Milyen édes reggelik vannak, amik jól eltelítenek órákra is?
Nem valószínű, hogy a szénhidráttól leszel hamar éhes, ugyanis a legjobb telítési indexe pont a magas rosttartalmú ételeknek van, a rost pedig egy szénhidrát.
A rost mellett a fehérjéknek van jó telítési indexe, ez a kettő pedig a hüvelyesekben ötvöződik magas számban (pl. bab, borsó, lencse, szója, stb.). Viszont te bírnál hüvelyeskben gazdag ételt reggelizni? Bírnál reggelire babfőzeléket vagy lencselevest enni? Én hüvelyest, húst, halat biztosan nem tudnék reggelire fogyasztani, de ez persze szokás kérdése.
Ami engem személy szerint órákig eltelít, azok a különböző gabonákból vagy álgabonákból készült kásák, akár gyümölccsel felturbózva. Ezeket ajánlom számodra.
- zabkása, vagy rizskása, az előbbi jobban telít. Én egy adag vegán proteinporral csinálom, sok gyümölccsel, mogyoróvajjal vagy mogyivaj porból készült öntettel, ligh kókusztejet is öntök rá, néha valamilyen (általában alpro) pudingot, esetleg valami csonthéjast is. 300-500 kcal-ra szokott kijönni attól függően, hogy mivel és mennyire pakolom meg, de fixen elvagyok vele 4-5 órán át.
Az abszolút kedvencem pedig a vegán french toast. Régen egy tojást, tojásfeérjelevet és tejsavóproteint kevertem palacsintatészta sűrűségűre, ebben áztattam kicsit a kockákra vágott toast szeleteket, majd serpenyőben megsütöttem, és ezt pakoltam meg úgy, mint ahogy a zabkását szoktam.
Jeleneg vegán fehérjeport keverek ki vízzel, kicsi só, sok fahéj, és ebben fürdenek a szeletek. Ez is 300-450 kca-ra jön ki, imádatosan finom, és szintén 4-5 óráig elvagyok vele.
Köszi ez eddigieket :)
A túrót görög joghurttal és bogyós gyümölcsökkel tanúsítom, hogy eltelít és finom :D Gymbeames ízesítő port szoktam belekeverni, most épp kókuszos fehércsokoládésat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!