Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék gyorsan fogyni...

Hogyan tudnék gyorsan fogyni és sokat? Legalább egy 10kh-ot kéne ledobnom.

Figyelt kérdés

2021. okt. 27. 10:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
kg
2021. okt. 27. 10:49
 2/13 anonim válasza:
87%
Az mióta sok? Amúgy a kevés kaja, sok edzés megteszi a hatását.
2021. okt. 27. 11:43
 3/13 anonim válasza:
89%

Nincs értelme gyorsan fogyni(heti 1 kg fölött), csak visszahízod.

Mozogj többet, mint amennyit megeszel, ezzel biztosan fogyni fogsz, ha gyorsabban akarsz, ezeken módosíts.

2021. okt. 27. 11:50
 4/13 anonim ***** válasza:
37%

Tedd a térdeidet a sínekre.

A felesleg hónapok, évek alatt rakódik le, ezen idő alatt szartál rá, szóval visszafelé se legyen sürgős. Ha eddig nem érdekelt, akkor most sem fontos.

2021. okt. 27. 12:08
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Legfeljebb 1kg-ot érdemes hetente fogyni (afelett már nem egészséges), de reálisabb a heti 0.5kg. Tehát olyan 20 hét alatt, ami nagyjából 5 hónap. Kalóriadeficit kell, de emellett én javaslom a sportot is mindenképp. Vannak applikációk, amik segíthetnek, például a Kalóriabázis (magyarul), vagy a MyFitnessPal (angolul). Mozogni meg azt mozoghatsz, amit akarsz (futás, úszás, gyaloglás, kocogás, karate, box, tánc, otthoni gyakorlatok stb.)
2021. okt. 27. 13:20
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem attól hízod vissza, hogy gyorsan fogysz, hanem attól, ha újra zabálni kezdesz.
2021. okt. 27. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

Néhány tipp:

- gyorsan felszívódó szénhidrátok teljes elkerülése

- liszt, mint összetevő, kilőve

- olajban, zsírban sült ételek kerülése

- cukor elhagyása, sóbevitel csökkentése

- rostban gazdag ételek fogyasztása

- nagyon sok folyadék (víz lehetőleg)

És van pár gyógytea, amik elősegítik a fogyást:

- zöld tea

- csalántea

- borsmenta tea

- gyömbér tea

+ edzés. Ez nagyon fontos a hatékonysághoz.

2021. okt. 27. 14:43
 8/13 anonim válasza:
83%

Szerintem ha a felettem lévőt követed biztos eredményeket érsz el, viszont vissza is fog jönni, amint eleged lesz belőle. Nagyon ideális dolgokat ír le, viszont ezek tarthatatlanok. Ha szeretnél "tartós" fogyást, akkor inkább az életmódodon próbálj változtatni.

Az, hogy milyen lisztből és milyen szénhidrátokból van egy étel ezért lényegtelen. Úgy tudsz "egészségesebben" élni, ha főként azt figyeled, hogy mennyit eszel. Ehhez én egy sima konyhai mérleget javaslok.

Keress rá, hogy TDEE Calculator google-ben és ha bepötyögöd az adataid, akkor kidobja, hogy kb mennyi energia kell neked egy napon. Ebből kivonsz 300-500kcal-t és megkapod, hogy mennyit tudsz bevinni a fogyáshoz. Nyilván fontosak a makrók is, olyan 30-40% fehérjét javaslok, de ha ez kicsit kevesebb vagy több az sem baj. Ez fog abban segíteni, hogy amit vesztesz súly az ne izom legyen, hanem főként zsír.

Így csalni is könnyebb időnként, ha pl szeretnél gyorskaját enni egyes napokon, az is lehetséges ameddig tartod a kalóriákat, csak figyelj arra hogy ne legyen rendszeres az ilyen.

Szóval alapvetően ez a 2 dolog fogja adni a sikered 60-80% százalékát megfelelő vízfogyasztás mellett. Viszont nagyon javaslom, hogy mozogj is valamit mellé, mindegy mit csak szeresd csinálni. :)

2021. okt. 27. 15:31
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

Nekem a ketogén diéta segített gyorsan lefogyni, időszakos böjttel kombinálva.

Nem a Sóher Norbi féle gány, hanem egy egészséges fajta.

Zsíros bio húsok, vagy legalább megbízható termelőtől származó, szalonna, sok zöldség, tojás, ilyesmik. Feldolgozott élelmiszerek kerülése, természetesen az üdítőké is, nem mintha azt nagyon ittam volna. Ha sütizni akartam, azt is meg tudtam oldani. Nem mondom, hogy 1 hónap alatt ment le mind a 12 kg feleslegem, de olyan 7 kg eltűnt pár hét alatt. Nyilván egy pár kg ebből víz.

Számomra ez teljesen tartható étrend volt. Nagyon szigorúan már nem tartom jó ideje, tehát nem nézem az arányokat. (Kalóriát meg soha nem számoltam, ettem amennyi jólesett.)

Az alapelveket nagyjából követem, mint például hogy főleg zsíros (önmagában zsíros) dolgokat eszek, és sok zöldséget. Főleg. De teszem azt néha eszek krumplit (nagyon ritkán, ha étteremben az van a kajához, mert amúgy nem tartom egészségesnek), és kovászos fehérkenyeret is eszek napi szinten. Cukros dolgokat továbbra sem fogyasztok. És nem híztam vissza az elmúlt 1 évben sem.

2021. okt. 27. 20:25
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
8-asnál az igazság…illetve nyilván a 7-esnél is, csak valóban “túl ideális”. Nem jó dolog tiltólistával kezdeni a fogyókúrát, nagyon visszaüthet.
2021. okt. 27. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!