Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék gyorsan de...

Hogyan tudnék gyorsan de biztonságosan fogyni?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 155cm magas, és 75kg.

2022. jún. 25. 01:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

10.

10-15kg plusz közel sincs az elhízáshoz. Tájekozódj.

2022. jún. 25. 17:17
 12/24 anonim ***** válasza:

Akkor mi számít elhízottnak? A 20 kg fölötti? Mert a 10-15 kg zsírfelesleg az nem elhízott, akkor mi? Vékony, vagy átlag, vagy husis, ahogy szépíteni szokták? De igenis elhízott kategória alsó határa!

2022. jún. 25. 17:25
 13/24 anonim ***** válasza:
Az unoka tesóm úgy fogyott le h versenyzet az ósztály társával h meikük fogy le hamarabb kb 6kg-t. És hashajtóztak. Úgy csinálták hogy Hétfön hashajtó Kedden nincs hashajtó szerdán igen 2hétig csinálták ezt nem ettek semmit csak vizet ittak meg almát ettek vagy ropit. Az étkezések alol jó kifogásokat találtak hogy ne keljen asztalhoz ülniük. le is fogytak na meg föt tójást ettek azon a napon améken hashajtóztak améken nem hashajtóztak azon meg almát meg ije nagyon kis kalóriás ételeket 2 héten át.de leis fogytak. Amúgy az unoka tesóm nem volt tulsúlyos csak a barátja :D. De minden nap több mint 2liter folyadékot megittak. Minimum 3és fél litert.
2022. jún. 25. 22:47
 14/24 anonim ***** válasza:

12. Nem csak végletek léteznek mint vékony, normális és elhízott. Van több súlytartomány, sovány, normál, túlsúly, és aztán az elhízás 3 szintje, enyhe, közepes, és kóros. Kis mértékű túlsúly pedig nem károsítja a szervezetet. Ellenben élhetőbb lesz az élete annak aki elfogadja, hogy nem nádszál. Ha egyébként egészégesebb étrendje van, sportol, nincs ezzel semmi baj.

A kérdező 60kilót tűzött ki végcélnak, ami akár első körben, akár véglegesen, maximum 5kg túlsúlyt jelent 155 centi magassághoz. Reálisabb és könnyebb egy pár kilóval nagyobb súlyt célnak kitűzni, elérni és hosszútávon megtartani, mint pl folyton jojózni amiatt a súllyal, hogy túl kicsi célt képzelt el magának, de megtartani nem tudja koplalás nélkül. Ami ugye egészségtelen.

Rengeteg fogyni vágyó elrontja azzal, hogy olyan testsúlyt tűz ki célnak amit sokkal nehezebb elérni és sok esetben csalódás éri őket amikor ez nem sikerül, ami rossz hatással lehet a mentális egészségére, átmehet a fogyás beteges kalóriaszámolgatásba, koplalásba, falási rohamokba, görcsös ragaszkodás egy álomképhez, teljesen feleslegesen, amivel tönkretehetik magukat az emberek.

Aztán persze HA az életmódváltással mégis eléri a kisebb súlyt az is teljesen oké, HA ezt egészségesen teszi. De nem kell mindenáron erőltetni.

Őszintén meglep, hogy ilyen alap dolgokat bárkinek magyarázni kell. Valószínű nem tapasztaltál még olyat, hogy egy idő után már nem fogysz éhezés nélkül, pedig adott esetben lenne miből. De sokan igen.

És igen, a normál súlytartomány felső határától kb egy 175 centis/75kg nő esetében + 20kilót , vagyis 95 kilót már érdemes kezelni, de az amit te írsz, lehet simán elérhetetlen súly valakinek.

Én pl komolyabb felesleget fogytam, normál súlyt tartok, de sokan megszólnak, hogy 55-58 kgnak vagy max 60- nak kéne lennem 175 centimhez. Nos, én ezzel a divattal nem értek egyet, hogy a kisebb súlyért éheztessem magam, szarul érezzem magam, csak mert a vékony nők a trend.

Nálam a lélektani határ 85kg volt, ahol elég sokáig stagnáltam is, azt hittem ezzel vége de őszintén, én 10kg plusszal is boldog lettem volna.

Végül szerencsém volt, és mikor már abszolut nem számítottam rá, egészen 67kg ig futotta. Ez alá viszont képtelen vagyok menni normàlis élhető étrend és rendszeres sport mellett, pedig lenne miből. Ezért eszemben sincs erőltetni. És ez a lélektani határ, az a súly amihez a test nagyon ragaszkodik, simán lehet 5-10kgval több , mint a normál súlytartomány. Nekem mázlim volt, hivatalosan 67kilósan normál a súlyom, nem vagyok túlsúlyos/ elhízott, de nem mindenki ilyen szerencsés.

2022. jún. 26. 00:19
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

"ami akár első körben, akár véglegesen, maximum 5kg túlsúlyt jelent 155 centi magassághoz."

Tévedsz, az még mindig minimum 10 kg zsírfelesleg. 159 centi vagyok, 13-14 évesen voltam 55 kg, nagy volt a fenekem, combom, hasam, látszottak a plusz kg-k. Nos, a kérdező tőlem még 4 centivel alacsonyabb.

