Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan segítsek neki fogyni?

Hogyan segítsek neki fogyni?

Figyelt kérdés

Jó, lehet a kérdés nem túl értelmes, vagy nem kivehető. 17 éves vagyok és van egy 13 éves húgom.. Le szeretne fogyni, mert igaz, hogy nem piszkálják és sok barátja van, de nem érzi jól magát a bőrében. Anyával mértük tegnap, 58 kilót mutatott a mérleg, mikor csak 158cm. Próbáltam segíteni, hívtam futni, először lelkes volt, de hamar elment a kedve.. Nem eszek, iszok előtte semmi kalóriadús dolgot és a családnak is mondtam, ők sem teszik, de ha anya, vagy én a boltba megyünk mindig kéri, hogy hozzunk neki chipset, colat, csokit, stb. szeret enni, volt, hogy egy nap 2 tábla csokit megevett, amiért kicsit leszidtam, hogy ez nagyon nem egészséges.

sportolni nem nagyon jár, elvileg hetente anya viszi úszni, de van, hogy kihagyja. másra meg azért nem akar járni, mert fél, hogy csúfolni fogják.

szeretném támogatni, és nem azt hajtogatni, hogy nem dagadt, mert azzal nem jut előrébb, csak a szobájában gubbaszt telefonozva.

tudtok nekem segíteni?

2021. dec. 8. 19:03
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Elírtam, 152cm
2021. dec. 8. 19:03
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
Nem lehet ráerőltetni senkire a diétát, sem az életmód váltást, pláne nem az edzést. Saját magának kell erre rájönnie. Épp elég, hogy a média, meg a gagyi közösségi oldalak ezt árasztják, és még a normális testalkatú emberek is szoronganak a mesevilágban megalkotott valóságtalanttól. Ha annyira rosszul érintené a túlsúlya, akkor nyilván nem ücsörögne a telefonjával.
2021. dec. 8. 19:30
 3/21 A kérdező kommentje:
pont azért van a szobájába bezárkózva, mert nem tud mit csinálni magával. lehet igazad van, rosszul fogalmaztam, de tudja magáról milyen, és szeretne ezen változtatni. Egyébként nem akarom neki megmondani, mit csináljon, pláne ráerőltetni valamit, de nem szeretném, ha amiatt lenne szomorú és zárkózott, mert nem tudja elfogadni magát.
2021. dec. 8. 20:11
 4/21 anonim ***** válasza:
11%
Hát ne anyukáddal járjon sportolni, hanem veled, és olyan sportot, ami tetszik neki. 2 tábla csoki ne legyen otthon, tehát nem lesz mit bezabálnia egyszerre. Ha képes 2 tábla csokit megenni, akkor komoly lelki válságban van, pszichológushoz kéne vinni. Cukros üdítőt ne vegyetek, arra semmi szükség, ki lehet bírni nélküle. Ha nasit kér, az egészséges legyen, müzlik, mogyorófélék, aszalt gyümölcsök, de mértékkel, és gyümölcs.
2021. dec. 8. 20:26
 5/21 anonim ***** válasza:
44%

Azért a mogyorófélék és az aszaltgyümölcsök igen kalóriadúsak, vetekednek a 2 tábla csokival, sőt.

Ne legyen otthon nasi, csak fehérje palacsinta vagy shake.

Cukormentes üdìtők mehetnek.

Ebéd mellé sali. Több hús, több zöldség.

2021. dec. 8. 20:32
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2021. dec. 8. 20:38
 7/21 anonim ***** válasza:
21%
Dehogy vetekednek 2 tábla csokival, nem kell 20 dekát bezabálni belőlük, csak hármat. Nem kell nullára redukálni az élvezeti ételeket.
2021. dec. 8. 20:42
 8/21 anonim ***** válasza:
47%
Aki magában megeszik 2 tábla csokit, az majd beéri 10 szem kesudióval?! Ne nevettess!
2021. dec. 8. 20:43
 9/21 anonim ***** válasza:
53%
A cukormentes üdítők nem mehetnek, mert pont az édes íz élvezetéről kell átnevelni más ízek felé. A mesterséges édesítőkről senki nem állítja, hogy ártalmatlanok, és ugyanúgy beindítják az inzulintermelést, mint a cukor, ami inzulinrezisztenciához vezet.
2021. dec. 8. 20:47
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

szerintem normál tartományon belül van a súlya

egyébként pedig ne szidd le ha csokit eszik. hanem ha ő is akarja, akkor meg kell esbzélni hogy ennek ára van, doa kell figyelni. és egye csak a csokit, de nem két táblát, hanem 4 kockát.

és ha uanlomevő akkor találjon hobbit

- egyébként ha a saját példámból indulok, habár jóval nagyobb felslegem volt és az egész családom elhíott, én saját elhatározásból titokban kezdtem figyelni magamra. és ha mások beleszóltak hogy mit egyek, mit ne akkor sosem voltam sikeres és fel is húztam magam, elment a kedvem. pl a gyengém a mogyorós túró rudi és hiába hagytam magamnak rá kalóriát hogy este ehessek, rögtön jött a ebszólás a családtól. ilyenkor rosszkedvembe jött plusz 2 tábla coski, amire már nem ahgytam kalóriát

szóval szerintem midnenkekelőtt meg kell beszélni!! és megtudni hogy neki mi a segítség. és ahhoz kell alkalmazkodni. ha elmondja hogy tényleg akar változtatni most rögötn mert neki nem jó, akkor lehet vele bármit kezdeni

2021. dec. 8. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!