Hogyan segítsek neki fogyni?
Jó, lehet a kérdés nem túl értelmes, vagy nem kivehető. 17 éves vagyok és van egy 13 éves húgom.. Le szeretne fogyni, mert igaz, hogy nem piszkálják és sok barátja van, de nem érzi jól magát a bőrében. Anyával mértük tegnap, 58 kilót mutatott a mérleg, mikor csak 158cm. Próbáltam segíteni, hívtam futni, először lelkes volt, de hamar elment a kedve.. Nem eszek, iszok előtte semmi kalóriadús dolgot és a családnak is mondtam, ők sem teszik, de ha anya, vagy én a boltba megyünk mindig kéri, hogy hozzunk neki chipset, colat, csokit, stb. szeret enni, volt, hogy egy nap 2 tábla csokit megevett, amiért kicsit leszidtam, hogy ez nagyon nem egészséges.
sportolni nem nagyon jár, elvileg hetente anya viszi úszni, de van, hogy kihagyja. másra meg azért nem akar járni, mert fél, hogy csúfolni fogják.
szeretném támogatni, és nem azt hajtogatni, hogy nem dagadt, mert azzal nem jut előrébb, csak a szobájában gubbaszt telefonozva.
tudtok nekem segíteni?
Azért a mogyorófélék és az aszaltgyümölcsök igen kalóriadúsak, vetekednek a 2 tábla csokival, sőt.
Ne legyen otthon nasi, csak fehérje palacsinta vagy shake.
Cukormentes üdìtők mehetnek.
Ebéd mellé sali. Több hús, több zöldség.
szerintem normál tartományon belül van a súlya
egyébként pedig ne szidd le ha csokit eszik. hanem ha ő is akarja, akkor meg kell esbzélni hogy ennek ára van, doa kell figyelni. és egye csak a csokit, de nem két táblát, hanem 4 kockát.
és ha uanlomevő akkor találjon hobbit
- egyébként ha a saját példámból indulok, habár jóval nagyobb felslegem volt és az egész családom elhíott, én saját elhatározásból titokban kezdtem figyelni magamra. és ha mások beleszóltak hogy mit egyek, mit ne akkor sosem voltam sikeres és fel is húztam magam, elment a kedvem. pl a gyengém a mogyorós túró rudi és hiába hagytam magamnak rá kalóriát hogy este ehessek, rögtön jött a ebszólás a családtól. ilyenkor rosszkedvembe jött plusz 2 tábla coski, amire már nem ahgytam kalóriát
szóval szerintem midnenkekelőtt meg kell beszélni!! és megtudni hogy neki mi a segítség. és ahhoz kell alkalmazkodni. ha elmondja hogy tényleg akar változtatni most rögötn mert neki nem jó, akkor lehet vele bármit kezdeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!