Miért vagyok farkas éhes egész nap ha eszem reggeli?
Próbálok áttérni egészséges tudatos táplálkozásra. Napi négyszer kajálok, számolom a kalóriát és a makrókat.
De egész nap olyan éhes vagyok hogy szinte mások se jár az agyam, csak hogy mit fogok enni.
Most amióta az eszem tudom én napi kétszer ettem. Ebédet és vacsorát , hírből se tudtam mi az az éhség.
Nem vagyok túlsúlyos , a mennyiség szerintem most még több is mint régen , edzés miatt próbálom megreformálni az étkezésemet.
Hozzászokok majd? Vagy mit tegyek? Miért van ez?
Cukrod/Inzulin rendben van? amúgy érthető ha sok szénhidráttól átváltottál inkább fehérjére zöldségre (és a szervezet még nem állt rá), már ez is elég egy jelentős pozitív változásra. De ha már csak 1-2 kiló felesleg van rajta attól a legnehezebb megszabadulni.
Ha eszel is szénhidrátot az is alacsony GI- kaja legyen lassan felszívódó szénhidrátokkal, reggel/délben nyugodtan egyél de este felé csökkents a szénhidrátot.
Passzolom. Sose volt gond a cukrommal , de nem mérem. Nem gondolom hogy azzal baj lenne.
Remélem, segít majd az új étrend, még nem csinálom régóta . Jó lenne 20% körüli testzsírra lemenni. Amúgy igen, nagyrészt teljes kiőrlésű dolgokat eszek, néha fehérrizst.
2000 kcal elég kevésnek tűnik 177centis magassághoz. Emellett előfordulhat, hogy a tápanyagarányok nem megfelelőek számodra. A sablon ajánlás nem mindenkinek jó.
Én is sokat voltam éhes amíg rá nem jöttem mi az igazi gond az étrendemmel. Engem pl a zsír és a fehérje sokkal jobban laktat, ezért ezekből többet, szénhidrátból pedig kevesebbet eszem, mint az átlagos tápanyag arány javaslat.
A sablon ajánlásban pl 50-55%szénhidrát van, na, nálam ez az arány inkább 12-15- néha 20% szénhidrát. És így sokkal jobban érzem magam. Bőven elég a 3 főétkezés, nem vagyok egyébként éhes, a vércukrom se ugrál, nincsenek hirtelen ràmtörő éhségrohamok. Ja és az energiabevitelem is nyilván több. 175cm/67kg, 2500kcal körül mozog a bevitelem. 3 évig fogyásban voltam ezzel, mert sok feleslegem volt, most már súlyt tartok.
Aha...szóval amíg normális tápértékű, egészséges reggelijet ettél, addig éhes voltal tőle, mióta pedig leváltottad ezeket egy löttyre, már nem vagy éhes. Ez hihető tényleg :D
Egyébként a te magasságodhoz szerintem is kevés a 2000 kalória, ha aktív vagy melette, túl nagy a deficit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!