Tényleg nagyon vészesek ezek a számok, mennyit kellene fogynom?
Sziasztok!
Középiskolában nem rég mértük meg a testnevelés tanár a védőnő közreműködésével, hogy ki milyen magas/hány kiló és hány százalékos a testzsírja. Rendszeresen kb általános iskola alsó tagozata óta nem sportoltam, egyszerűen számomra mindig kínszenvedés volt és anyáék megengedték, hogy abbahagyjam az úszást.
Sajnos viszont enni és nassolni imádok, így tudtam, hogy kellemetlen lesz számomra ez a vizsgálat. Bár tudtam, hogy van rajtam felesleg, nem gondoltam volna, hogy ennyire gáz lesz az eredmény. 18 éves srác vagy, 177 cm magas és 93 kiló. Ezzel még akkora gond nem is lett volna (nyilván sok), de a testösszetétel nagyon gáz lett. 42% lett a testzsír, míg az izom 24%. Ki is lettem oktatva a védőnő részéről (tesi tanár már nyilván ismert, ő csak helyeselve hümmögött), hogy ennyire fiatalon nem kellene így elhagyni magamat és borzalmas ez az eloszlás.
Busszal járok-kelek, nem igazán mozgok, szóval így visszagondolva nem igazán kellett volna meglepődnöm, de nagyon padlóra küldött. El szeretnék menni diabetikushoz rendbe tenni az étrendemet és elkezdeni valamit edzeni.
Szerintetek tényleg ennyire gáz ez a szám? Tényleg nagyon durván elhagytam magamat?
#20-as vagyok.
Még valami.
Tök mindegy mit eszel, lehet lisztes meg mittudomén milyen étel is. A lényeg az, hogy kalóriadeficitben legyél. Ha nincs kalóriadeficit (azaz kalóriahiányos állapot), akkor nem fogsz fogyni, ilyen egyszerű.
Persze, egészség és miegymás miatt (pl izommegtartás, mert fogyásnál vesztünk izmot is, csak nem mindegy ilyenkor, hogy mennyit. izom = tónusosság, az izom nehezebb, mint a zsír kvázi ezért hülyeség mérleg alapján tájékozódni. :D) nem mindegy, hogy 4 tábla csokiból, vagy teljesen egészséges, tápanyagban gazdag ételekből (hús, zöldség, és hasonló) viszed be a napi kalóriádat.
Nem akarok okoskodni, de igenis fontos, hogy mit eszik. Az egészséges fogyáshoz és az izomépítéshez is a mikro tápanyagok (vitaminok, nyomelemek) fontosak. Ha "csak fogyni" akar, akkor persze, lefogyhat napi 1db mekis menün élve is valaki, de jobban nem fog kinézni.
Illetve kérdező, 1800 kcal az kevés, én diétázok ennyivel nőként.
Egyél meg 2000-2200at és edzél mellette edzőteremben. Az izomfejlesztés azért is fontos, mert több kalóriát égetsz el, ha izmos vagy. Meg jobban is nézel ki. Nem a kg szamít, hanem az összetétel.
Az osztálytársaid/haverjaid meg irdatlan debilek, hogy a súlyod miatt bántanak, nem a külseje miatt lesz értékes egy ember...
Azért sportolj és étkezz normálisan, hogy egészséges legyél, és magadat jól érezd. Menni fog, kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!