Ti, akik nem esztek cukrot, lisztet, hogy néz ki az étrendetek?
Nyilván olyasmikből áll az ilyen étrend, amikben nincs vagy elenyésző a hozzáadott cukor, liszt. Zöldségek, húsok, tojás, tejtermékek, zsiradék a sütéshez-főzéshez, olajos magvak.
( Én is ilyen étrenden vagyok, bár én csak kb 95-%-ig). Nem teljesen 100%-osan vonom meg a fentieket.
Ugyanaz mint az első annyi kivétellel,hogy nálam előkelő helyet kap a zabliszt. Ebből palacsintát/gofrit/kását szoktam.
Én alapjáraton nagyon édesszájú vagyok, ennél fogva kellett egy egészségesebb alternatíva a sütemények helyett.
Fehér lisztet kiiktarni jó, mindenfajta lisztet marhaság.
Teljes kiorlesu lisztet eszem, illetve cukor helyett édesítőt. Minden ponr ugyanúgy néz ki mint másnak, csak a két összetevőt lecserélv3
Reggelizni ritkán szoktam,de ha mégis,akkor 2-3 db tükörtojás vagy rántotta nyers zöldségekkel,puffasztott rizzsel. Ebédre rizs,köles minél több zöldséggel, tofuval,hallal,ritkán csirkével. A krumplit is szeretem, tepsiben,pürének,sültkrumplinak.Főzelékek ( én keményítővel vagy leturmixolt főzelékkel sűrítem) például borsó,lencse,hozzá általában zöldségfasírt ,tükörtojás. A leveseket is szeretem mindenféle zöldséggel,tofuval, illetve krémlevesek nagyon egyszerűen készítve. Ezekre magokat illetve zöldségchipset, néha sajtot szoktam szórni.
Vacsora:tonhalkonzerv zöldségekkel,puffasztottrizs zöldségekkel+ sajttal, vagy körözöttel, néha főttojás,tükörtojás,virsli . Aztán este még szokott lenni egy nyers zöldségtál amit elnassolok, mikor mi van itthon, répa,uborka,retek,paprika,zellerszár stb csíkok különböző mártogatóssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!