Miért nincs látszata a tornának?
Sziasztok!
Ez a negyedik hete, hogy elkezdtem tornázni. Általában heti 4-5 alkalommal, 3/4 órás lábizom, farizom vagy teljes testedzéseket csinálok, időnként 1-1 jógát.
Hosszabbra nincs időm, ez is késő este van, de szerintem hatékony, mert a végére nagyon leizzadok.
Tudom, a centiket kéne néznem, eddig nem tettem. Azt hittem, ennyi idő alatt azért a mérleg is mutat valami eredményt, de nem. Az étkezésre is odafigyelek, elég vizet iszok már. Annyi változást érzek, hogy energikusabb vagyok, jobban érzem magam a bőrömben, de én elsősorban fogyni szerettem volna, mert lenne azért miből, és így a lelkesedésem egyre lohad. Nem vártam én nagy változást, csak úgy mégis valamit. Ugyanakkor tapasztalatlan vagyok ebben, gőzöm sincs, mi lehet az oka.
Van valami nyilvánvaló, amit nem veszek észre, de rosszul csinálom? Mi lehet a baj?
Simán lehet, hogy használ, csak mivel te minden nap látod magad, így nem tűnik fel annyira a változás. Az meg nem gond, hogy a mérleg nem mutat kevesebbet, mert gondolom most jelentősen többet edzel mint korábban és így izmosodtál is valamennyire. Tényleg a centiket nézd vagy legyen egy ruha mércének, amin látod, hogy mondjuk korábban feszült, most meg már kényelmes.
Előtte-utána kép is hasznos lehet. Nem az a lényeg, hogy a mérleg mennyit mutat.
Ha mellé nem számolsz kalóriát és mérsz le minden kajá, akkor egyáltalán nem biztos, hogy fogysz.
A többit az egyes leírta
"többet edzel mint korábban és így izmosodtál is valamennyire"
3 hét alatt nem igen.
Mit jelent az konkrétan, hogy figyelsz az étkezésre?
8/16 böjtre szoktam rá. Nem eszek édességet, jó, nem azt mondom, hogy egyáltalán soha, de ritka. Nem iszok semmit, csak vizet.
Ennél több időt viszont a jövőben sem fogok tudni edzéssel tölteni, sem ilyenkor elmenni futni. Ez is kb az alvásidőből megy el.
1 hónap alatt nem értem, hogy milyen eredményt vársz.
Sőt, 3 hónap alatt sem lesz látványos eredmény.
Legalább 6 hónap, de ez inkább évek kérdése. 1 hónap alatt, ha az egészséges esetet nézzük, maximum 2-3 kilót fogyhattál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!