A zsírt vagy szénhidrátot kerüljem, ha fogyni akarok?
A zsír a hormonjaidnak kell, a szénhidrát meg az agyadnak. Szal egyiket sem.
A neten vannak okos tányérok, ott csekkold le, hogy milyen arányban fontosak ezek.
"Viszont ez a fogyás-hízás matematikájától teljesen független,"
Igazad van, viszont annyiban nem független, hogy a szervezeted a teljesértékű ételekre van "kitalálva". Azaz, ha valaki semmit nem tud a kalóriákról, akkor is egyszerűbb neki a jó ételeket ennie, mert úgy sokkal nehezebb túlennie magát. (Majdhogynem lehetetlen is). Ezzel szemben ha feldolgozott ételeket eszel, akkor a rengeteg üres kalória miatt eleve többet akar enni az ember. Szélsőséges példa, de jobban eltelít 1000 kcal-nyi brokkoli, mint kakaós csiga.
Ahogy jobban érzed magad.
Én a magam részéről kerülöm a sok szénhidrátot, fehérjében és zsírban gazdagon eszem, mert ez esik jól, ezt tudom életmódszerűen tartani, és szépen le is fogytam vele.
+ Amikor szénhidrátdús, zsírszegény,kalóriaszegény diétán voltam, egy grammot se fogytam és rosszul is éreztem magam tőle. Pedig a szénhidrát is jó minőségű volt, nem péksüti.
Próbáld ki, hogy neked mi a legjobb, nem vagyunk egyformák. Ne sablont kövess, hanem azt ahogy neked jó enni!
Annyi biztos, hogy a hagyományos péksütik az egyik legrosszabb választás, agyonfeldolgozott finomított fehérliszt, szóval rossz minőségű+ rengeteg szénhidrát és mellette rengeteg zsír is van benne, a kettő együtt pedig kalóriabomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!