A kalóriaszámlálásnál miért mondják páran hogy "bármit ehetsz ami a keretedbe belefér" miközben ez teljesen félrevezető? Másokat nem idegesít csak engem? Vagy valakinek működik ez a hozzáállás?
Azt a tévképzetet keltik az emberben hogyha mindennap benyom egy pizzát meg egy Snickerst de amúgy a maradék időszakban koplal, akkor ugyanott van, mintha kiegyensúlyozottan táplálkozna...
Persze még az is lehet hogy fogyni fog (amellett hogy az egészségtelen étkezés miatt egyéb gondjai lesznek) viszont falási rohamai lesznek vagy folyton éhes lesz, kb 2-3 hét után fel fogja adni a diétát aki csak így komolyabb tervezés nélkül azt eszi amit épp talál és "belefér a keretbe".
Sokan félreértik emiatt ezt a "diétát" és emiatt adják fel. Dietetikus nekem még sose mondott ilyesmit, de akkor honnan ered ez a butaság?
Pizzánál maradva: én speciel 130 kiló vagyok, szóval logikusan nem kisétkű, de a normál 32-es pizzát simán csak két étkezésre tudom megenni...
Az ilyen nagyobb szeletben árult pizzákra gondolva meg (metróaluljáró útközbeni bekapok valamit és társai), hát azok meg akkora szeletek, hogy a kettő még sok is.
Teljes pizzát megenni max az ilyen bolti ristorante meg hasonló kisebbekből lehet, az mennyi, 24 centi kb? De az meg 7-800 kalória átlagban most így ránézve, azért annyinak bele kell férnie egy ebédre, vacsorára időnként, ha nem zabál az ember a többi étkezésnél.
Valóban félrevezető, és butaság, viszont van akinek ennyi is elég, és le tud vele fogyni. Persze ettől még nem lesz egészséges az a fogyás.
Abba nem megyek bele, hogy az egyes tápanyagok fajtái, minősége is nagyban befolyásoló tényező, és persze az egyén szervezete, anyagcseréjének állapota.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!