Bocsi, ha nekem 159 centisen sokkal reálisabb képem van arról, hogy mennyi lenne jó egy 155 centis lánynak, mint neked 175 centisen.

Attól, mert neked sokáig stagnált a súlyod, meg mindenre azt mondod, hogy szerencse (tanulj meg felelősséget vállalni! Nem létezik olyan, hogy szerencse!), miért feltételezed azt, hogy a kérdezőnél is ugyanez fog bekövetkezni?

Pl. kipróbáltad azt, hogy délután 5 óra után semmit se eszel? Előtte rendesen megvacsizol és kész. Én ezt csinálom már egy éve. Előtte 48 kg voltam, most vagyok 45. A fogyás nem volt tudatos, tehát nem fogyás céljából csináltam, csupán kipróbáltam. Átálítottam az agyamat és nem vagyok este éhes. Így a szervezetemnek hagyok 13 és fél óra pihenést. Most érzem magam a legtökéletesebbnek. Sportolok, látszik az izmos, formás testem. 48 kg előtt évekig 50-52 kg voltam.

A kérdező igenis célozza meg az 50 kg-t, még ígyis fog rajta maradni pár kg.

De akkor hallgasson rád nyugodtan, menjen a könnyebbik út felé.

Majd rájön, hogy a pasik inkább odavannak a vékonyabb csajokért, mint a husisokért.

És akkor még fogy 10 kg-t.

2022. jún. 26. 05:43
 16/24 anonim ***** válasza:
Járják vékony fiúval.
2022. jún. 26. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
53%

15.

Aki téved az te vagy, 155/60 az max 5kg felesleg, orvosi értelemben, mivel 155/55 az még normál súly, nézz utána.

Másrészt te tanuld meg, hogy nem minden úgy van ahogy te akarod:). Ha a kérdezőnek jó a 60kg azt meg tudja tartani normális élet mellett akkor jobb ha 60 kg.

És nem, nem próbáltam 5 után éheztetni magam mert baromság. Ahogy minden olyan hülye divat, tévhit stb is az, ami kizárja, hogy akkor egyen az ember amikor éhesnek érzi magát. Ennyi.

Törődj bele, hogy a világ nem a te akaratodat követi.

2022. jún. 26. 13:29
 18/24 anonim ***** válasza:

Meg ez is milyen pocsék mentalitás már? Nem pasikért kell változtatni az életmódunkon, hanem önmagunkért. Aki pedig nem szereti azt a testet amit mi magunk elfogadunk, az olyan is, és nem érdemes vele kezdeni semmit.

Pasikért fogyni ? Ez valami rossz vicc... Aztán ha elhagyja, akkor majd bánatában visszahízik?

Nem érdemes senki másnak megfelelni, csak önmagunknak.

2022. jún. 26. 13:33
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"Aki téved az te vagy, 155/60 az max 5kg felesleg, orvosi értelemben, mivel 155/55 az még normál súly, nézz utána."

BMI-ket néztem, és van ahol már a túlsúly kategóriában volt, volt olyan, ami a normál érték legfelső határa, tehát 24,97 és 25-től pedig már a túlsúly kategóriába tartozik.

"És nem, nem próbáltam 5 után éheztetni magam mert baromság. Ahogy minden olyan hülye divat, tévhit stb is az, ami kizárja, hogy akkor egyen az ember amikor éhesnek érzi magát. Ennyi."

🤦😂

Éheztetni..b.szrok rajtad komolyan. Ki éhezik, ha fél 5-kor eszel rendesen, pl. 1-2 szelet húst körettel? Te ezek után megéhezel és te még eszel este 9-10 órakor? Estére az anyagcseréd lelassul. Remélem ezzel is tisztában vagy.

Felőlem egyél este 10-kor, nasizz akkor, amikor jólesik, de ez mind rajtad fog maradni, tapasztalni fogod ezt az évek előrehaladtával. A szervezetnek is szüksége van a pihenésre, mikor nem emészt. Mi lenne, ha te se aludnál,pihennél sose? Te is kibuknál, nem?

És képzeld, nem, neméhezem, de nálad sajnos nagy a káosz fejben.

A pasis dolgot meg már csak mellékesen említettem meg a kérdező életkorára való tekintettel. Bár nagyon sok tini, ahogy elnézem, elég jó húsban van. Szóval a 60 kg-jával is csak a tömeget fogja erősíteni.

2022. jún. 26. 14:24
 20/24 anonim ***** válasza:
53%

Tájékoztatlak, mert ezek szerint nem tudod, nem mindenki egyforma, + más az életvitelünk is.

Ha én fél 5kor vacsoráznék, 11re kopogna a szemem az éhségtől és nem tudnék aludni sem. Mivel alapból éjfél után fekszem le.

8, 2, 8, és 11kor eszem, mert a szervezetem ezt igényli, és így fogytam le normál súlyra amit tartok is. Inkább figyelem a szervezetem jelzéseit, hogy mikor van szüksége energiára, mint ilyen 5-6 után nem enni marhaságot kényszerítsek magamra.

Látom reménytelen eset vagy, szóval törlöm is a kérdést mert fáraszt a butaságod. Na szia

2022. jún. 26. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!