Hogyan értessem meg a szüleimmel hogy ne pakoljanak ki minden süteményt, kekszet az asztalra?
Teljesen megértelek, nekem is nehéz lenne így. Szomorú, hogy a szüleid nem segítenek neked ebben, pedig csak egy egyszerű dologról lenne szó. De sajnos vannak ilyen emberek, valószínűleg nem is akarnak rosszat, csak nehezen térnek el a megszokottól.
Próbálj meg a legritkábban mászkálni a konyhába. Étkezéshez használj tálcát, készítsd össze, amit meg akarsz enni (és ebben lehet napi 1 kocka csoki is, az nem kéne, hogy hátráltasson a fogyásban), utána pedig ne a csokis asztal mellett fogyaszd el, keress másik helyet. A végén igyál egy pohár vizet, aztán moss fogat, és ezután vidd vissza a tálcát a konyhába, mosogass el vagy ahogy nálatok szokás.
Nálam működne még az is, ha csinálnék egy heti beosztású dobozt (mint a nagymama gyógyszeres doboza), és ha megkívánok valamilyen édességet, akkor egy kicsi, lemért adagot beütemeznék a hét egyik napjára. Tényleg pici adagot, 5-10 g keksz vagy csoki még nem fog semmiben hátráltatni. Nekem könnyebb holnapra, holnaputánra halasztani az édességet, mint lemondani róla. Ha meg már a hét összes napjára be van ütemezve valami, akkor abban a tudatban kell lemondanom, hogy lesz másik édesség, amit már kiválasztottam.
Ezen kívül megpróbálhatsz külső eszközöket igénybe venni a szüleid meggyőzésére. Első körben a háziorvosodnál vagy az iskolaorvosnál próbálkoznék, elmondanám a problémát, és megkérném, írjon nekem egy pecsétes papírt arról, hogy bizony fogynom lenne ajánlott egy kicsit. Az orvosi papír talán segít meggyőzni a szüleidet. Ha van dietetikus ismerősöd vagy valamelyik osztálytársadnak a szülője dietetikus, őt is megkérheted ilyesmire, ő még az édességek elpakolását is beleírhatja a javaslatba :-)
Egyébként meg hajrá, szerintem valahogy biztosan menni fog. Könnyebb lenne ideális körümények között lefogynod, de sajnos a körülmények sokszor nem ideálisak.
Gondolom nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy megedd, és tölcsért se nyomnak le a torkodon, hogy megtömjenek vele.
Elhiszem, hogy nehéz lehet így önuralmat gyakorolni, de vedd úgy, hogy ez is egy próba. Méghozzá a legkeményebb.
Kinn van, és? Kötelező enni belőle?
Nálunk is kinn van a szekrényen a csokis keksz, mégsem zabálom fel a dobozzal. Önuralom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!