Ez reális eredménynek számít?
Kaptam egy apple watch-ot, és mostanában azon szoktam mérni az edzés közben, hogy hány kalóriát égethettem el. De néha olyan, mintha túl sokat számolna el, legalábbis nem gondolom reálisnak az értéket.
Például ma egy 2 óra 30 perces kissé intenzív edzés után 1300 kcal égetést írt.
Szerintetek mennyire lehet pontos az érték?
Előre is köszönöm a válaszokat!
nálam jól szokott mérni
Be van állítva minden adat rendesen, pontosanaz egészség appban és a watch appban? Ez fontos, mert a kcalt valójában nem méri hanem számolja.
Az órán indítasz edzést, vagy csak rajta van a kezeden?
Ez tuti nem reális. Ezek a kütyük alapból mindig túlmérnek 10-20 szazalékkal. Ha egyvalamit tanultam a dietetikusomtól, akkor az ez.
De ez attól is több
Viszonyítás:
Egy kombinált erő-kardió edzés közepes intenzitással nekem (nő, 153 cm, 66kg) fél óra alatt 210-220 kcalt éget -orvosi géppel klinikán mérve
A tesómnak (178 cm, 87 kg férfi) ugyanez 270 kcalt éget
Hacsak nem vagy 3 méter magas ez az érték nagyon nem jó
Ami lehety hogy ha nagyon túlsúlyos vagy (pl 140kg) és azt tápláltad be súlynak, akkor úgy veszi mintha az tiszta csont és izom lenne. Azoknak a fenntartása rengeteg energia, míg a zsíré minimális. Tehát ha nagyobb túlsúlyod vam akkor írj be annyi kilót, amennyi szerjnted a magasságodhoz egészséges hogy azzal számoljon az óra
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Minden adatom meg van adva, szóval akkor mondhatni jól kell hogy mérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!