Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért vagyok farkas éhes...

Miért vagyok farkas éhes egész nap ha eszem reggeli?

Figyelt kérdés

Próbálok áttérni egészséges tudatos táplálkozásra. Napi négyszer kajálok, számolom a kalóriát és a makrókat.

De egész nap olyan éhes vagyok hogy szinte mások se jár az agyam, csak hogy mit fogok enni.

Most amióta az eszem tudom én napi kétszer ettem. Ebédet és vacsorát , hírből se tudtam mi az az éhség.

Nem vagyok túlsúlyos , a mennyiség szerintem most még több is mint régen , edzés miatt próbálom megreformálni az étkezésemet.

Hozzászokok majd? Vagy mit tegyek? Miért van ez?

2022. febr. 16. 23:05
1 2
 11/20 Mr.Q77 ***** válasza:
100%

Cukrod/Inzulin rendben van? amúgy érthető ha sok szénhidráttól átváltottál inkább fehérjére zöldségre (és a szervezet még nem állt rá), már ez is elég egy jelentős pozitív változásra. De ha már csak 1-2 kiló felesleg van rajta attól a legnehezebb megszabadulni.

Ha eszel is szénhidrátot az is alacsony GI- kaja legyen lassan felszívódó szénhidrátokkal, reggel/délben nyugodtan egyél de este felé csökkents a szénhidrátot.

2022. febr. 17. 10:13
 12/20 A kérdező kommentje:

Passzolom. Sose volt gond a cukrommal , de nem mérem. Nem gondolom hogy azzal baj lenne.

Remélem, segít majd az új étrend, még nem csinálom régóta . Jó lenne 20% körüli testzsírra lemenni. Amúgy igen, nagyrészt teljes kiőrlésű dolgokat eszek, néha fehérrizst.

2022. febr. 17. 10:35
 13/20 Mr.Q77 ***** válasza:
53%
pl én reggelire esetek 90 % ban 100-120g apró szemű zabból csinálok kását (só felöntöd vízzel be a mikróba 2-3 percre) ha kész van kehült akkor még rakok be egy adag ~20-25g ízesítettlen fehérjeport + fahéj meg vanília ízt (vanília csepp), persze az ízesítés az ízlés szerint. ezzel elvagyok délig ...
2022. febr. 17. 10:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Én is szeretem a zabkását( jó nem ennyit) de fehérje porral még nem próbáltam , pedig jó ötlet. Holnap kipróbálom. Én túrót szoktam belefőzni és egy marék fagyasztott vegyes gyümölccsel , fahéjjal és holland kakaóporral ízesítem.
2022. febr. 17. 10:47
 15/20 anonim ***** válasza:
81%
Egyébként ha edzel, aktív vagy napközben is munkabstb, a 2k simán lehet kevés is. Szóval nem kell aggódni.
2022. febr. 17. 10:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a jelenség nekem is. Próbáld ki, hogy csökkented a szénhidrátbevitelt reggel. A túl sok szénhidrát megdobja a vércukrodat, és amint az ismét lecsökken farkas éhes leszel. A szervezet várja a további szénhidrát utánpótlást, és nem fanyalodik rá a zsírra. Ha a reggelimben a fehérje és a zsír van túlsúlyban, akkor nálam nem jelentkezik a probléma. Tojás, sajt, túró, natúr joghurt, olajos magvak, alacsony szénhidráttartalmú zöldségek, hal, hús stb. Ha ezekből viszem be a reggeli kalória nagy részét sokára leszek csak éhes.
2022. febr. 17. 12:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

2000 kcal elég kevésnek tűnik 177centis magassághoz. Emellett előfordulhat, hogy a tápanyagarányok nem megfelelőek számodra. A sablon ajánlás nem mindenkinek jó.

Én is sokat voltam éhes amíg rá nem jöttem mi az igazi gond az étrendemmel. Engem pl a zsír és a fehérje sokkal jobban laktat, ezért ezekből többet, szénhidrátból pedig kevesebbet eszem, mint az átlagos tápanyag arány javaslat.

A sablon ajánlásban pl 50-55%szénhidrát van, na, nálam ez az arány inkább 12-15- néha 20% szénhidrát. És így sokkal jobban érzem magam. Bőven elég a 3 főétkezés, nem vagyok egyébként éhes, a vércukrom se ugrál, nincsenek hirtelen ràmtörő éhségrohamok. Ja és az energiabevitelem is nyilván több. 175cm/67kg, 2500kcal körül mozog a bevitelem. 3 évig fogyásban voltam ezzel, mert sok feleslegem volt, most már súlyt tartok.

2022. febr. 17. 16:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget , így utólag az vált be ha reggelire egyáltalán nem fogyasztok szénhidrátot. Kiváltom egy fehérje turmixal. Maradt a napi kettő max három étkezés . Így megint nem vagyok éhes :)
2022. febr. 21. 14:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Aha...szóval amíg normális tápértékű, egészséges reggelijet ettél, addig éhes voltal tőle, mióta pedig leváltottad ezeket egy löttyre, már nem vagy éhes. Ez hihető tényleg :D

Egyébként a te magasságodhoz szerintem is kevés a 2000 kalória, ha aktív vagy melette, túl nagy a deficit.

2022. febr. 22. 08:19
 20/20 A kérdező kommentje:
Fentebb valaki ajánlotta hogy ne egyek szénhidrátot reggel. És tényleg ez lett a megoldás . Amúgyis leéltem 30 évet reggeli nélkül , nem hiányzik.
2022. febr. 22. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!