Leírnátok nekem az étrendeteteket, általában miket esztek?
Szeretném egészségesen étkezni. De nem tudom mit mikor, mit mivel ehetnék.
Általában mi a:
-Reggeli
-Tízórai
-Ebéd
-Uzsonna
-Vacsora
Reggelire csak egy bögre kakaóra van időm, de ahogy beérek a suliba, 8-9 körül rögtön megeszek valamit. (Meg általában csak akkorra leszek éhes) <-szendvics, kakaós csiga. Délelőtt általában még 1-2 óránként eszek. Általában még egy szendvics meg 3 alma. Ebédre ELAMEN, otthon már jobb a helyzet. :D A lényeg, hogy tápláló, változatos, és általában tele tudom enni magam. Ebéd után már ritkábban vagyok éhes. Ebéd után 2-3 órával leszek megint éhes, olyankor mondjuk egy zacskó csokis győri édest (az a nagyobb zacskó), vagy 1-2 túró rudit. Délután még 1-2 narancsot és almát megeszek. 6-7 körül még egy szendvics.
Este 9kor érek haza, már nagyon éhesen, ilyenkor általában még sokat eszek. Még 2 almát, egy bögre kakaót, joghurtos müzlit. Vagy kakaóscsigát, vagy csinálok magamnak szendvicset.
Kávét havi 1x iszom, ha már tényleg nagy a baj :D
Nem étkezem valami egészségesen, viszont az a horror mennyiségű gyümölcs szerintem ezt egyensúlyozza :)
Sokat eszem, a testem most van fejlődésben (17 éves vagyok), és még így is csak 50 kiló. :)
50gr zabpehely 30 gr fehérje
50gr barnarizs+150gr csirkemell+ 250gr brokkoli
50gr barnarizs+150gr csirkemell+ 250gr brokkoli
200gr csirkemell+ egy 200 saláta mix
250gr sovány túró
Totál egyhangú, de 1 év alatt 35 kilót fogytam.
a mai napom:
reggeli:almás-fahéjas-zabpelyhes turmix
tízórai:répacsíkok
ebéd: fűszeres túróval töltött grillezett csirkemell görög salátával
vacsora:rántotta két fehérjéből, egy sárgájából paradicsommal, uborkával és csirkemell sonkával
reggeli három tojásból rántotta,vajretek
ebéd pulykanyak leves répával,karalábéval,tönkölylisztes tésztával
vaslapon sült csirkemell,zöldsaláta
uzsonna egy alma
vacsora leves,ami délben volt,főtt tojás,zöldség
1500 kalória
reggeli: zabpehely tejben és egy kis lenmag hozzákeverve
ebéd: húsleves tészta nélkül, grillcsirkemell, barna rizs, vegyes zöldségmix joghurtos öntettel
vacsi: vegyes saláta tonhalkonzerv vagy rántotta
Ebéd: kb. 5 tojás, nyers zöldség, zöldségételek. A tojásból 3-4 elég gyakran piskóta, opcionálisan krémmel.
Vacsora: hasonló, de itt nincs piskóta és némi olajos mag is befigyelhet.
Más étkezésem nincs.
De a tojás helyett simán mehet hús, túró vagy ami az adott embernek belefér (én nagy ívben kerülöm a felsoroltakat). Mehet egy csomó szénhidrát (ami nálam hiányzik), ha az adott emberhez az passzol. S persze ehet többször, ha neki úgy a jó. Számomra a fenti az ideális, bár azon még változtatni kívánok, hogy sok napom fele édesség. A fogyásban nem zavar, sőt, függőnek nem érzem magam, de mégis.
Találd meg, neked mi való. Vacsorára valami jó kis fehérjeforrást ajánlok zöldségekkel (s némi szénhidrátos körettel, ha szükséged van rá. nem mindenki tudja anélkül megenni az ételeket s ez nem is baj), minél több rendes ételt s nem bolti rágcsákat, abonettet meg egyéb ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!