Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a szüleimm...

Hogyan értessem meg a szüleimmel hogy ne pakoljanak ki minden süteményt, kekszet az asztalra?

Figyelt kérdés
Egyszerűen megőrülök tőlük. 17 vagyok és próbálnék odafigyelni arra, hogy mit eszek mert le kéne adnom pár kilót erre úgy néz ki a konyhaasztalunk mint valami cukrászdai kiállítás. Felbontva 7-8 féle csoki, keksz, süti és kirakva az asztalra. Ők általában dolgoznak, nem esznek belőle túl sokat, viszont én egész nap itthon vagyok és bámulom. Próbáltam őket megkérni, hogy nem baj ha egy fel van nyitva, vagy ha több féle van akkor rakják a szekrénybe de nem. Úgy érzem már, hogy basztatom őket ezzel, de nem akarom hogy ez így maradjon mert nekem borzasztó :(
2021. aug. 5. 13:30
 1/8 anonim válasza:
91%
Hát rakd be a szekrénybe
2021. aug. 5. 13:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Visszarakják mikor kivesznek belőle :/
2021. aug. 5. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen megértelek, nekem is nehéz lenne így. Szomorú, hogy a szüleid nem segítenek neked ebben, pedig csak egy egyszerű dologról lenne szó. De sajnos vannak ilyen emberek, valószínűleg nem is akarnak rosszat, csak nehezen térnek el a megszokottól.

Próbálj meg a legritkábban mászkálni a konyhába. Étkezéshez használj tálcát, készítsd össze, amit meg akarsz enni (és ebben lehet napi 1 kocka csoki is, az nem kéne, hogy hátráltasson a fogyásban), utána pedig ne a csokis asztal mellett fogyaszd el, keress másik helyet. A végén igyál egy pohár vizet, aztán moss fogat, és ezután vidd vissza a tálcát a konyhába, mosogass el vagy ahogy nálatok szokás.

Nálam működne még az is, ha csinálnék egy heti beosztású dobozt (mint a nagymama gyógyszeres doboza), és ha megkívánok valamilyen édességet, akkor egy kicsi, lemért adagot beütemeznék a hét egyik napjára. Tényleg pici adagot, 5-10 g keksz vagy csoki még nem fog semmiben hátráltatni. Nekem könnyebb holnapra, holnaputánra halasztani az édességet, mint lemondani róla. Ha meg már a hét összes napjára be van ütemezve valami, akkor abban a tudatban kell lemondanom, hogy lesz másik édesség, amit már kiválasztottam.

Ezen kívül megpróbálhatsz külső eszközöket igénybe venni a szüleid meggyőzésére. Első körben a háziorvosodnál vagy az iskolaorvosnál próbálkoznék, elmondanám a problémát, és megkérném, írjon nekem egy pecsétes papírt arról, hogy bizony fogynom lenne ajánlott egy kicsit. Az orvosi papír talán segít meggyőzni a szüleidet. Ha van dietetikus ismerősöd vagy valamelyik osztálytársadnak a szülője dietetikus, őt is megkérheted ilyesmire, ő még az édességek elpakolását is beleírhatja a javaslatba :-)

Egyébként meg hajrá, szerintem valahogy biztosan menni fog. Könnyebb lenne ideális körümények között lefogynod, de sajnos a körülmények sokszor nem ideálisak.

2021. aug. 5. 13:42
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Gondolom nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy megedd, és tölcsért se nyomnak le a torkodon, hogy megtömjenek vele.

Elhiszem, hogy nehéz lehet így önuralmat gyakorolni, de vedd úgy, hogy ez is egy próba. Méghozzá a legkeményebb.

2021. aug. 5. 13:45
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
Amíg ők nincsenek otthon, te simán elteheted, akkor nem kell "egész nap bámulnod". Máskor meg kevesebbet mászkálj a konyhába.
2021. aug. 5. 13:55
 6/8 anonim válasza:
75%
gondolj arra, hogy a sütemény csak a hízlaló cukor egyik nagyon kívánatos formája. tényleg olyan, mintha színtiszta cukrot ennél, csak színes, és jól néz ki.
2021. aug. 5. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
45%
Nem kötelező sem enni belőle, se bámulni. Foglald el magad valamivel, nagyon ráérsz.
2021. aug. 5. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
38%

Kinn van, és? Kötelező enni belőle?

Nálunk is kinn van a szekrényen a csokis keksz, mégsem zabálom fel a dobozzal. Önuralom.

2021. aug. 6. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!