Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hashajtóval való súlyfenntartá...

Hashajtóval való súlyfenntartás lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon nem szeretnék hízni, és nagyon kell a segítségetek!

Szóval ugye nem rég volt Mikulás és rengeteg édességet és csokoládét kaptam. Nagyon megszeretném enni őket, viszont félek, hogy hízni fogok. Arra gondoltam, hogy addig ameddig ezeket az édességeket nem eszem meg, és ameddig az ünnepek nem telnek el addig hashajtót szednék.

Szerintetek ez így lehetséges lenne, hogy ne hízzak?

2021. dec. 7. 13:41
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Egyébként rendszeresen járok edzőterembe minden kedden és csütörtökön 1 órát. Emelett mindennap csinálok egy 10 perces otthoni edzést. (még szoktam sétálni is) Fontos számomra a testmozgás, nagyon.

Emelett általában napi 1x eszek nem olyan sokat, szóval nem az van, hogy mindennap hányásig zabálom magamat csak most az ünnepek nehezek, mert sokkal többet eszek....

2021. dec. 7. 15:04
 22/39 anonim ***** válasza:
92%

21: na itt is látszik, hogy baj van nálad!

Napi 1x eszel.

Lehet keveseet enni, de legalább 4-5-szörre elosztva a nap folyamán.

Ne cseszd el az egész életedet ilyen önhatalmúlag kitalált ostoba fogyókúrázási módszerekkel!

2021. dec. 7. 15:09
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
nem normális, hogy 1x eszel egy nap és akkor is keveset
2021. dec. 7. 15:09
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Egyél csak... mértékkel :-)
2021. dec. 7. 15:10
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Na viszont ez így eléggé árnyalja a képet, hogy napi 1x eszel, nem sokat. Magyarán éhezel. Így nem csoda egyáltalán, ha nem tudod beosztani a csokit, hanem egyszerre kéne az összes.

Egyél normális kaját, napi 3x, nem kell koplalni, pláne edzőtermi edzés mellett. És akkor nem jön rád a falásroham, hanem elég lesz napi egy kis csoki abból a csomagból...

Bár ezek alapján nekem erősen gyanús, hogy valami evészavarod lehet.

26/39 anonim ***** válasza:
100%
Korrigálom magamat: te már nem az előszobában van az evészavart illetően... :(((((((((
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

sztem ez igenis lehet gyenge evészavar, ami nem tudom miért trendi mostanában

4 éve van evészavarom, kezdetben anorexiás voltam, most úgynevezett “binge eating”es vagyok és leírtak alapján a kérdező is nagyon erre hajaz, mert általában szinte semmit nem eszik most meg mikulás csokit akar habzsolni

írj priviben ha kell segítség, van pár tippem

19/l

2021. dec. 7. 15:15
 28/39 anonim válasza:
100%

Ezek a hashajtók veszélyei [link]

"(...)

Amikor a testképzavar része a hashajtó

A hashajtófüggőség azonban jellemzően nem az előbbiek miatt alakul ki. Sőt, nem is szükségszerű, sokkal inkább mondható szándékosnak. A testképzavarra vezethető vissza, ahhoz, amikor valaki mindenképpen sovány akar lenni, de hiába éri el ezt az állapotot, továbbra is kényszeresen küzd a nem létező súlyfelesleg ellen. Mértékétől és kísérő mentális tüneteitől függően, ez lehet anorexia vagy bulimia, mindkét lelki betegség esetén gyakori a hashajtók rögeszmés használata. Van még egy élethelyzet, ami előidézheti a hashajtófüggőséget, ez pedig az időskor, amikor sokaknál valóban csak a gyógyszerek segítségével működik az ürítés.

Mikor tilos?

Szögezzük le ismét, hogy a hashajtók veszélyei általában csak a gyakori használat során jelentkeznek, az alkalmi használat rendszerint nem okoz egészségügyi problémát. Ez alól kivétel a bélzáródás és a bélgyulladás, amikor nem szabad hashajtót szedni.

Hashajtók káros hatásai

Általánosságban elmondható, hogy hashajtót négy hétnél tovább, kúraszerűen, ne használjunk, ugyanis többféle káros következménye lehet a rendszeres hashajtószedésnek. Növeli a kiszáradás kockázatát, hiányállapotokat idézhet elő, csökkentheti más gyógyszerek felszívódásának hatékonyságát, hozzájárul a bélflóra egyensúlyának felborulásához. Utóbbi következményeként gyengül az immunrendszer, rossz lesz az emésztés. Ha tehát gyógyszert szedünk (különösen szívgyógyszereket, fogamzásgátlót), mindenképpen konzultáljunk orvosunkkal a hashajtó alkalmazásával kapcsolatban.

Miért nehéz leszokni róla?

A hashajtófüggőség nem játék, szinte ugyanolyan nehéz leszokni róla, mint a cigarettáról vagy a drogokról. További veszélye, hogy a folyamatos hashajtóhasználat miatt, a belek izomzata ellustul, ezért a bélfal kitágul, a széklet továbbításához szükséges bélmozgások lelassulnak. Ez pedig egyenlő a székrekedéssel, amit a továbbiakban csak a hashajtók által kiváltott ingerekkel lehet leküzdeni. A bélrendszer tulajdonképpen megszokja, hogy csak a gyógyszerek támogatásával tud üríteni."

De idézhettem volna akár innen [link] is.

Szóval... ne! Ne csináld, inkább ajándékozd tovább azt a rengeteg csokit családban, barátoknak, haveroknak, így biztosan nem fogsz tőle hízni - legfeljebb a népszerűséged fog megnőni :) - és nem lesz kísértés sem.

2021. dec. 7. 15:18
 29/39 anonim válasza:
100%
Ajajj... és folytatva az előbbi szösszenetemet: ne csak napi 1× egyél, akkor is csipetnyit - pláne, ha rendszeresen sportolsz - előbb-utóbb felbuksz, feladja a szervezet a harcot... :(
2021. dec. 7. 15:24
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyél rendesen, de ne zabáld túl magad.

Mozogj mellé.

És minden mást felejts el, mert tönkreteszed magad.

Meghalsz. És a csontvázad így is úgy is sovány lesz, de emberként már nem fogsz tetszeni senkinek halottan.

2021. dec. 7. 16:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!