Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg nagyon vészesek ezek...

Tényleg nagyon vészesek ezek a számok, mennyit kellene fogynom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Középiskolában nem rég mértük meg a testnevelés tanár a védőnő közreműködésével, hogy ki milyen magas/hány kiló és hány százalékos a testzsírja. Rendszeresen kb általános iskola alsó tagozata óta nem sportoltam, egyszerűen számomra mindig kínszenvedés volt és anyáék megengedték, hogy abbahagyjam az úszást.

Sajnos viszont enni és nassolni imádok, így tudtam, hogy kellemetlen lesz számomra ez a vizsgálat. Bár tudtam, hogy van rajtam felesleg, nem gondoltam volna, hogy ennyire gáz lesz az eredmény. 18 éves srác vagy, 177 cm magas és 93 kiló. Ezzel még akkora gond nem is lett volna (nyilván sok), de a testösszetétel nagyon gáz lett. 42% lett a testzsír, míg az izom 24%. Ki is lettem oktatva a védőnő részéről (tesi tanár már nyilván ismert, ő csak helyeselve hümmögött), hogy ennyire fiatalon nem kellene így elhagyni magamat és borzalmas ez az eloszlás.

Busszal járok-kelek, nem igazán mozgok, szóval így visszagondolva nem igazán kellett volna meglepődnöm, de nagyon padlóra küldött. El szeretnék menni diabetikushoz rendbe tenni az étrendemet és elkezdeni valamit edzeni.

Szerintetek tényleg ennyire gáz ez a szám? Tényleg nagyon durván elhagytam magamat?

2021. okt. 11. 09:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, elhagytad magad, de semmi vész! Életmódot váltasz, figyelsz a kajára, sportolsz és minden oké lesz. Hajrá!
2021. okt. 11. 09:39
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Jah jah... Figyelj a kajára, sportolj. Ez még nem vészes.
2021. okt. 11. 10:26
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
Ez még nem annyira vészes. Egy 10-15 kg-t ledobhatnál. De figyelj, rajtam ennyi idősen 40 kg felesleg volt, szóval ahhoz képest ez egyáltalán nem vészes (nekem is sikerült leadnom azt a 40-kgt). De igen, próbálj meg jobban odafigyelni a kajára, esetleg ha sok édességet, cukros üdítőt iszol, akkor próbálj kevesebbet fogyasztani belőlük, már az is sokat segíthet. Illetve napi szinten fél-1 óra sport, bármilyen mozgás szerintem nagyon fontos.
2021. okt. 11. 11:32
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem vész nem kell fosni, de ja le lehetne dobni pár kilót. Úszás marha jó... Igen nyűg, de még is talán az egyik legjobb.

Nem terheli az izületeidet, mint a futás, foci, kézi vagy kosár labda meg ilyenek. Súlyfeleslegnél ez fontos. Nem most 18 évesen hanem ha majd 40 leszel és minden lépés fájni fog ha elkopott a térded vagy bokád esetleg csípőd.

Másik úgy izzadsz hogy senki sem látja :) Nem vagy büdös...

Saját tempódat úszod senki nem figyeli a tiédet. Magad ura vagy.

Unalmas, mint egy futás egyedül.

Nekem mindenesetre nagyon bejött. 182cm hez 107kg voltam mikor elkezdtem úszni heti 2-3-4 alkalommal melótól függetlenül. 2 évvel később 95kg úgy hogy mindig megettem azt amit megkívántam édesség, kaja, nem számított. iszonyat jó kondiban voltam. Volt hogy mentősöknek kelett segítenem levinni az emeletről egy nehéz beteget. Ott rogyadoztak alatta, mondom na egyik oldalt fogják ketten én meg a nehezebbik felén. Csak néztem én is hogy nem is erőlködtem. Nyilván más sport is csinál jó kondit.

Ami fontos hogy az úszásra szánt időben a magad tempójában a maximumot ússzad. Azaz ne tingli tangli legyen. Eleinte nyilván a 20 hossz után is olyan izomlázad lesz hogy másnap a mozgás is fájni fog. Aztán néhány hónap utána már csak az időt nézed hogy belefér e az időben x hossz vagy akkor épp nem. Jó közösség tud kialakulni lehet haverkodni, jó csajokat felszedni :) reggel 6 kor egyik porcikám se kívánja, de megyek mikor lehet.

Nem azt nézik hogy van -e súlyfelesleged hanem sportolsz -e vagy sem. Küzdesz -e. Fiatal vagy gyorsan tud változni a tested...

