Hogyan diétázhatnék izomveszteség nélkül, ha enyhe csökkent veseműködés miatt fehérjeszegény diétát kell követem, napi max 60-80 gramm fehérjével?
Edzés: kardio
Étel: a fehérjét ne csökkentsed, zsírt nem tudom, hogy mennyit fogyasztasz, de valamennyi kell a zsírban oldódó vitaminok miatt, talán a szénhidrátokat tudod csökkenteni, hogy kalóriadeficitben legyél.
Ha ennyire magas a kereted, ez nem fehérjeszegény diéta. Felnőtt egészséges ember fehérje szükséglete 0,8g/tkg, ami 49g esetedben!
A fogyás minden esetben izomvesztéssel is jár, ez normális. Úgy diétázz, mint mindenki más, egyél kevesebbet, mint amire a testednek szüksége van, erre a kalóriaszámlálás tökéletes lehet, napi 500kcal deficittel heti 0,5kg-ot tudsz fogyni. Azt sportolsz, amit jólesik, találsz rengeteg torna videót YT-on, heti 3-4x 0,5-1 órát érdemes legalább. Nyugodtan eheted azt, amit eddig, csak kisebb adagokat, és minél több zöldség legyen az étkezésedben. Felejtsd el a nassolást, igyál csak vízet.
"Köszönöm, mert azt olvastam, hogy a zsírégetéshez legalább 2gramm fehérje kell testsúly kilogrammonként, de akkor ezek szerint nem."
A zsírégetéshez hogy jönnek a makrotápanyagok? Pláne a fehérje? Zsírégetéshez étrenddel és/vagy mozgással fenntartott tartós kalóriadeficit szükséges, semmi más. Mennyire van belőve a napi kalóriakereted? Csak mert nem tudom, hogy milyen jellegű diétát folytatsz, ha a kalóriákat nem számolod.
2-3g/ttkg az egyrészt zsírmentes tömegre vonatkozik, másrészt ez testépítő szálkásító diéta. Nincs vele alapvetően gond, de átlagember számára felesleges. Kicsit valóban érdemes emelni a fehérjét a 0,8g/ttkg-hoz képest, de felesleges túltolni. 1-1,5 teljesen jó lesz számodra, pláne, hogy gond van a veséiddel. Zsírégetéshez (pontosabban a fogyáshoz) meg valóban deficit szükséges.
Ha maximálni akarod, akkor külön napra tedd a kardiót, meg az erősítést. Egyik nap ez, másik nap az, 30-40 perc, plusz bemelegítés, lenyújtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!