Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet tartani a diétát?

Hogy lehet tartani a diétát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régebben is edzettem és most újra keztem kb. szeptember óta. 25 éves vagyok és 178 cm-es magasságomhoz 104 kg társul ami rettentően sok. ha szeptember óta tudtam volna tartani a diétát akkor már rég eltűnt volna rólam a felesleg. De egyszerűen képtelen vagyok. Heti 60 + órákat dolgozok és mellette még edzek ami nem is jelent gondot számomra viszont az étkezés az valami borzasztó. Hiába eszem meg a diétás kajámat utána még kb. egy lovat meg bírnék enni. Kinek milyen módszer vált be a diéta hosszú távú fenntartására? Ugyanis nekem vannak fellángolásaim amikor egy hétig mondjuk egész jól bírom de aztán újra vissza csúszok és elkezdek félre kajálni. Nem testépítő akarok lenni viszont szeretnék egy esztétikus fizikumot kiépíteni. Az is lehetséges, hogy semmi féle csodamódszer nem létezik szimplán egy akarat gyenge sz*r vagyok.

2022. márc. 28. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Ne diétás kajákat egyél, hanem ugyanazt mint eddig, csak kisebb adagokban, fokozatosan csökkentve. Persze ha eddig napi szinten gyorséttermi kaját ettél az más tészta, de ugyanúgy ehetsz kevésbé egészséges ételeket is, csak kisebb mennyiségben. De persze nem árt, ha odafigyelsz az étel minőségére, csak nem kell drasztikusnak lenni, mert akkor jönnek a falásrohamok meg a kilengések.
2022. márc. 28. 12:04
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Ne diétázz, hanem váltsd életmódot.
2022. márc. 28. 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
En 4x14 orat melozok plusz 3x1.5 orat edzek, megis tudok tartani etrendet 🤷‍♂️ Akarat kerdese az egesz. Vannak alacsony kcal tartalmu etelek amibol sokat lehet enni, de ha sokat egetsz akkor batrabban ehetsz
2022. márc. 28. 21:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nekem megfelelő diétát ( szénhidrátszegény étrend, sok fehérje, sok zsír), életmóddá alakítottam.

Egyszerűen nem egy fogyókúraként kezelem ami időszakos, hanem úgy tekintek rá az első naptól, hogy innentől ez az én táplálkozásom, így eszem, így élek, nekem már ez a normális.

Rengeteg zöldséget eszem, natúr húsokat, tojást, olajos magvakat, tejtermékeket, szénhidrátszegény kenyeret- és tésztát kis mennyiségben, diabetikus édességeket mértékkel.

Már nem azokat a kajákat eszem amik szokványosak a magyar konyhákban, és amiken felnőttem, és amiken elhíztam. Az ahogyan régen ettem, a múlté. rizses,tésztás,krumplis ételek,rántásos főzelékek, rántotthúsok, fehérlisztes kenyér ilyesmik minden nap. Ezeknek a napoknak már rég vége..

Plusz persze rendszeresen mozgok is heti 5x2 órát. Most már több mint 3 éve élek így, és sokkal jobban érzem magam, szépen le is fogytam.:)

Ha félrekajálsz akkor megtetted, jól esett, és kész. Másnap folytasd ugyanúgy a diétás életmódot mint addig. A hibázás bennünk van, mert emberek vagyunk, de ettől még nem kell feladni !

2022. márc. 29. 00:44
 5/11 anonim válasza:
17%
Én napi 1x eszek max 1500 kalóriát és egyáltalán nem vagyok éhes. Az elején 1-2 hétig éreztem csak hogy éhes vagyok de utána elmúlt
2022. ápr. 1. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
12%

#5 Én is!

Mint a kutyák, napi 1* jóllakok, bármit eszek 1600-on belül, aztán az elég másnap este 9-ig, nem vagyok éhes.

2022. ápr. 2. 08:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Bázis étrend, nálam ez vált be.

Egyszerű alapanyagokból egyszerűen és gyorsan elkészíthető kaja, amiből fagyasztóba akár 1 hónapra előre be lehet vásárolni...

Én veszek magamnak havi 9kg szénhidrátforrást (rizs, bulgur, köles, tészta, hamburgerbuci ez a mélyhűtőben eláll).

Meg veszek 9kg húst, szépen kimérem magamnak a 300grammos adagjaimat és külön zacskózva lefagyasztom.

