Hogyan kezdjek el mozogni, ha már jó ideje nem mozogtam semmit?
20 kilót szeretnék fogyni (81-ről), a mozgást is szeretném beiktatni. De nem tudom, hogy kezdjem, mert már jó ideje nem mozogtam semmit. A negyediken lakom, nincs lift, nagyon megerőltető, főleg ilyen melegben feljönni. Hamar kifulladok. Konditeremben egyelőre 20 percet bírok kardiózni. Futást inkább nem próbálnám ekkora túlsúllyal. Úgy érzem, egy csoportos órát nem bírnék végig csinálni.
Hogy kezdjek neki és mivel próbálkozzak?
Online van rengeteg ilyen edzés, otthon tudod csinálni amikor épp ráérsz, ingyenesek, és nincs az a rossz érzés, ha valamit nem tudsz megcsinálni. Ha jó környéken laksz sétálj sokat, elmehetsz erdőkbe kirándulni, és az eredmény jönni fog.
Sok sikert!
A séta is nagyon jó. 30 perc, aztán ha tudod, emeled. A konditermi kardio is nagyon jo, ha csak 20 perc megy akkor annyi (vagy vedd lejjeb a fokozatot es tekerj lassabban es akkor egyenletes twmpoban tovabb birod)
Ez mind jo.
A helyedben csak szimplán odafigyelnék a kajára (kalóriaszámlálás) és eljárnék heti 3-4 alkalommal konditerembe súlyzós edzést csinálni. Nem kardiózni, meg ilyenek, hanem súlyzós edzés.. Alacsony kalórideficit (-300) mellé kemény súlyzós edzések, magas fehérjebevitel, és kész.
Vagy csinálhatod ezt súlyzós edzés nélkül is, csak kardióval, ha mindenáron csak a fogyás a cél és az, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, de ennek sok értelme nincs. Több értelme van súlyzós edzés+magas fehérje+alacsony kalóriadeficit megoldás, mert így hosszabb távon jobban is fogsz kinézni.
A testösszetétel a lényeg, nem pedig az, hogy mennyit mutat a mérleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!