Fogyokurazok mit esztek egy nap ?
Nagyon szigoruak vagytok magatokhoz?
Leirnatok a ti etrendeteket?
Miért lennék szigorú? Nem büntetni kell magad. A diéta nem erről szól.
Tartom magam az 500-600 kalóriás deficithez, hiszen a fogyás a kalóriákon múlik. Ezt a kalóriadeficitet pedig egy kiegyensúlyozott, változatos, tápanyagban gazdag étrenddel biztosítom. Nem eszek mást diétában, mint diétán kívül. Diétán kívül is egészségen táplálkozom, kerülve a feldolgozott élelmiszeket, a szemetet, a gyorskaját, a telített zsírokat, előnyben részesítve a zöldségeket, a gyümölcsöket, az olajos magvakat, a hüvelyeseket, a halakat, adott esetben a sovány húsokat. Diétában egyedül csak a kalóriák menedzselésén változtatok úgy, hogy deficitben legyek.
Tegnapi:
Reggeli - egy tükörtojás kókuszzsírral, egy szelet kenyér.
Ebéd - frissen sült sparos pain pailasse ( ez ilyen magos, teljes kiőrlésű cucc), update túrórudi
Uzsonna: korpás zsemle, vajkrém, 2 szelet pulykasonka
Vacsi: Tejfölös burgonyaleves, egy nagy tállal
Lecsúszott napközbe egy 0,5-ös zero kóla, meg 2 liter víz.
Ez egy egész jó nap volt egyébként ennél, csak csalósabb szokott :D
A tegnapi napom így nézett ki:
-reggeli: szendvics (1 zsemle, 50 gramm sonka, mustár, paradicsom)
-ebéd: csirkepaprikás csirke felsőcombból (adagonként 2 db) főzve, barna rizzsel és céklával
-edzés előtt banán
-edzés után fehérje
-vacsorára: 2 db főtt tojás, 1 fél zsemle, retek
-napi 3 kávét iszom édesítővel és egy pici tejjel
Eddig 20 kilót fogytam, még 15-öt kellene.
Reggeli
Teljes kiorlesu kenyer sajtkrémmel/humusszal + zoldsegek + sovány sonka/sajt/tojás
Zabkása/rizskása/tejbebulgur gyümölcsökkel, magokkal
Joghurt cukormentes granolával vagy gyumolccsel
Turokrem zabbal, magokkal, cukormentes lekvarrak
Ebed
Lasagne durum tesztabol, 7 szazalekos daralt hussal
Toltott paprika sovany daralthussal
Barmilyen fozelek (bab, borso, lencse, karalabe, kukorica stb) valamilyen feherjevel
Krumpli vagy edeskrumpli olaj nelkul elkeszitve hasabnak purenek stb valamilyen feherjeforrassal
Bulgur/koles/rizs/hajdina akar belekeverve zoldsegekkel akar anelkuk valamilyen sovany feherjeforrassal
Durum teszta alacsony kaloriatartalmu tejszinnel, valamilyen feherjeforrassal es zoldsegekkel pl spenot
Valamilyen feherje = serteskaraj, sertescomb, csirke vagy pulyka vagy kacsa comb es mell, tofu, szejtán, hal, tenger gyumolcsei stb - ezek lehetnek sajtos, tejszines dios, zoldséges, paradicsomos stb szószban vagy magukban különböző fűszerekkel és kombinációkkal
Uzsonna: turokrem vagy joghurt
Tk lapkenyer vagy wasa kenyer (nem abonett) humusszal vagy sajtkremmel melle zoldsegek
Vacsora: ugyanaz mint a reggeli csak kevesebb
Konrkét példa a tegnapi napom
Reggeli (8.00)kollagén (sérülésre), fokhagymás sajtos karfiolkrém, tk zsemle, uborka (336 kcal, 6 gr zsir, 40 gr ch, 27 gr feherje)
Random a napkozben egy macaron mert hozott a kolléga (kb 50 kcal)
Ebed (12.00) toltott paprika daralt pulykahusbol, tk kenyerrel (431 kcal 11 gr zsir, 40 gr ch, 40 gr feherje)
Uzsomna (15.20) egy natur joghurt, 15 gr granola, házi cukormentes eperzsorp (167 kcal, 11 zsir, 9 ch, 9 feherje)
Mivel mentem edzeni 6ra, masodik uzsonna 5kor egy cukromentes feherjes muzliszelet (100 kcal, 3 zs, 11 ch, 5 feherje)
Edzes utan vacsi (20.15) 133gr edeskrumpli es 2 tk halrudacska olajsprayvel air fryerben sutve (255 kcal, 8 zs, 36 ch, 8 feh
Lehetett vplna egyenleteswbb a napkozbeni feherjeelosztas pl, de a makroim grammra max 2t ternek el a celomtol. A kaloria stimmel a celomhoz. Es jolesett az a macaron. 1350 kcal keretemhez ez 1384 amibol nem csinapok problemat foleg h edzettem is. 41 zsir (cel 40) 151 ch (cel148) 95 fehrrje (cel 90)
Valszeg masnak ez a mennyiseg keves de en 150 centis nő vagyok, utolsó pár kilót kell már csak leadnom
Reggelizni nem szoktam. Ebédre nagyobb mennyiségű hús (legtöbbször csirke, pulyka vagy borjú) zöldség körettel. Délután friss zöldség sajttal, hal, főttojás, tepertő, szalonna, sonka, olivabogyó, avókádó stb
Vacsorára fél literes natúr joghurt megsózva. Inni citromos vizet iszok, edzéshez bcaa.
A nagy adagok miatt nem vagyok éhes, napi 2 vagy 3 étkezés teljesen elég.
Minden nap 2-5 órát edzek és sosem kellett külön fogyókúráznom, a magamhoz képest ideális súlyban vagyok.
35 éves, 190 magas férfi
Én szigorú vagyok, mert muszáj.
3 év alatt fogytam le, most már súlyt tartok, de az étrendem ugyanolyan.
A napjaim többsége így néz ki:
Reggeli
Tojás sonkával/ virslivel/ szalonnával/ kolbásszal vagy zöldségekkel
Ebéd
Natúr hús, Sült zöldségekkel/
Húsos zöldségleves/
Natúr Hús, és nyers zöldségekből Saláta, tejfölös fűszeres öntettel amit én keverek magamnak
Vacsi
Melegszendvicsek, sajttal, zöldségekkel
Kis adag Diabetikus édesség
1 adag Olajos magvakból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!