Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen sajtot tudtok mondani,...

Milyen sajtot tudtok mondani, ami nem annyira hizlal?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázni kezdtem, amiben eddig az a legnehezebb, hogy nagy kedvencemről, a sajtról le kellett mondanom. Szinte mindenféle sajtot imádok, viszont kalóriadúsak és zsírosak sajnos, amit most nem engedhetek meg magamnak. Esetleg létezik olyan sajtféle, ami nem túlzottan hizlaló? (A mozarella úgy tudom, nem annyira zsíros, de azt ízetlennek találom.)

2021. dec. 8. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, a feta is elég karakteres. Szerintem jó megoldás, ha ízesebb sajtokból használsz keveset.
2021. dec. 8. 15:06
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Amit nem eszel meg
2021. dec. 8. 15:56
 13/17 anonim ***** válasza:

2 dkg parmezán sajtban több íz van, mint 20 deka mozzarellában... :)

A zsírtartalma viszont alig több...

ERgo ilyen ízes sajtokat kell enni - de keveset.

2021. dec. 8. 15:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

tényleg a mennyiségen van a lényeg, hisz attól lesz valami hízlaló, ha túl sokat eszünk belőle. egyél másból kevesebbet és akkor sajtból többet

a másik dolog, hogy ugye ami nem hílaló, az kba zt jelentih ogy kevesebb benne a kalória a szokásosnál. de van, aki egy nap 3200 kcalt eszik, annak belefér a 470 kalóriás sajt és van, aki 1350-et, annak a 250 kalóriásból is csak kevés. szóval í]y nem lehet tudni hogy neked mi a hizlaló és mi nem

rengeteg light sajtot próbáltam, ami nekem a kedvenc az a pilos light trappista sajt, ldilben lehet kapni. és sokszor több is van benne grammra mint ami rá van írva

nekem az egyetlen 250 kcal alatti lgiht sajt, amit próbáltam és olvad. és én az ízét is szeretem. reggelihez, főzéshez, midnenhez ajánlom.

és a legfontosabb: csak 195 kcal van 100 grammjában. ez a hagyományos sajtoknak kevesebb mint a fele és a light 220-260 kcalos sajtoknál is sokkal kevesebb

ha kicsit több is belefér, akkor a parenyicák közül válogass, azoknak kcisit több íe van és lehet találni 230-270 kcal tartományban. az aldis pl pont kicsit több, a többit nem tudom fejből

2021. dec. 8. 21:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
a camambert sajtokból lehet találni kevesebb kalóriásat, illetve kicsit több kalória van a kéksajtokban, de próbáld nem sajtként, ahnem fűszerként enni. kb 10 grammal már nagyon finomá lehet varázsolni akár egy natúr csirkét brokkolival. nekem ez volt a diétám legelején a titkos fegyverem.
2021. dec. 8. 21:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem hízlal, csak ne egyél belőle sokat.
2021. dec. 9. 02:09
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
A leginkább hízlaló makró a karbohidrátok. A sajt csak zsír és fehérje. Teljesen máshogy reagál rá a szervezet (pl. inzulin reakció). Sokkal fontosabb, hogy mivel eszed a sajtot (mit eszel sajttal), mint maga a sajt. Fogyáshoz a 'kalória be - kalória ki' modell nagyon leegyszerűsített, ami sok egyéb feltételt nem vesz figyelembe.
2021. dec. 19. 16:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!