Stagnáláskor nálatok mi vált be?
Közel 8 hete tartom a diétám. Mindig a keretemen belül voltam és rendszeresen sportolok. Harmadik hete nem mozdul a mérleg. Három kiló van még hátra a célig. Emiatt ma elengedtem magam és szándékosan jóval többet ettem annak reményében, hogy újra beinduljon a fogyás. Ha esetleg mégsem, legalább a lelkemnek jót tett a magasabb bevitel.
Akikkel már előfordult a több hetes stagnálás, nálatok mi indította be újra a fogyást?
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Az tény, hogy a matematika olyan, amilyen, vannak benne törvények stb. Viszont a biológia más, abban sok apró dologból adódik össze az egész, nem egy mérnök által összerakott gépezet, ami mindig ugyanúgy és ugyanazt csinálja, s mindig ugyanazt kapja üzemanyagként. Az élőlények szervezete mindig a körülményeknek megfelelően kíván működni, van amikor többet energiát használ fel, van amikor kevesebbet. Az is számít, mivel viszed be a tápanyagokat, milyen a bélflórád összetétele, állapota stb. Az élelmiszerekben sincs mindig ugyanaz ugyanúgy. Ott van a bioritmus is, az is elég sokat változtat a működésen, ahogy a sérülések, fertőzések, hajnövekedés stb.
És ne felejtsük el, hogy a szervezet legfőbb érdeke az önfenntartás, mindig ez a célja, s ezért tanul és alkalmazkodik is. Ha kevesebb energiát kap, akkor mindent megtesz, hogy abból jöjjön ki, majd tartalékoljon, ha van némi többlet. A különböző mozgásformák kalóriaigénye is fokozatosan csökken, minél régebb óta végzi valaki.
Lényeg a lényeg, a szervezet nem gép, tehát nem állandó.
Nem tudom, hogy milyen magas vagy, de 1350 kalória egy napra elég kevésnek tűnik. Én 165 cm vagyok, 56kg, 3.5 hónapja eszek 1500 kalória körül és megy a fogyás, de nekem is nagyon lassan. 59 kgrol indultam. Az utolsó kilók nagyon makacsak, ne aggódj, ha lassú a folyamat :) Ha már amúgy is csak egy kicsi van vissza, akkor valószínűleg már most is jó formában vagy, szóval nem hajt a tatár.
Szerintem a magasságodtól függőben emelj a kalória beviteleden, de ha ezt nem akarod, akkor semmiképp se csökkents a mostanin, mert már alapból elég alacsonyan van.
Nekem 1450 körül van az alap égetésem, ennél lejjebb nem szabad mennem, mert akkor a szervezetem tartalékolni kezd és nem fog zsírt elégetni.
4.
A matematika és az emberi test biológiája két külön dolog. Nem érdemes keverni. Az emberi szervezet nem matekpélda,nem így működik. Sokkal bonyolultabb. Ajánlott Tájékozódni hitelesebb forrásokból.
Kérdező: nekem bevált, hogy türelmes voltam. 1 év fogyás után volt 2 hónap stagnálás, mindent folytattam ahogy addig, utána újra fogytam. Már lassan betöltöm majd a 3 évet az életmódváltás óta, ma már egészséges a testsúlyom, pedig kóros elhízásból indultam.
Ja és 3 kilón nem biztos, hogy problémázni kellene, annyit nem ér. De persze a te döntésed.
Bár még nem telt el sok idő, de visszajelzést szeretnék adni arról, hogy a kérdés óta több mint egy kilóval vagyok kevesebb. Mégis csak hatásosnak bizonyult az a "csaló nap". Azóta elmúlt a sóvárgásom is a nehéz ételek után.
#24: Köszönöm a válaszod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!