Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zsírt vagy szénhidrátot...

A zsírt vagy szénhidrátot kerüljem, ha fogyni akarok?

Figyelt kérdés
Nem tudom már mi alakul zsírrá, mindenhol mást olvasok. Azt látom hogy a tulsulyos ismerőseim sok péksutit esznek...

2022. jún. 8. 00:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Már találtak olyan géneket, amik azt befolyásolják, hogy melyiktől hízz jobban, de ezt célirányos vizsgálat nélkül senki sem tudja megmondani neked. Szóval magadnak kell kikísérleteznek, melyik a jobb változat számodra.
2022. jún. 8. 08:42
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
A kalóriatöbbletet, azt kell kerülni. Az "alakul zsírrá".
2022. jún. 8. 08:44
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

A zsír a hormonjaidnak kell, a szénhidrát meg az agyadnak. Szal egyiket sem.

A neten vannak okos tányérok, ott csekkold le, hogy milyen arányban fontosak ezek.

2022. jún. 8. 09:33
 14/17 anonim válasza:
73%
Mérsékelni szabad csak, kerülni nem. Energia...
2022. jún. 8. 10:39
 15/17 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk a hormonok helyes működéséhez kb a napi optimális kalóriabeviteled 10 %-át érdemes zsírból fedezned és már jó vagy. Bírom ezt a jajj a zsírban oldódó vitaminok dolgot. Tény, szükség van rá, csak a legtöbb ember pont elég sok zsírt fogyaszt, hogy ne merüljön fel ilyen probléma.
2022. jún. 8. 10:41
 16/17 anonim ***** válasza:
81%

"Viszont ez a fogyás-hízás matematikájától teljesen független,"

Igazad van, viszont annyiban nem független, hogy a szervezeted a teljesértékű ételekre van "kitalálva". Azaz, ha valaki semmit nem tud a kalóriákról, akkor is egyszerűbb neki a jó ételeket ennie, mert úgy sokkal nehezebb túlennie magát. (Majdhogynem lehetetlen is). Ezzel szemben ha feldolgozott ételeket eszel, akkor a rengeteg üres kalória miatt eleve többet akar enni az ember. Szélsőséges példa, de jobban eltelít 1000 kcal-nyi brokkoli, mint kakaós csiga.

2022. jún. 8. 10:45
 17/17 anonim ***** válasza:
23%

Ahogy jobban érzed magad.

Én a magam részéről kerülöm a sok szénhidrátot, fehérjében és zsírban gazdagon eszem, mert ez esik jól, ezt tudom életmódszerűen tartani, és szépen le is fogytam vele.

+ Amikor szénhidrátdús, zsírszegény,kalóriaszegény diétán voltam, egy grammot se fogytam és rosszul is éreztem magam tőle. Pedig a szénhidrát is jó minőségű volt, nem péksüti.

Próbáld ki, hogy neked mi a legjobb, nem vagyunk egyformák. Ne sablont kövess, hanem azt ahogy neked jó enni!

Annyi biztos, hogy a hagyományos péksütik az egyik legrosszabb választás, agyonfeldolgozott finomított fehérliszt, szóval rossz minőségű+ rengeteg szénhidrát és mellette rengeteg zsír is van benne, a kettő együtt pedig kalóriabomba.

2022. jún. 9. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!