Hogyan vegyem rá/motiváljam feleségem, hogy fogyjon le egy kicsit, mert már durva ahogy kinéz?
először őszinteség, ahogy a többiek is írták utána pedig példamutatás: testmozgás, válogatott kajálás, teljes életmódváltozás a részedről. könnyebb lesz számára, ha nem egyedül szenved, hanem ebben te is segítségére vagy azaz a társa leszel.
Ha b..szogatod, akkor fusztrációt okozol nála és csak súlyosbítod a helyzetet. A mostani "zabálása" is valaminek a következménye. Azért eszik mert nem kapja meg azt a figyelmet és szeretetet amit elvárna. Ráadásul most hogy kövér neked is nehezebb őszintén közeledni hozzá.
Furcsát mondok. Az ő lefogyása a te kezedben van. ha segíted, akkor sikerül neki, ha nem akkor akár keresheted a válóperes ügyvédedet. Rövidesen teljesen eltávolodtok egymástól.
Nem tudom, milyen amúgy a kapcsolatotok. Az én szüleimet hadd meséljem el, mi volt. Anyukám nagyon elhízott, apám valahogy sose volt mellette partner (most se az), anyunak szövődményként cukra lett, orvoshoz kezdett járni emiatt, diéta, mozgás, apám nem, de én segítettem neki, lefogyott, azóta apám még jobban cseszegeti, mint mikor majdnem kórosan túlsúlyos volt. Anyu férfi kollégája is elismeri, hogy anyu jobban néz ki, de látszik is anyun, és tényleg jobban érzi magát a bőrében is, apám meg folyton csak piszkálja, mióta lefogyott, még jobban (nem lett sovány, maradt még túlsúlya, de már nem vészes).
Te legyél jobb férj, de ha a külsőségeken múlnak a dolgok, ott már nagy baj van, és nem a súlyprobléma.
Oh tudod azért nem vagy semmi..mit vársz ha megkérdezi hogy nem e gond neked hogy hízott és te azt mondod nem ,igy is kivánod, aztán itt sírsz h zabál zabál zabál....Tudod én pont a másik oldalon állok..mióta együtt vagyok a párommal 25 kilot hiztam (4 év alatt)
és ha megkérdezem h zavarja e azt mondja ááá nem ő imád semmivel se kivánna jobban ha olyan lennék mint régen...simán bevisz mekibe enni vagy pizzázni, pedig miatta is lett hogy hiztam, pont az ilyen dolgaiért..mert ha mondaná hogy zavarja engm is sokkal jobban zavarna, de ha szeret és kíván akkor mért fárasztanám magam ezzel?.. nyilván te is benne vagy a feleséged elhízásában..talán ha amikor elöször megkérdezi és akkor megemlited h zavar vagy nem kéred h pörköltet főzzőn vacsira meg ilyenek, segíts neki...a fogyózás egyáltalán nem könnyű dolog!!Egy kapcsolatban pedig alapvető az őszinte beszélgetés, amint megfordult ez a fejedben szólnod kellett volna neki...
Szerintem meg tul jo ember lehetsz, es a feleseged elkenyelmesedett. Alapbol is szeret enni, es te imadod ot, jol megvagytok, akkor miert fogyna. Szerintem kezdd nyugodtan csak el, hogy fogyjon. Segits neki, nagyon fontos! Egyutt menjetek el futni, biciklizni, nagyokat setalni (de jo temposan) es a kajara figyeljetek oda. Ne etesd feleslegesen, ne dicsergesd mar!!
Mondd neki, hogy imadod, de meg jobban imadnad ha megint vekony lenne. Szerintem belul o is erzi hogy gaz van, de nincs akaratereje elkezdeni a fogyit.
Ne hagyd hogy tovabb hizzon, mert elhidegulsz majd tole, es o is merges lesz (mert erzi hogy kover, es nem szep)es kezdodnek a veszekedesek.
Remelem sikerul, majd ird meg hogy mit mondtal neki, szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!