Emellé salátát hetente 1×2x veszek salátamixat, vagy néha azt is fagyasztom és belekeverem a főtt kajába (nem rossz).

Ezen kívül a reggeli műzli és vacsira én púpozott kanál mogyoróvajat nasizok.

Ha nagyon rámjön a burkolhatnek, kis zacskó tökmag vagy szotyi...

Ez a bázis, ez mindig megvan, mikor hazaérek melóból, első dolgom kivenni egy húst mélyhűtőből, betenni az előzőnap kivett helyére a hűtőbe, a már kiolvatból pedig elkeszítem a következő napi kajámat...

Így mindig megvan, nem kell gondolkodno, mit egyek, nem kell boltba mennem hogy aztán kísértésbe essek stb stb...

Ha meg megkívánok ténylegesen valami extra kaját, azt betervezem hétvégére és kerítek köré egy pl haveri összejövetelt pl bográcsozás...

En így élek lassan 5 éve, azóta 80kg ot fogytam.

Így vagyok most 80kg.

2022. máj. 26. 08:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Időszakos böjt, napi 1-2 étkezés este. Így tudok este zabalni egyet, munka közben meg nem húzom vele az időt.
2022. jún. 13. 19:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Attól függ mit értesz diétás kaja alatt.

Lehet az éhseg oka hogy túl keveset eszel, nincs megfelelően kiszámolva a kalóriaszükségleted.

Lehet az hogy nem minőségi ételt eszel és attól vagy éhes hogy azok nem telítenek el.

Illetve lehet az hogy nem iszol elég folyadékot

2022. jún. 14. 07:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írják, a minőséggel lezs gond vagy a mennyiséggel. Ha kiszámolod rendesen a kalóriát és attól maradsz éhes akkor vagy a folyadék kevés vagy a rost vagy valamelyik makrotápanyag. Sokkal egyszwrűbb lenne ha leírnád két napi kajádat és abban keresnwnk a hibát mint látatlanban.

Minden a mennyisegeken mulik ha fogyasrol van szo. Illetve konnyebb tartani a kis mennyisgeet ha az etel minosegu, sok a rost es a folyadek

Reggeli

Teljes kiorlesu kenyer sajtkrémmel/humusszal + zoldsegek + sovány sonka/sajt/tojás

Zabkása/rizskása/tejbebulgur gyümölcsökkel, magokkal

Joghurt cukormentes granolával vagy gyumolccsel

Turokrem zabbal, magokkal, cukormentes lekvarrak

Ebed

Lasagne durum tesztabol, 7 szazalekos daralt hussal

Toltott paprika sovany daralthussal

Barmilyen fozelek (bab, borso, lencse, karalabe, kukorica stb) valamilyen feherjevel

Krumpli vagy edeskrumpli olaj nelkul elkeszitve hasabnak purenek stb valamilyen feherjeforrassal

Bulgur/koles/rizs/hajdina akar belekeverve zoldsegekkel akar anelkuk valamilyen sovany feherjeforrassal

Durum teszta alacsony kaloriatartalmu tejszinnel, valamilyen feherjeforrassal es zoldsegekkel pl spenot

Valamilyen feherje = serteskaraj, sertescomb, csirke vagy pulyka vagy kacsa comb es mell, tofu, szejtán, hal, tenger gyumolcsei stb - ezek lehetnek sajtos, tejszines dios, zoldséges, paradicsomos stb szószban vagy magukban különböző fűszerekkel és kombinációkkal

Uzsonna: turokrem vagy joghurt

Tk lapkenyer vagy wasa kenyer (nem abonett) humusszal vagy sajtkremmel melle zoldsegek

Vacsora: ugyanaz mint a reggeli csak kevesebb

Tényleg mindent lehet enni, lehetoleg sovany hozzavalokbol (a zsirokban van a legtobb kaloria) es fozes kozben kell figyelni, hogy egy max 2 gramm olajjal inditsunk, es utana se adjunk hozza, mert azzal visszuk be a felesleges kaloriakat. Meg az ilyan zsiros etelekkel mint nutella

Lazac, avokádó is egészséges de a nagy zsirtartalom miatt fontos a mertektartas

A biztos fogyashoz meg legegyszerubb kaloriat szamolni. Kiszamolod barmelyik netes kalkulatorral a BMR odat abbol a napi kaloriazsuksegletet. A bmrnal tobbet, a kaloriaszuksegletnel kevesebbet kell enni es azzal lehet fogyni

2022. jún. 14. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!