Hogy készítsem a főzelékeket diétásan? Mit használtok sűrítésre habarásra? Mivel helyettesíted a lisztet tejet tejfölt tejszínt?
Figyelt kérdés
2021. júl. 10. 07:17
1/7 anonim válasza:
Saját anyagával. Tehát pl. a borsóból kiveszel, pürésíted és visszakevered.
2/7 anonim válasza:
Én lisztet + tejet használok. Egy adag főzelékhez (pl 150 g borsóhoz) 1 evökanál liszt + kicsi tej. Az úgy kb 80 kalória. Nehogy már ennyi ne férjen bele. A borsó kb 120 kalória, szóval ígyis egy adag főzelék kijön 200 kalóriábol. Sőt, még egy kis nyeret is szoktam hozzá enni, mert magában nem tudom megenni.
3/7 anonim válasza:
Ha sok a zöldség és nem csak pár szem úszkál a rántásban, akkor nem azon a kis liszten fog múlni. Nálam is 15 deka borsóhoz kerül 10 gramm liszt, és a többi zöldségnél is hasonló az arány. Az is opció, hogy leturmixolsz belőle, de szerintem úgy nem olyan finom.
De nálam is vannak kivételek, pl. a sárgaborsó főzeléket nem sűrítem.
Persze ha cöliákiás vagy, az más, akkor kukoricakeményítő, rizsliszt a jó.
4/7 anonim válasza:
Nem az egy evőkanál liszttől, tejföltől vagy elhízva.
5/7 anonim válasza:
én keményítő+víz kombóval szoktam sűríteni kb mindent
6/7 anonim válasza:
Minek egy főzeléket diétásan készíteni, maiben van max 1 kanál liszt? :D
7/7 anonim válasza:
A főzelék amúgy is kalóriaszegény, kivéve persze a hüvelyesből.
Egyébként alacsony zsírtartalmú tejföllel/joghurrtal, és teljeskiőrlésű, vagy barna rizsliszttel sűrítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!