Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lesz valak anorexias?

Hogyan lesz valak anorexias?

Figyelt kérdés

Valaki leirna?

Pl nem ertem, ha valaki egyre kevesebbet eszik, akkor a szerezete elraktaroz es ha egy picivel eszik is tobbet, mar hizik... na most egy anorexias eseteben mi a helyzet?

2022. jún. 15. 22:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
Az anorexiás nem eszik picivel többet, épp ellenkezőleg: sokkal kevesebbet eszik, konkrétan nullát. A nulla pedig ugye nem tud raktározódni.
2022. jún. 15. 22:09
 2/29 anonim ***** válasza:
91%

Úgy, hogy az anorexiásoknak beteg az agyuk, mentális betegek, és nem érdeklik a testük jelzései, mindenáron éheztetik magukat.

Addig amíg már egy totál belassult anyagcsere mellett is csontvázra fogynak.

Sokan szó szerint halàlra éheztetik magukat.

Egészséges elméjű ember ilyet nem csinál, mert a túlélési ösztön náluk jól működik, és végső soron ez előbbre való, mint az hogy betegesen soványak/x kilós súlyúak legyenek, x kinézetük legyen. Hogyha koplalni is próbálnak a fogyás érdekében, végül nem bírják tovább, és akkor fel fogják adni, mert a közérzetük romlása, a folytonos éhség stb stb elviselhetetlen számukra.

2022. jún. 16. 01:13
 3/29 anonim ***** válasza:
76%

Nálam úgy indult, hogy jajj csak 1-2 kilót kéne leadnom, de gyorsan mert hétvégén strand(14 éves buta kislány).

Utána, mikor elértem rájöttem ha ez ment akkor bármire képes vagyok, feszegessük kicsit a határaimat. Milyen jó érzés kontrollálni a testem, úgy éreztem így az egész életem tudom irányítani. Gyorsan le is ment 6 kiló (45 voltam ekkor 165 magas)

Rövid időn belül már bűntudatom volt hogy ettem, inkább tanultam helyette, de azt is mozogva. Egész hazugság rendszereket alakítottam ki hogy megússzam az evést( mindig "máshol már ettem")

Szerencsére viszonylag hamar felismerték anyáék a problémát, és léptünk. Jelenleg, 10 év távlatából azt mondom kordában tudom tartani. Persze még mindig nem eszek zsírosakat, és néha lelkiismeret furdalásom van. Úgy gondolom, hogy ha valaki ebben benne volt, az sosem gyógyul ki igazán, a lelke mélyén mindig ott marad a kisördög.

2022. jún. 16. 06:12
 4/29 anonim válasza:
51%

Hát igazából mindenkinél más az ok, amiért kialakul. Az előttem lévő hozzászóló csinos akart lenni, engem meg túlságosan beszabályozott anyám.

12 éves voltam, amikor új helyre költöztünk, iskolát is váltottam. Ott nem tudtam beilleszkedni, napi szinten csúfoltak, megaláztak. De otthon is csak akkor volt nyugtom, amikor délután dolgozott anyám. Ha nem dolgozott és otthon volt, jött a cs.esztetés, hogy miért nek tanulok többet, miért alszok délután, mint egy óvodás (azért, mert kimerültem a sok reggeli idegeskedés miatt, meg folyton szorongtam, hogy mikor fognak bántani). Erre még rájött az is, hogy sokszor voltam beteg abban az évben, és anyám elzavart lázasan is iskolába, és két hányás közt is leültetett tanulni.

Semmilyen kontrollom nem volt az életem felett, ezért elkezdtem magamat éheztetni. Eleinte ez csak úgy indult, hogy én szabályoztam be, hogy pontosan mikor, miből és mennyit eszek. Majd keresgéltem interneten, és rábukkantam az Ana és Mia két jó barát oldalakra (anorexia, bulémia), és ott olvasgattam erről. Írtak le tippeket, hogy mit hazudjunk az egésszel kapcsolatban.

Én így lettem anorexiás.

2022. jún. 16. 09:48
 5/29 A kérdező kommentje:

Es most mar jobban vagy ?

Es az oldal magyarul is elerheto ?

2022. jún. 16. 10:53
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jól megcsináltad, 4-es! Föl ne menj ezekre az oldalakra, kérdező! Ha ilyen problémád van, keressetek a szüleiddel pszichológust!
2022. jún. 16. 21:16
 7/29 anonim válasza:
68%
En asszem most kezdtem megerteni, hogy lehet valaki anorexias. Mindig is dagadt gyerek voltam vilag eletemben, hozza kell tenni, nem veletlenul, imadok enni. Az utobbi 1 evben viszont elegem lett abbol, hogy ez a csajozasban is hatraltat, nem vagyok egy rosszkepu srac, de hat az arcomon is latszott, hogy dagadt vagyok, hat meg a testem tobbi reszen. Most 25 kg-al vagyok konnyebb, mint 1 evvel ezelott, de meg mindig ugy erzem, hogy dagadt vagyok. Elvileg hamarosan elerem a testmagassagomhoz kepest kalkulalt normalis testsulyt, de nagyon nem erzem, hogy ez eleg lenne, es tovabb akarok meg menni. Hatalmas erot adott ebben, hogy ha mar bemegyek egy ruhaboltba nem az xl-xxl meret kozott kell valogatnom, hanem az m-l meretben. Az esetem persze meg nem koros, de siman el tudom kepzelni, hogy mas nagyon koros iranyba is el tud innen menni.
2022. jún. 17. 14:59
 8/29 A kérdező kommentje:

En azt nem ertem hogy ha valaki koplal napokig, hetekig, honapokig, tehat alig eszik valamit, akkor a szervrzet mit raktaroz el ? Es egy ido utan , hogy nem tor rajuk a farkas ehssegi roham ??

Hogyan birjak ki hogy ne egyenek egy jot?

Es honnan van energiajuk mindenre ??

2022. jún. 17. 17:29
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
8. Ez hosszú folyamat kérdező. Idővel leépülnek, ha annyira bekattannak és túl sokáig csinálják. Mentális betegek, ne akarj olyan lenni. Nézz meg pár anorexiás fotót. Még épphogy élő bőrös csontvázak.
2022. jún. 17. 17:43
 10/29 anonim ***** válasza:
67%
Honnan álmodod azt, hogy elraktároz? Nem raktároz el! Azért bírják ki, mert meg vannak zakkanva. Bűnnek érzik az evést. És természetesen nincs energiájuk, konkrétan haldokolnak. Aztán meg meghalnak.
2022. jún. 17. 21:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!