Hogy fogyjak, ha nagyon jó étvágyam van?
Létezik pszichológiai és megszokási éhség is.
A csak egészséges kaják konkrétan mit jelentenek nálad?
Én kalóriát számolok és reggel összeírom miből mikor mennyit egyek.
Nekem is sok dolog van ami nem laktat. Vagy hagyom, és inkább kevesebbet eszek de amit szeretek, vagy keverem valamivel. Pl a párolt zöld köretet csak rizzsel tudom enni (így is egészségesebb és kevesebb kcal lesz összességében)
Nyugodtan legyél éhes, csak ne egyél olyankor. Majd elmúlik. Sokan összetévesztik azt az érzést, h épp nincsennek degeszre tömve, azzal h éhesek és tényleg táplálékra van szükségük.
Fogyassz ilyenkor folyadékot, én pl cukormentes üdítőt vagy tejeskávét szoktam.
Mindenkinek más válik be, szóval ami nálam bevált, nálad nem feltétlen működik. Én annyit változtattam, hogy több diétás ételt próbálok enni, és nem a hizlalóból kevesebbet.
Hogy pontosabban mit is takar ez?
Pl több zöldséget, de nem salátát próbálok enni a köret vagy a főétkezés helyett, hanem ugyan úgy megeszem a pörköltet vagy a rántott húst, csak eszek mellé egy nagy szekér savanyúságot is. Dettó, nem a kolbász helyett eszek sovány csirkemell sonkát, hanem a kolbász mellé megevett paradicsom, paprika stb mennyiségét növeltem, kismértékben a kenyér rovására (egész egyszerűen a több zöldség mellé magától is kevesebbet eszek kenyérből)
De főétkezések közt sovány joghurtot, kefirt, gyümölcsöket is gyakran eszek. Savanyú almával kapcsolatban a tapasztalatom, hogy ne éhesen egye az ember, inkább egy étkezés lezárásaként, akkor segíti az emésztést, de nem éhes lesz tőle az ember, hanem jóllakottabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!