Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hántolatlan rizs, tehát olyan...

Hántolatlan rizs, tehát olyan rizs amin rajta van a héja. 2 kérdés lenne: -emberi fogyasztásra a héjas rizs nem alkalmas, ugye? - miért hívják a barna rizst "hántolatlan nak", hiszen ez nem igaz, félrevezető?

Figyelt kérdés

2021. máj. 8. 13:57
 1/2 A kérdező kommentje:
Az első kérdés pontosítva: azt a rizst amin rajta van a száraz héja azt így egyben csak állateledelnek használják ugye?
2021. máj. 8. 13:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az nem hátolatlan, hanem csépeletlen!

A csépelés során a kemény, száraz héjakat távolítják el, a hántolás során a magon lévő hártyát.


A maghéjas gabona takarmánynak alkalmas, emberi fogyasztásra így nem.

2021. máj. 8. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!