Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan motiváljam magam?

Hogyan motiváljam magam?

Figyelt kérdés

Hellosztok 17 éves vagyok és 85kg 177cm magas már régóta akarok szálkásitani volt több is de mindig 1 max 2 hétig birtam pedig az étrend edző által volt szóval nem az lenne a gond ,hanem a gyenge az akarat erőm . Ti mit szoktatok csinálni vagy mit mondtok magatoknak hogy ne hagyjátok abba a diétát mikor már télleg kivánsz valami "szemét kaját".Mert én összevissza beszélek állandóan mikor már alig birom,általába ugyanazok jönnek elő a fejembe:minek csinálom most se vagyok azért kövér,ha csökken a súlyom, edzésen kisebb súlyokkal tudok edzeni,lemondok a sok jóról,aeroboznom kell stb

de mikor abbahagyom és eszek valamit jól lakom vele egyszerre meg is bánom és egy 2 hét múlva megint megpróbálom eredménytelenül de viszonylag felsőtest szálkás kockahas,szépen elválnak az izmok de a lábom elég sok a felesleg a felsőhöz képest de ugye nincs helyi zsirégetés . 8 hét elegendő lenne hogy kihozzam magamból a legjobbat. Nos valakinek tipp mit csináljak ?

2010. júl. 16. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Igazából nem látlak, de ha te ilyen adatokkal szálkásnak érzed magad akkor te versenyszinten vagy már. Ezért nem is igazán akarok okoskodni a kajádról, gondolom tényleg nem azzal van gond. De azért a motivációt befolyásolja az is.

A kajáid legyenek finomak. A csirkemellet jól fűszerezzed be és egy kanálka olívaolajban süssed meg. Isteni finom.

Az olívát csak a 12 (vagy 16) hetes diéta végén kell elvenni.

Gondolom szénhidrátnak rizst és zabpelyhet használsz (jó esetben). A zabpelyhet keverd össze szódával, fehérjével és tojásfehérjével és süssed ki palacsintának. Ez is isteni finom.

A rizst pedig váltsad le basmati rizsre, egyrészt a GI-indexe miatt jobb, másrészt finomabb.

Én baromi sokszor voltam így mint te, sosem tudtam csinálni a diétámat, mert a 3. héten meguntam és utáltam a kajákat amiket eszek.

Akkor döntöttem el hogy a lehető legfinomabbra készítem el őket és így nem fogom utálni.

Szerintem nálad is ez az elsődleges probléma, nem tudod jóra megcsinálni a kaját.

A motiváció meg tényleg nehéz. De sajnos neked kell tudni hogy megéri-e a szenvedés. Legyenek céljaid! Anélkül nem megy senkinek semmi. Akár legyenek heti rendszerességgel kitűzött, elérhető céljaid.

Például hogy 1 hét múlva legyél kevesebb 40 dekával minimum. És azon a 7 napon csak ez a cél lebegjen a szemed előtt, másra ne koncentrálj. Zárj ki minden mást a fejedből, ez legyen a legfontosabb.

Az ember akkor igazán boldog amikor a kitűzött céljait eléri. Ezek tudnak erőt és újabb löketet adni, ha csak csinálod a hosszútávú célért az rohadt nehéz.

8 hét egyébként nem biztos hogy elég lesz, ha a katabolizmust sikerül elkerülnöd akkor a 6-7. héttől már 30-40 dekák fognak csak lemenni.

Ami engem nagyon motivált az egy idézet volt amit filccel felírtam az ágyam fölé:

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik." - Muhammad Ali

2010. júl. 16. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:

olvasgassál cikkeket, milyen betegségeket lehet hosszú távon kapni a cukros dolgoktól, és a kövérségnek milyen szövődményei vannak - el fog menni az étvágyad

és szeresd magad annyira, hogy csak a legjobbat (a legjobb minőségű kaját) rakod magadba, elvégre nem vagy szemetesláda, sem konyhamalac

2010. júl. 16. 09:40
 3/4 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat amúgy 3 éve edzek legnagyobb kihagyásom 5 nap volt egy térd ficam után de visszamentem még megdagadt lábbal is guggolni mert nem akartam izmot veszteni jó lehet kicsit megszállott vagyok de nagyon bejön a sport sok elismerést kapok hogy naturálon igy nézek ki 17 évesen igy semmiképpen nem akarok abba hagyni csak ha már szálkás lennék akkor amikor a tükörbe nézek motiválna valami hogy továbbra se egyek cukrot stb hogy tömegnövelés alatt is tartasam a kinézetet kb . igen körübellül a felsorolt ételeket eszem énis de megpróbálom ezeket a tippeket hogy finomabb legyen.Hát gondolok majd a betegségekre is ha a sok szinezéket tartalmazó gumicukrot akarok enni :D csak félek hogy ha lemegyek 75kg-ra kb a mostani 190kg-os felhúzásomból semmisem marad :S de valamit valamiért :D
2010. júl. 16. 09:55
 4/4 A kérdező kommentje:
igen és mégegy kérdésem lenne a kardiót mikor ajánljátok és mennyit ahogy lássátok az adataimat :D
2010. júl. 16. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!