Olyan reggeli, ami édes, de nem annyira hizlal?
3-as én minden reggel megiszok fél liter kefirt MAGÁBA! És van egy enyhe szénsavas, édes íze.
Nem kell mindig cukros sz*rokat zabálni
nincs olyan étel, ami hizlal. az hizlal ha sokat eszel belőle
ha egészséges ételre gondolsz, akkor ajánlom a túró alapú dolgokat, de csakis lassú felszívódású ch-val párosítva.
pl palacsintát szoktam sütni (2 adagra: 50 gr búzasikér, 50 gr zab, 1 tojás, 400 ml növényi tej, 2 gr olajon) és abba túrókrém (50 gr natúr joghurt, 100 gr zsírszegény túró, 1 tk vaníliaaroma, édesítő) és mellé minimum egy maroknyi gyümölcs. a palacsinta meg eláll 2-3 napot a hűtőben, nem kell reggel sütni
neten van rengeteg féle protein pancake verzió, az is mehet, habár személy szerint nem vagyok a porok híve
ha nem fontos a fehérje, akkor süss édesítővel zablisztes alappal, bogyós gyümölcsökkel muffint, akár fagyaszthatod is és amellé egyél gyümit vagy zöldséget
igazából ahhoz, hogy ne legyél éhes, eleget kelll enned volumenre és az kell, hogy az étkezésben legyen ch, fehérje és zsír is
zabkását ha nem szereted, egyél rizskását vagy köleskását
nekem az egyik kedvencem a tejbebulgur például, és búzasikérrel dúsítom, ami ugye tiszta fehérje
Hozzávalók (2 adag)
100 gr bulgur
133 ml mandulatej
150 ml tej
1 tk vaníliaaroma
15 gr sikér
Elkészítés
A bulgurt feltesszük főni fedő alatt közepes fokozaton 200 gramm (kétszeres mennyiségű) vízben. Ha a vizet majdnem teljesen beszívta (kb. 5 perc), hozzáadjuk a növényi tejet, átkeverjük és ismét lefedjük.
Amikor már csak egy kevés maradt a növényi tejből, amit nem szívott be (10 perc), hozzáöntjük a tehéntejet is. Alaposan átkeverjük és további 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a sikért kis adagokban, jól elkeverve. Még öt percet főzzük és tálaljuk.
Tálalás után még melegen keverjünk bele édesítőt, valamint fagyasztott vagy friss gyümölcsöt.
Nagyon édesszájú vagyok, és nekem az vált be, ha nem reggeliként, hanem desszertként gondoltam a reggelire. Tehát egy étkezés, ami desszert. És főleg magamnak csináltam cukormentes, teljes kiőrlésű sütiket és az volt a desszert. Mivel cukormentes, nem emelei hirtelen a vércukrot és nyomja le hamar (ez adja az éhséget), és mivel tejes kiőrlésű, tartalmaz rostot és eltelít. Ezért jó alapanyag a zab és ajánlom más formáit, ha a kását nem szereted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!