Tényleg nagyon vészesek ezek a számok, mennyit kellene fogynom?
Sziasztok!
Középiskolában nem rég mértük meg a testnevelés tanár a védőnő közreműködésével, hogy ki milyen magas/hány kiló és hány százalékos a testzsírja. Rendszeresen kb általános iskola alsó tagozata óta nem sportoltam, egyszerűen számomra mindig kínszenvedés volt és anyáék megengedték, hogy abbahagyjam az úszást.
Sajnos viszont enni és nassolni imádok, így tudtam, hogy kellemetlen lesz számomra ez a vizsgálat. Bár tudtam, hogy van rajtam felesleg, nem gondoltam volna, hogy ennyire gáz lesz az eredmény. 18 éves srác vagy, 177 cm magas és 93 kiló. Ezzel még akkora gond nem is lett volna (nyilván sok), de a testösszetétel nagyon gáz lett. 42% lett a testzsír, míg az izom 24%. Ki is lettem oktatva a védőnő részéről (tesi tanár már nyilván ismert, ő csak helyeselve hümmögött), hogy ennyire fiatalon nem kellene így elhagyni magamat és borzalmas ez az eloszlás.
Busszal járok-kelek, nem igazán mozgok, szóval így visszagondolva nem igazán kellett volna meglepődnöm, de nagyon padlóra küldött. El szeretnék menni diabetikushoz rendbe tenni az étrendemet és elkezdeni valamit edzeni.
Szerintetek tényleg ennyire gáz ez a szám? Tényleg nagyon durván elhagytam magamat?
Egyik spanom a vizilabdát hagyta abba általános végével. Annyira elengedte magát ezután h a 70 kilójáról 121re hízott mire ballagtunk. Képes volt még azalatt az idő alatt is hízni ami a méreckedés és a ballagás között telt el, mert majd szétpattant rajta az ing.
Ehhez képest egyáltalán nem vészesek a te számaid, ráadásul te próbálsz is ellene tenni spanommal ellentétben.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a sok biztatást és kedves szavakat, jó érzés, hogy vannak még ilyen segítőszándékú és kedves emberek itt :))
Sajnos a suliban nagyon rácuppant mindenki a témára, egyik osztálytársam hallotta a számokat és onnantól kezdve a fél osztály ezzel csesztetett az őszi szünetig, bár a végén sokkal kisebb mértékben. Fél zsírnak, zsírpacsirtának gúnyolnak a fiúk, leginkább átöltözésnél durvább. Szerencsére az osztályban is van pár haverom, ők párszor próbáltak megvédeni, de ők is inkább ilyen peremeberek, kb meg sem hallják a szavukat, csak folytatják a b@sztatást. Maga a szándék (megvédés) persze jólesett. Amikor megelégelem, de 5-6 ember ellen nem nagyon hatott a visszaszólásom, egyszerre hordtak el mindenféle disznónak, aki szűzen fog meghalni...
A lényeg, hogy nekiálltam a változásnak, kalóriabázis alapján belőttem a kalóriát 1800-ra és heti 4x tempós sétálok 25 percet. Ezt szeretném minél jobban emelni, egyelőre ettől is rohadtul elfáradok.
Szerintetek maga az elképzelés jó lesz így?
Gondoltam küldök két képet, hogy az eredeti kérdésnél maradva valóban ennyi durva lenne, ahogyan kinézek? Nyilván kövér vagyok, és el kezdtem tenni ellene, hogy az maradjak. De nem hiszem, hogy emiatt ekkora sz@rt érdemeltem a nyakamba mind a védőnőtől, mind az osztálytársaktól...
(az első képen csak játszom a kutyámmal, soha sem tudnám bántani)
Nem tudom milyen bácsiról beszélsz, a képen én vagyok. Minek cenzúráztam volna egy random google képet?
De köszönöm szépen a 130 kilós feltételezést...
Bármi amit kicsit is változtatsz az az előnyödre van.
