Miért nem fogyok?
Helló!
Van egy olyan problémám, hogy tokából képtelen vagyok fogyni és nagyon zavar. 197 cm vagyok jelenleg 95kg. Fogyni nyártól kezdtem, akkor még a súlyom 115kg volt. Sikerült 20kg-t leadnom magamról a legostobább módszerrel, az éheztetéssel ami annyit takart, hogy egyetlen főétkezésem volt egy nap és semmi más csak víz. Most egy hónapja elkezdtem edzeni is a kondiba lejárok heti 3x1 órát. Itt 94kg-al kezdtem az edzést. Sajnos ülőmunkát végzek így nem tudok annyit mozogni napközben. Az utóbbi 2 hétben már 5 alkalmas edzést tartok, futópadon itenzív erőltetett menetben 20-30 perces sétákkal. A táplálkozásom 1 hónapja teljesen megváltozott, általában 4-5x eszek egy nap, mindig kimérem miből mennyi. Reggelire általában zabkása, főtt tojás.. ebédre csirke+rizs+zöldség, vacsorára joghurt, túró, általában valami ilyesmit amiben nincs szénhidrát. A kalória keretem nem lépem túl, sőt.. deficitben vagyok mégis képtelen vagyok fogyni. Eltelt 1 hónap a mérleg még mindig 94kg-t mutat és még mindig van tokám. Van bárkinek ötlete, hogy mit kéne tennem? Hallottam olyan rémtörténeteket is, hogy van amikor egy bizonyos zsírréteg megmarad már az emberen akármit csinál nem tudja természetes úton leadni, csak zsírleszívással. Ez igaz lehet?
Azt megnézted valaha hogy a rizsben mennyi a szénhidrát?
Szívesen.
Én lassan 2 hónapja nem ettem rizst, tésztát, krumplit, zöldségnek CSAK zöldség vagy savanyúság. A fogyásom nem bír megállni.
Ja és a zabkása is tele van szénhidráttal - attól függetlenül, hogy rostos.
Zabot akkor egyél, ha súlytartásba léptél. Én is szeretem, de kerülök minden gabonát, egyelőre.
Ezekkel naponta több száz kalóriát le tudsz húzni.
Még mindig én. :D
A kalórialimitedet nem úgy kell tekinteni, hogy annál nem lehet több.
Zöldséggel is tele lehet vágni a hasat (dinsztelésmentes toroskáposzta, egyben sült sütős fasírt, kenyér helyett nagy fej darabolt karfiollal benne, bolognai ragu, televágva padlizsánnal, így nem kell köret, stb., csomó saját kajám van).
Én 1.500 körül eszem egy nap, a kajáim 2/3-a zöldségből áll. Ha ágyban fekszem, akkor 2.800-at égetek el, 2.000 kalóriával is fogynék, de minek használjam ki, ha nincs rá szükségem, mert a sok zöldségnek hála nem vagyok éhes? A kevesebb kalória nem csak kevesebb mennyiségű kaját jelenthet.
1-4., kár volt ennyit írni, ehhez képest értelmes dolgokat is írhattál volna, nem csak ezt a szénhidrát-marhaságot, meg hogy milyen jó éhezni, ha kitömi magát zöldségekkel az ember.
Kedves kérdező, van ilyen, hogy megáll a fogyás, akár 4-6 hétre is. Eléggé frusztráló, de a fogyás nem egy lineáris dolog, sajnos. A szervezet alkalmazkodik a kevesebb kalóriához is, és próbál kevesebből kijönni. Elképzelhető, hogy csökkenteni kell a kalóriabeviteleden, de ez nem feltétlenül van így, legyél még egy darabig türelemmel.
20 kiló mínusz kiváló eredmény, ha ezt tartod egy darabig, az önmagában is eredmény. Nem mindig az a siker, ha lefelé megy a súlyod, ha egy ekkora fogyást tartasz egy darabig, az is nagy siker. Ráadásul, ha tartasz egy kis szünetet, jobban tud alkalmazkodni a szervezeted az új helyzethez.
Ha nem fogysz akkor még sincsen meg a kalória deficit, sokan túlszámolják azt hogy egy kardio során mennyi kalóriát égetsz, ajánlom, hogy egy picivel told lejjebb a limitedet(kb 150 -el). Illetve arra is figyelj hogy a súlyod csökkenésével csökken a szükséges kalóriamennyiség is a szervezeted fent tartásához.
Ha kondizol akkor benne van a pakliban az hogy izmot is építesz, szóval ahogy #8 mondta érdemes nézni pl a derék és nyak átmérődet, mert ott viszonylag kevéssel nő a tested térfogata izmosodás során, viszont a zsírréteg csökkenése könnyen követhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!