Akik fogyókúráztok, minden nap jártok edzeni ? Sétáltok, vagy futtok ? Amikor nem mentek, ugyanannyit esztek napközben, attól, hogy nem mozogjátok le ? Miket esztek ? Kenyeret egyáltalán nem ?
Sétálni minden nap szoktam, mert van egy kutyám és panelban lakok.
Tornázni otthon szoktam, heti 4 nap. Vagy tornavideó, vagy elliptikus tréner.
Ugyanannyit eszek, nem számolom grammra pontosan a kaját, 1500-1800 kalória között szoktam enni.
Én eszek szinte minden nap kenyeret, vacsorára. Szendvicsként, rántotta mellé, vagy saláta mellé. Purpur kenyeret eszek, szerintem ez a legfinomabb. Ha nem kenyeret eszek, akkor magos zsemlét, ritkán tortillát.
Minden nap edzek. A napi fix az 45 perc szobabicikli, erőteljes tempóban + kb 20 perc erősítés. Erre jön még rá heti 1-3 alkalommal délutánonként 20-50 km szabadtéri tekerés, átlagosan 25 km/h tempóban. A kaja általában a duplán edzős napon is ugyanannyi, mint máskor, ha eltérés van, vagy egy kis plusz kcal becsúszik az független az edzéstől.
Átlagos napomon ezt eszem, így edzek:
reggeli:
- fél szelet tk kenyér
- 1 paradicsom és/vagy paprika, uborka
- vékony szelet sajt (13-14 gramm)
- 10-15 gramm házi szalámi vagy sült császárszalonna, vagy töpörtő, vagy 1 szelet sonka
- valami a kenyérre: májkrém vagy vaj, nagyon ritkán majonéz
reggeli után kb. 1 órával edzés
tízórai (edzés után közvetlenül):
- fél barack és/vagy alma, banán, esetleg bogyós gyümik
ebéd:
- kb. 300 gramm házi főtt étel, ami épp van itthon
- időnként 2-3 dl leves, de ez nem mindig
- savanyúság lé nélkül
uzsi - nem mindig:
- sovány túróból készült túrókrém, 1-2 falat gyümölcs
vagy
- olajos magvakból kb 10-15 gramm
vagy
- néha nasiként: fagyi, de ilyenkor igyekszem vegán, cukormentes fagyikat választani, esetleg 1-2 kocka csoki
opcionális délutáni biciklizés
vacsi (általában nem szoktam):
nagyon ritkán fordul elő, hogy vacsira még megéheznék, de ilyenkor az ebéd maradékából szoktam enni kb 100 grammnyit, vagy ha csak kevésbé vagyok éhes, akkor csak 2-3 falatot
Ezek mellé napi 2-3 liter vizet iszok minimum, de most a nagy melegben akár 4 liter is lecsúszik.
Március 18-án kezdtem bele a dologba, nagyjából 1 hónap kellett, mire beállt a rendszer, mind kaja, mind edzés terén. Az edzést fokozatosan emeltem, mert a nulláról kellett állóképességet építenem, de az tudatos volt, hogy az első naptól kezdve a sport is legyen része az új életemnek.
Eddig sikerült 27 kilót leadnom. 97->70, 176 cm, 25N, még nagyjából 7-10 kiló maradt rajtam, amitől szeretnék megszabadulni.
Szia
Én sok sok sikertelen fogyókúra után életmódváltással fogyok.
- Munkahelyemre gyalog megyek- napi fél- fél óra séta
- munka után heti 4szer 1 órát mozgok. 2xGyorsgyaloglás+ hasizom, 2x szobabicikli+ hasizom+ súlyzózás karokra
- kaja: alapja az LCHF étrend- vagyis kevés szénhidrát, sok zsír, illetve én sok fehérjét is eszem. Ugyanannyit szoktam enni mindig. Tojás, Húsok, zöldségek, sajtok, egyéb tejtermékek, olajos magvak, húskészítmények, szénhidràtcsökkentett kenyér és tészta, diabetikus édességek mértékkel.
Màr majdnem màsfél éve csinálom. 54 kgt fogytam, még kb 56 van hátra. Extrém nagy súlyból indultam, beteg is vagyok, szóval van motiváció bőven😊
Aszta, utolsó, gratulálok, nagyon ügyes vagy ! Mindenkinek gratulálok, kitartást ! Írjatok még !
Én sajna tegnap nem mentem edzeni és többet ettem, mint kellett volna. Nagyon dühös voltam magamra, a feladáson gondolkodtam... veletek elődordult, hogy egy-egy fogyókúrás nap nem sikerült annyira jól ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!