A hízás milyen biológiai/kémiai folyamatok elvén működik, hogyhogy nem hízunk a sok zöldségtől?
Köszönöm szépen, hogy végre leírtad helyettem!
👍
Én évtizedeken keresztül úgy fogytam, hogy ha szükséges volt ledobni néhány kilót, hát nem ettem.
Ment is mint a karika sapkás, 5 nap kg mínusz.
Aztán kipróbáltam ezt a feljebb leírt zöldség mániát és nemhogy fogytam volna, hanem konkrétan híztam!!!
Kelkáposzta főve, káposzta főve 1 kanál tejföllel, napokig ettem és a végén kiderült hogy 1,5 kilóval többet mutat a mérleg! (pedig reggelente kijött aminek kell)
És végig úgy éreztem magam mint aki bezabált egy elefántot, tele voltam, kényelmetlen volt.
Próbáltam nyerseket is...
Szóval pontosan ahogy kérdező írja.
A zöldségektől (hacsak nem mértéktelenül eszed), azért fogysz, mert ahogy írod is, kevesebb a kalóriatartalma, így nagyobb az esélye, hogy többet használsz fel, mint amennyit megeszel.
A teltségérzést a rostok adják, és a legtöbb ember örül ennek, hiszen kevés kalóriafogyasztás mellett sem lesz éhségérzetük.
Lehet, hogy egy tábla csoki térfogata nem nagy, de 500 kal van benne! Pont ez a baj vele, hogy nem tűnik "soknak".
Én is eszem zöldségeket minden nap, de soha sem önmagában. Nasizni én pl. sajtokat szoktam.
A mérleg amúgy nem térfogatot mutat, hanem súlyt.
A zöldségnek alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a csokinak, így kevesebb kalóriával is eltelít. Amit te érzel, az pedig puffadás.
"5 nap= kg mínusz"
Ja, 2 kg víz meg a beleid kiürülése. Nagy fogyás :D
hát...én nem tudom...a zöldséget evő állatok is sokkal nagyobbak és kövérek...
ismertem egy vega hapit és...hát sztem kövér volt. mindenki dícsérgette h jól néz ki stb...de...én akkoris kövérnek láttam... hamar meg is halt. szóval nem tartom hű, de egészségesnek a csak vagy sok zöldséget.
a családban mind karcsúak vagyunk. két testvérem van akik nagy csoki mániásak. egy hét alatt 30db csokit esznek beosztva. nem híznak el tőle. ez csak sima tejcsoki s nem töltött, bár sztem a töltetlen sem hízlal.
sztem leginkább a lelki állapotok miatt hízik az ember.
hisz lelki állapotoktól függően eszünk sokat v keveset stb. a zug evők is.
tehát sztem előbb lelkileg kell kiegyensúlyozni magunkat.
a tesóim mind nyugisak.
én nem szeretem a csokit.
én változatosan eszek.
nasi: szotyi, tökmag, mogyi, dió, popcorn, pisztácia.
szotyiból a coopban van paprikás, fahéjas, köménymagvas ízesítésű.
van h apró kockára vágott répát egy napra a hűtőbe pihentetem s azt eszem. így nagyon éded ízű lesz. de mást nem nagxon eszek nyersen. pont amiatt amit írtál. tán még a karalábé.
főételek:
ha zöldség akkor főzelék vagy megfőzve.finom, tök, spenót, sóska, brokkoli, karfiol.
a kelkáposztát a fogyósok díjjazzák, de sztem borzalmasan puffaszt s megfingat-bocs h őszintén megírom.
0- ás a vércsoportom ezért sok húst eszek s azt is változazosan. az előbb említett főtt vagy főzelékek a köretek. rízs és főtt vagy sült krumpli. már kevedebb a rízs, mert a 0-ok nem bírják.
max a főtt újburgonyát petrezselymezem. max még befőttes céklázom.ecetes sali a tojásos nokedlihez.
amiket írtál azok pont h puffasztanak s savasítanak.
gyümik: túl drágák s keveset eszek, de leírom a téveszméket.
alma- sok fogyis esküszik rá, pedig pont h puffaszt és nehezen mész wcre. valamint pont h megköti a zsírt....ez az egyetlen gyümi ami megköti a zsírt. sok testnövelőszerben megtalálható. megköti a zsírt s a zsírban oldódó vitsminokat. max akkor egyél egy almát ha úgy érzed h ingerűlt vagy és utánna vegyél be egy B vitamint vagy egyél májat.
kókuszzsír: na az is téved h egészséges s h fogyaszt. a kókusz pont h hízlal s kókuszzsírt tartalmaznak a mai tömegnövelők is. nézd csak meg mondjuk a dm-ben az egyik tömegnövelőszert. sajnos még a hajkapszulákba is ezt teszik s csodálkoznak azok akik csak a hajukat akarták növeszteni h helyette a derekuk s a seggük nő. a kókuszos ételek s italok is hízlalnak.
ha fogyni akarsz akk igyál citromos vizet. cukrozhatod, de kevesebbet. a citrom kolleszterin csökkentő s fogyst tőle. citrusfélék mind nagyon fogyasztanak. mindíg eszek. ezektől fittebb is leszel. ha nő vagy a görcsök is enyhébbek lesznek.
hús: sertésdarálthúsból spagetti. kerüld a tésztákat mert azok hízlalnak s újra éhes leszel. én megsem tudom emészteni úgyhogy tökfőzelékbe keverem.
máj, halak, tengeri dolgok.
inkább májkrémed kenyerezz vagy olyan pufi rízskatika. a parizerek, szalámik, felvágottak hízlalnak.
a joghúrtok sztem hízlalnak.
de sztem a csoki nem hízlal.max a mogyoró. a mogyoró nagyon hízlal.
A zöldségevő állatok azért nagyobbak, mert a fű nem szalad el.
A csoki meg nem hízlal önmagában, csak ha mellette többet eszel, mint a kalóriafelhasználásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!