2021. okt. 11. 12:00
 5/22 anonim ***** válasza:
13%
Én nekem 49 izom semmi mozgás nélkül lehet betegség az oka.
2021. okt. 11. 12:04
 6/22 anonim ***** válasza:
64%

Időben kapsz észbe, ilyenkor még könnyebb és a fejlődő szervezet is jpbban tud alkalmazkodni. Ha 4-5 év múlva kapnál észeb, még több lenne és sokkal nehezebb is. A legjobb az lenne, ha megbeszélnéd a szüleiddel és akár elmennétek együtt a háziorvoshoz. És akkor több irányból kapsz támogatást, tanácsokat. Ebben a korban még elég néhány változtatás. De talán a legeslegfontosabb és most még nagyon hatásos is tud lenni, ha egyszerűen kevesebbet eszel. Gimnáziumban nekem így sikerült kb ugyanilyen arányokból normál testúlyra fogyni. Mindenből egyet ettem (egy szelet hús, egy kanál rizs, de ugyanúgy egy szelet süti; nincs repeta, hanem egy tányér étel). És ez a korábbi szokásokhoz képest akkora változás volt, meg pont annyval csökkentette a mennyiséget, hogy hatásos volt. Ezt pl kiprobálhatod és annyira nem is igényel sok energitá.

Az hogy ki lettél oktatva, szerintem káros, sokkal jobb lett volna, ha megértően és építő jellegűen beszélték volna meg.

A dietetikus ötlet is jó, ha belefér az anyagi keretbe (államiban hónapok alatt se kerülsz sorra sajnos), mert ők pontosan tudják, hogy 18 évesnek mit szabad és mit nem. Magadtól szerintem semmiképpp ne kezdj el semmi emggondolatlanságot (pl hogy koplalsz, mert az brutálisan káros).

A kérdésedre válaszolva pedig nem, nem szégyentelenül nagyon sok és borzasztóan gáz. Viszont egyértelműen elhízott vagy, ami valóban egészségtelen és ha nem változtatsz, akkor eljuthatsz abba a kategóriába, ami a 'nagyon elhagytam magam' szint

És nagyon szuper, hogy így szeretnél változtatni és hajrá tényleg. Nekem (23 vagyok) 21 évesen jutott csak eszembe (miután visszahíztam a morábban leadottakat), hogy változtatni kéne és akkor mr nagyon késő volt és rengeteg bajt hozott, mind lelkileg, mind szociálisan, mind egészségben

2021. okt. 11. 12:20
 7/22 Andizsuzsi ***** válasza:
70%

"izom semmi"

Az kizárt.

2021. okt. 11. 13:08
 8/22 anonim ***** válasza:
92%
Én ennyi idősen ennél brutálisabban elvoltam hízva és javasolták hogy változtassak életmódot, étkezésemen és persze mozogjak is. Elég sokat fogytam és ennek örülök mert sokkal jobban is érzem magam.
2021. okt. 11. 13:20
 9/22 anonim ***** válasza:
9%

#6 Háziorvos, meg ez egyél kevesebbet ez marhaság.

Háziorvos ugyan ennyit fog mondani, nem igazán a szakterülete.

Úgy meg nem lehet élni hogy valaki megállás nélkül éhes. Aztán ha elege lesz felfalja a hűtőt akkor többet ártott mint használt.

Ráadásul ilyen fiatalon még nő az ember sokkal nehezebb mint amikor már nem fejlődik. Egy állandóan éhes szervezetet kordában tartani nehéz.

Dietetikus talán, de az se megoldás. Fenntartásokkal kell kezelni. Szeretnek a ló túl oldalára átesni. Mindenkinek a saját megoldása lesz az amit hosszú távon alkalmazni tud, átmeneti megoldások átmeneti sikereket aztán újabb visszahízást rejtenek.

2021. okt. 11. 14:41
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbáld ki az edzőtermi edzést! Nekem az jött be a legjobban, a tesi órákat, úszást én is utáltam.

Az első pár alkalommal érdemes személyi edzőt fogadni, aki elmondja mi hogy működik, meg segít egy étrendet kialakítani. A súlyzós edzésnél egy kis kardióval (alkalmanként 20 perc) semmi sem formálja jobban a testet, ezért is a testépítés alapja.

Semmiképp se fogyózz, hanem egyél 80%-ban normális kajákat, és mozogj heti 3-4x 1 órát. Ennek viszonylag gyorsan meg lesz az eredménye!

Kitartás, sosem késő!

22/L

2021. okt. 14. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!