Egyetem alatti munkakeresésnél ez nem félrevezető?
Jelenleg "IT gyakornoki" megnevezéssel dolgozom, de magam az álláshoz technikailag nem kell semmilyen IT-beli előismeret.
Lényegében már azért felvettem, hogy IT-hoz kapcsolódó szakon tanulok. Gondolom azért könyvelnek el így, mert valamilyen állami pénzt vesznek felutánunk, mert regisztrálnunk kellett egy állani oldalon, de ötletem sincs.
A lényeg, hogy ez az "IT gyakornok" nagyon félrevezető.
Ettől függetlenűl érdemes lenne így bele raknom a CV-mbe? Segítene ez az álláskeresésben?
Vagy ha interjúig eljutok és rákérdeznek, hogy "Mit csináltál az előző pozíciódban?" akkor kínos lesz, hogy kicsi félrevezető a pozíció megnevezés és akár úgy is vehetik hogy megakartam őket téveszteni?
4. félév elején vagyok.
Ez még nem gyakorlat és egyetemmel sem egyeztettem le, hogy kötelező gyakorlatra megyek.
Ez csak egy diák állás, a pozíciónak a neve az "IT Gyakornok".
Plusz a nyáron tervezek más állást keresni és annak a kontextusában kérdeztem.
A tényleges kötelező gyakorlatom még több mint 1 év mulva lesz.
Tehát úgy kérdezem, hogy a következő diákmunka megszerzésénél, ahol mondjuk már programozni akarok számít-e ez a dolog.
Azt írsz bele az CV-be amit akarsz, de eleinte nyilván mindent írj bele, amit tudsz, de készülj fel, hogy rá fognak kérdezni, hogy:
- mi volt a feladatod
- milyen problémákba ütköztél bele
- azokra milyen megoldásokat találtál ki
- milyen módon jártál utána
- milyen technológiákat használtál a projektben
- stb...
Amúgy program nyelv, vagy milyen "IT Gyakornok"-nak ürülnél?
3# Köszönöm.
4# Te picit másra gondolsz, ez egy pár hónapos diák project munka. Plusz még távol állok a diplomától, így nem érzem picit sem relevánsnak ezt a kérdést :D
IT gyakornok: jó magyar fordításban: kávéhordó egy irodában, ahol 90%-ban mindenki számítógépen dolgozik.
Ha fejlesztéssel akarsz foglalkozni, akkor lehet, hogy azt írnám a cvmbe, hogy fejlesztő. Bár nem tudom, én nem jártam egyetemre, nem tudom ott mik a szokások. Engem is gyakornokként alkalmaztak egy cégnél anno x éve, és most medior / senior szintű fejlesztő vagyok (a rendszerük és a pénztárcám szerint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!