat, hogy elszámolod a kalóriákat. Ez a jobbik eset. A rosszabbik eset, hogy valami hormonális probléma áll a háttérben.

A probléma az, hogy tök jó, hogy leírtad mit eszel, de az, hogy "2 kisebb szelet rántotthús" az nem mértékegység. Lehet valakinek 120g csirkemell egy kisebb szelet, valakinek meg 200g.. Ha panírban forgatod a húst, azt is mérd hozzá, 100g zsemlemorzsában pl ~400 kalória van. (nyilván nem fog sokat felvenni, de ilyen apró dolgokon sok kalória elcsúszhat).

"de számolom is a kalóriákat, ez úgy nagyjából minden nap 1450-1650 kalória között van. Minden írás szerint én alapjáraton legalább 2000 kalóriát égetek el csak alvással is."

Ez tök jó, de képzeld el, heti 5 konditermi nehéz súlyos edzéssel, és napi 10000 lépéssel 2000 kalórián tartok súlyt, 170cm 79kg. Haverom ugyanilyen adatokkal nevetve eszik 2800 kalóriát súlytartáshoz. Minden ember más. Ezek a kalóriaszámlálós oldalak csak iránymutatók.

De, ha valóban 1450 és 1650 kalória között eszel, akkor ennél kevesebbet már semmiképp se egyél. Iktass be + mozgást, mert ezt az egyébként is kevés kalóriát csökkenteni már hülyeség lenne.

Még valami:

"- egyáltalán nem eszek semmiféle kenyeret, pékárut"

Fogyás szempontjából lényegtelen. Ez egy hatalmas baromság és tévhit, hogy kerülni kell ezeket a dolgokat. Persze, a pékáru az érthető, de kenyeret simán lehet enni. (Ezeket úgy írom, hogy -35kg van a hátam mögött, és ugyanúgy megvontam a kenyeret és minden dolgot. Most sem eszek ilyeneket, mert nem kívánom, de simán ehettem volna.)

"- elhagytam a tejet is, jóformán semmilyen tejterméket nem eszek"

Fogyás szempontjából szintén értelmét veszti. Lehet inni tejet, ehetsz túrót, bármit, skyr, sajt.

"- köretnek mindenhez salátát vagy párolt zöldséget eszek krumpli és rizs helyett"

A saláta és párolt zöldség nagyon jó, de nem kell kerülnöd a krumplit és a rizst. Az ég világon semmi probléma velük, de tényleg.

Az ilyen tévhitek még a 80-as évekből megmaradt pár emberben, és ezt hangoztatja (Schobert Norbi, haha), ne dőlj be ezeknek.

Minden a kalóriadeficiten múlik, ha fogyás a cél.

2022. aug. 17. 11:09
 9/24 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Mindent nyersen kell mérni, tehát a húst is.

Ha köretnek esetleg rizs lesz majd, akkor azt is szárazon mérd.

"Tudom, hogy a sport jó lenne, párszor megpróbálkoztam vele, de valahogy sosem tudtam tartani 1-2 hétnél tovább. Meg végülis kalóriadeficittel sport nélkül is fogyni kéne.."

Heti 3x testmozgás, akár konditermi edzés, bármi, jó lehet. Alapvetően az egészséged miatt érdemes mozogni, de nem mindegy a végeredmény sem. Nem mindegy, hogy 20kgot leadsz mozgás nélkül, vagy 20kgot leadsz úgy, hogy Pl. súlyzós edzéseket csinálsz és figyelj a fehérjebevitelre. Ég és föld a kettő.

2022. aug. 17. 11:16
 10/24 A kérdező kommentje:

#7 ilyen szinten, hogy makró dolgok, sajnos (még) nem értek ehhez, csak az alapvető dolgokra támaszkodva igyekszem fogyni, számolni a kalóriákat, odafigyelni arra mit, mikor és mennyit eszek.

Inni csak vizet iszom, ahogy írtam is a leírásban.

Az ötleteket ksözi.

#8Tudom, hogy mindent lehet, csak a kalóriadeficiten múlik a dolog, de azért mégsem mindegy, nem hülyeség, hogy ne egyél (sok) kenyeret, krumplit, rizst, tejet stb. hiszen egy köretnyi (kb. 300g) párolt zöldség kb. 100 kalória, míg ugyanennyi kb. 400 kalória.. és mindkettővel jól lakok. Csak mégsem mindegy, hogy 100 vagy 400 kalóriával lakok jól.

2022. aug. 17. 11:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!