Milyen sajtot tudtok mondani, ami nem annyira hizlal?
Most utánanéztem... Meglepő, de a Mozzarella zsírtartalma alig kevesebb, mint az ízletes, kemény sajtoké...
45-50%
"in 100 Gramm Mozzarella verstecken sich ungefähr genauso viele Kalorien und sogar mehr Fett als in einer gleich großen Portion Pommes Frites. Und das schlägt auf die Hüften. Mit 45 beziehungsweise 50 Prozent Fett in Trockenmasse (je nach Art der verwendeten Milch) gehört Mozzarella zu den fettreichsten Käsesorten. 100 Gramm enthalten 300 Kalorien"
Magyarul:
"100 gramm mozzarella sajt körülbelül ugyanannyi kalóriát és még több zsírt tartalmaz, mint egy ugyanolyan nagy adag sült krumpli. Ez pedig a csípőre hat. A mozzarella a szárazanyag 45-50 százalékos zsírtartalmával (a felhasznált tej fajtájától függően) az egyik legzsírosabb sajtfajta. 100 gramm 300 kalóriát tartalmaz"
És folytatva az előzőt, egy ízletes, kemény Bergkäse (50% zsírtartalom) csak 90 kcal-lal több...
393 Kcal
Igaza van az #5-nek! A mértékletesség a lényeg.
Szinte bármit lehet enni - mértékkel. És a változatos táplálkozásra figyelni.
Talán ezek a túrószerű fehér sajtok, pl. az Aldi-ban kapható dán sajt.
N
Szarvasibak van ligh mozzarellája, én abból teszek 3-4 darabot a salimra, pici só, pici bors, lime leve, úgyfinom. Vagy néha fetát, de abból még kevesebbet.
Más sajtokból csak nagyon keveset eszek, tényleg csak az íze miatt, mert én is imádom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!