Miért vagyok farkas éhes egész nap ha eszem reggeli?
Próbálok áttérni egészséges tudatos táplálkozásra. Napi négyszer kajálok, számolom a kalóriát és a makrókat.
De egész nap olyan éhes vagyok hogy szinte mások se jár az agyam, csak hogy mit fogok enni.
Most amióta az eszem tudom én napi kétszer ettem. Ebédet és vacsorát , hírből se tudtam mi az az éhség.
Nem vagyok túlsúlyos , a mennyiség szerintem most még több is mint régen , edzés miatt próbálom megreformálni az étkezésemet.
Hozzászokok majd? Vagy mit tegyek? Miért van ez?
*reggelit , máson
Bocsi a hibákért átírta a telefon
miből áll a reggelid? :)
reggeli után mennyi idő múlva eszel újra?
lehet nem elég laktató
2000 kalóriát fogyasztok úgy hogy kb három négy óránként eszek mint a babák. 😅
177 centi vagyok és 65 kg
Reggelire általában zabkasa túróval gyümölcsökkel vagy tükörtojás teljes kiőrlésű kenyérrel zöldségekkel , Zabomlett , ilyesmik.
Fehér lisztet , cukrot ,csokit, egyáltalán nem eszek.
Én is így vagyok. Nem reggelizem, és kész. 12-14 óra között eszem először, egy normális, teljes étkezést, aztán 16-17 óra körül egy kisétkezés, 19-20 óra között vacsora, 22-23 között lefekvés...
Szerintem nem kell erőltetni, ha nem megy. Semmi bajod nem lesz, ha nem reggelizel. Nem egyforma minden ember, ha megtalálod azt, ami neked jó, rendesen működik vele a tested, jól érzed magad, akkor kövesd azt, és kész.
Tényleg eszel eleget. Folyadekot iszol eleget? Az lehet az egyik oka az éhsegnek ha nincs meg a w,5-3 liter
A másik hogy unatkozol
A harmadik hogy valami ásványi anyagban vagy vitaminban hiányod van, és ehseéggel próbálja mutatni a szervezet. Próbáld meg figyelni hogy milyen jellegű kajájat kívánsz. Abból lehet következtetni hogy miből van hiányod
Egyszerűen lehet az a 2000kcal kevés ? Mármint ha a fogyás a cél akkor természetes hogy éhes vagy és ez így is lesz egészen addig míg eléred a célod. És abbahagyod a kalória számítást, és visszajön minden :)
Ha nem vagy versenyző (akik egy bizonyos időszakra/bizonyos céllal készülnek fel) nem jó út a szigorú kalóriaszámlálásra alapozni az étrended mert ez az követeli meg hogy életed végig így legyen (ha tartani akarod az elért célt). Persze jó/elengedhetetlen az hogy tisztában legyél az ételek kalória/makró/GI stb adataival hogy felállíts magadnak egy jó étrendet. De civilként hosszútávon egy egyszerűbben betartható egészséges étrend lenne az üdvözítő. ez kicsit részletesebb [link]
Szerintem inni is eleget iszom. Napi két liter víz megvan.
Lehet hogy tényleg valami vitaminhiány, mert egész nap legelnék . Nem tudok elég párolt zöldséget enni. És a húst kívánom még.
Fogyni nem nagyon akarok, max egy két kiló van rajtam , ezért próbálok minimálisan de azért kaloriadeficitben maradni . Gondoltam így nyárig lemegy az két kiló szenvedés nélkül .
Azért kezdtem el írni és számolni hogy mit eszek, mert rettenetes volt a táplálkozásom. Éreztem , hogy gyenge vagyok és fáradékony. Minimális fehérje és szinte csak szénhidrát és zsír amit ettem. Gondoltam egy darabig vezetem aztán úgyis szokássá válik és akkor abbahagyom a számolgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!