Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg szükség van erre?

Tényleg szükség van erre?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Facebookon egyik csoportban olvasgattam hogy dietaznak az emberek, egészséges életmódra próbálják magukat szoktatni stb, és hogy ilyen étrend kiegészítőt olyan étrend kiegészítőt szednek, meg hogy későbbiekben fontos lesz ha most azonnal nem is kezded el a bogyók és porok szedését..

Na most azon gondolkoztam hogy ez tényleg ennyire fontos lenne? Ezek nélkül nem lehet fogyókúrát, életmódot váltani? Miért nem lehet?

Ki mit gondol erről?

2022. máj. 20. 11:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
A fehérjepor más kategória. Ott bevihetnéd rendes étellel is azt a fehérjemennyidéget, csak drágább vagy macerás lenne. A szervezetnek mindegy a forrás, a oénztárcának nem.
2022. máj. 20. 23:14
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Ha valaki nem táplálkozik egészségesen, csak az átlagos nyugati étrenden van, akkor indokolt a vitaminok, ásványi anyagok szedése, de ha eszel rengeteg gyümölcsöt-zöldséget, akkor ezeket beviszed. Épp ez a lényege az egészséges étkezésnek, hogy nem kell semmit szedni.

Fehérjét a legkönnyebb szilárd táplálékból bevinni, de a fehérjepor egyébként sem az egészséges életmód velejárója, az teljesen más, izomépítéshez szokták szedni.

Természetesen lehet táplálékkiegészítők nélkül fogyni és életmódot váltani is.

D-vitamint kell szedni októbertől-áprilisig, C-t és multit ha nem eszel elég gyümölcsöt-zöldséget, B12-t vegánoknak, ha valamiből kimutatott hiányod van, pl. vasból, akkor azt is, a többi meg reklám és ipari érdek.

2022. máj. 21. 10:01
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

Nagyjából tiszta vagyok ezekkel a dolgokkal, csak én azt nem értettem hogyha tényleg "egészséges" életmódra akarod magad terelni (semmi durva edzés stb) akkor igazából miért szedi őket az ember? Mert hát most ha bele gondolok hogy vannak olyan bogyeszok hogy "csökkenti az étvágyat" az mennyire egészséges illetve normális? És akkor az az ember aki ezt beveszi az azt vallja hogy "egészségesen akarok táplálkozni".. na értitek mire akarok kilyukadni. :)

Persze C vitamint D vitamin ezek az alapok kellenek, ilyeneket én is szedek. :)

2022. máj. 21. 13:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A fogyókúra és az egészséges életmód nagyon más. Ha valaki túlsúlyos, számára egészséges lefogyni még olyan áron is, ha ezt fogyi tablettákkal teszi, mert a lényeg, hogy elérje az egészséges testsúlyt, de azért az nem egyenlő az egészséges életmóddal. Szerintem az emberek fejében nagy a kavalkád ezen a téren, és azért is, mert a tudományban is, de azért az emberek fejében nagyobb. Arra, hogy mit tartunk egészségesnek, mindenféle ipari érdek is hatással van, mert a reklámok, a média sokkal könnyebben eléri az embereket, mint a tudomány. Ezért lehet 10.000 forintért kurkuma kapszulát vásárolni, amikor a kurkuma fűszer 100 forint, és az emberek mégis képesek megvenni az előzőt. Reklám és kamu. Mindenféle táplálékkiegészítőről hiszik azt, hogy az egészséges, pedig nem. Internetről tájékozódnak, reklámokból és a haveroktól. Így nehéz.
2022. máj. 21. 13:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem léteznek fogyitabletták. Illetve léteznek, csak nem használnak.
2022. máj. 21. 13:43
 16/19 anonim ***** válasza:
Abszolút egyetértek.
2022. máj. 21. 14:02
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

"akkor igazából miért szedi őket az ember? "

Amiért csakratisztításra járnak, meg zsírfagyasztásra, meg jósnőhöz, meg amiért megveszik a telemarketinges fszságokat. Mert a legtöbb ember idióta ahhoz, hogy gondolkodjon.

2022. máj. 21. 14:06
 18/19 anonim ***** válasza:
73%
A fogyibogyó a fogyókúrázónak olyan kell legyen, mint a csakraegyengetés a harcművésznek. Egy szertartás ami segít a gondolatokat a célon tartani, de a megoldást a munka hozza el.
2022. máj. 21. 16:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogyibogyó nem létezik, csak parasztvakítás.

Én iszok fehérjét, nem tudok eleget bevinni. 50 kilót fogytam.

2022. máj. 21. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!