A probléma ott van hogy tartóan kell csinálni, és ez nem egy két hónapot jelent. Hanem egy életet. Így olyat kezdj el amit tartani fogsz tudni.
Sétálás az kifejezetten jó. Mindegy ha mozogsz.Kezdetnek elég a 25 perc, de majd emelni kéne 1 órákra. Kardió miatt. Eleinte lassan aztán lassan emelni a tempót is ha lehet.
Étkezésnél a gyors szénhidrátok elkerülése gyors változást tud okozni. Nagyon sok mindenben van cukor. Egy nyüves salátaöntetben is néha nagyon sok van. Gyümölcs joghurtok... Ezek azok amiken nem veszed észre hogy cukrot viszel be. Cukors üdítők ízesített vizek óne. Ha nem szereted az ízetlen vizet akkor sima tea. Neked tetsző teafüvet használod. Lefőzöd, kiáztatod, kihűl és kész. Cukor, méz persze abban is tabu. Citrom az nyilván mehet.
Amúgy meg a lisztes dolgokat kéne kihagyni nagyon.
Az még a másik bújtatott szénhidrát löket.
Ó ez csak egy zsömle. Aham abból is kettő, naponta meg 2x 2 és ebédnél még valami tészta.
Ha kordában tudod tartani magad hogy csak kevés kenyeret vagy kenyér félét eszel akkor maradhatnak de térj át a teljes kiőrlésűre, vagy egyéb ilyen lassú szénhidrátos kenyérre, még jobb lenne ha kovászos lenne és nem élesztős. Tésztás ételeket úgy egyben húzd ki az étlapról. Fájdalom, de brutál megrúgják.
Amit én csinálok, nem biztos hogy a legjobb, de minden héten van egy nap amikor megeszem amit megkívánok. Tehát ha egy nagy tál Bolognai -t szeretnék tésztával akkor azon a napon megengedem, többi napon nem. Vagy hát a többi napon tészta nélkül pl Nyers, vagy olíván kicsit sütött cukkinivel.
Zsírtól annyira nem kell félni, a szénhidráttól annál inkább.
Illetve nem szabad siettetni, mert sok szempontból is rossz lesz.
Itt: (egy kalkulátor hogy mennyi kalóriára van szükséged kb)
Ha a testfelépítéséhez képest negatívba kerül az mindenképpen fogyni fog.
Hát nem tudom, nekem ez a kép eléggé sántít. Aki 177 cm magas, és 93kg az közel sem így nézhet ki, bár igaz, ott a magas testzsír% is.. Csaló az biztos.
Egyébként a magasság és kg nem olyan vészes, viszont a testzsír% az bárki bármit mond nagyon erős.. 30% felett is bőven van egészségre káros hatása. Így hogy 42%, szinte kötelező lenne életmódot váltanod.
Egy kis motiváció:
170 cm és 106kg voltam tavaly novemberben (35% testzsír), ez mára már 75kg és 16% testzsír. Ha én tudtam változtatni, aki semmit sem mozgott (jó, mondjuk fociztam, de képzelheted milyen foci volt, ha mellette így el voltam hízva..), akkor bárkinek sikerül.. Ma már heti 5x járok le a teremben rendszeresen (nincs olyan hét, hogy kihagynék egy edzést..), és ami a legfontosabb, a sport az életem részéve vált.
1800 kalória kevésnek hangzik ezek a számok mellett. 2000 kalória szerintem simán mehetne. Ügyelj a megfelelő fehérjebevitelre (kb most saccra annyit mondanék, hogy 1.4g/testsúlykg) és nem fogsz annyi izmot veszíteni, hisz nem minden a súly és amit a mérleg mutat.. Én pl. túlsúlyos kategóriába tartozom egy BMI index alapján, pedig egyáltalán nem, főleg nem 16% testzsírral 170 cm-esen és 75kgval.. :DD
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!