Hántolatlan rizs, tehát olyan rizs amin rajta van a héja. 2 kérdés lenne: -emberi fogyasztásra a héjas rizs nem alkalmas, ugye? - miért hívják a barna rizst "hántolatlan nak", hiszen ez nem igaz, félrevezető?
Figyelt kérdés
2021. máj. 8. 13:57
1/2 A kérdező kommentje:
Az első kérdés pontosítva: azt a rizst amin rajta van a száraz héja azt így egyben csak állateledelnek használják ugye?
2021. máj. 8. 13:59
2/2 anonim válasza:
Az nem hátolatlan, hanem csépeletlen!
A csépelés során a kemény, száraz héjakat távolítják el, a hántolás során a magon lévő hártyát.
A maghéjas gabona takarmánynak alkalmas, emberi fogyasztásra így nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!