Mi van, ha a hobbid az evés, de fogyni kellene?
Figyelt kérdés
Szeretek a konyhában kotyvasztani, új receptekkel próbálkozni, majd az eredményt jóízűen elfogyasztani. Viszont van rajtam kb 30 kiló súlyfelesleg és nem akarok cukorbeteg lenni. A baj az, hogy nálam az evés szociális tevékenység is, mert szeretem, ha pl. egy jó vacsora mellet gyűlik össze a család meg a barátok és nem tudom elképzelni, hogy üres legyen a tányérom egy ilyen alkalommal. Mit csináljak? Hogyan tudnék mégis fogyni?2021. okt. 11. 00:26
2/15 anonim válasza:
Keress és csinálj recepteket amik kevés kalóriát tartalmaznak, de jól eltelítenek. Direkt csinálj diétás kaját, próbálj ki vegán recepteket, stb... Nekem ez az ötletem.
3/15 anonim válasza:
Szerintem pont jó, ha szeretsz főzni és kísérletezni, legalább nem ragadnál le az üres salátalevélnél. Én is azt tudom javasolni, hogy keress diétás recepteket, azok is meglepően finomak tudnak ám lenni, hidd el. Plusz a szociális evés sem csak akkor élvezhető, ha háromszor szedsz és kipukkadsz a végére.
4/15 anonim válasza:
Számtalan egészséges recept van a neten amit el tudsz készíteni és ugyanúgy tudsz hobbiból főzni vagy át tudsz alakítani egy receptet egészségesebb kivitelezésben. De nem kell tele enni magad, hanem csak módjával. Figyelj a kalóriákra, ne lépd túl a keretet.
A recepteidhez adj hozzá sok zöldséget.
5/15 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy már cukorbeteg vagy, de legalább is kimutatható az inzulin rezisztencia. Ne áltasd magad, az evés nem a hobbid, hanem evésfüggő vagy.
6/15 anonim válasza:
Jól mondod,velem is ez volt,nehéz leküzdeni.
(Azzal a különbséggel hogy én nem IR-es hanem “csak” Csökkent Glükóztoleranciás vagyok.)
7/15 anonim válasza:
Fordítsd az előnyödre ezt a kísérletezési kedvedet. Életmódváltásnál pont hogy óriási előny, ha szívesen főzöl, kísérletezel, próbálsz ki új dolgokat a konyhában. Rengeteg egészséges finomságot lehet készíteni, és a hagyományos ételekből is lehet egészségesebb verziót készíteni. Ez neked meg direkt tetszene is.
8/15 anonim válasza:
Főzz egészséges, kevésbé hizlaló ételeket, és legyél mértékletesebb. Nem kell dugig enni magad ahhoz, hogy jól érezd magad egy közös vacsorán.
Emellett fontos lenne valamit sportolni is, hogy lemozogd.
9/15 anonim válasza:
Mások is összeszoktak ülni vacsorázni, olyanok is, akiken nincsen 30 kg túlsúly. Kevesebbet és mást kell enni, ennyi a titok. Nem értem,hogy jön ez a főzéshez ,mint hobbihoz,meg evéshez mint szociális tevékenységhez..
10/15 anonim válasza:
Annyit ehetsz amennyit mozogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!